Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Regenerator wtrysków z serwisu Peugeot'a

Featured Replies

Napisano

Cześć. Mam pytanie; w Megane II 1,5 dCi zaczął sie wieszać wtrysk, wygląda to tak że jakiś czas ok. tydzień auto odpala i jeździ bez żadnych problemów. Po tym czasie w trakcie jazdy wyskakuje błąd check injection (błąd 2 wtrysku) wykasowanie błędu w serwisie rozwiązuje problem auto zapala bez problemów i po tygodniu lub półtora błąd wyskakuje ponownie, rano trzeba np. 2 razy zakręcić i odpali z chmurką dymu(tylko tym to się objawia).

Mechanik z Agena w Tychach mówi że trzeba by wymienić na nowy bądź regenerowany wtrysk. Powiedział też że w serwisie Peugeota można kupić jakiś regenerator wtrysków za ok. 80 zł.

Widać mechanik zna sprawę bo twierdzi że błędy po zastosowaniu "specyfiku" znikają (komputer samoczynnie kasuje błąd) i auto wraca do życia. Niestety nie pamieta on nazwy.

Ktoś z was wie może o co chodzi? Stosował ktoś takie ustrojstwo?

Napisano

Stosowałem. Liqui Moly Spulung - podłączasz bezpośrednio pod pompę paliwa. Zdecydowanie pomaga jeśli masz zabrudzone wtryski.

Napisano

Tak,ja stosowałem,polecił mi znajmy w serwisie Kii,ponoć sporo lepszy od polecanego wszędzie Liqui Moly.

tunap_973_983.png

U mnie poprawiły się korekcje na wtryskach,dawkujesz to na 1/4 zbiornika czyli ok.15l ON i przejeżdżasz najlepiej trasą ok.30km,u mnie korekcje się sporo poprawiły. ok.gif

P.S Nie wiem tylko gdzie to kupisz,mi załatwił ww. mechanik za ok.70zł ztcp. smile.gif

Napisano

ta chemia jest tylko dla tzw ASO przeznaczona, mozesz kupic w niemczech czy wloszech ale ilesdziesiat sztuk. czasami na allegro badz ebay'u sie chemia TUNAP pojawia.

Napisano

> ta chemia jest tylko dla tzw ASO przeznaczona, mozesz kupic w niemczech czy wloszech ale

> ilesdziesiat sztuk. czasami na allegro badz ebay'u sie chemia TUNAP pojawia.

a tu piszą co innego?

jakiś tekst

Napisano
  • Autor

> po jakim przebiegu zaczely sie takie cyrki robic ??

licznikowo ok. 190 tyś. km.

Napisano
  • Autor

> Stosowałem. Liqui Moly Spulung - podłączasz bezpośrednio pod pompę paliwa. Zdecydowanie pomaga

> jeśli masz zabrudzone wtryski.

Widzę że masz megane, do niej stosowałeś ten środek?

Co ci się działo że go użyłeś?

Napisano
  • Autor

> Tak,ja stosowałem,polecił mi znajmy w serwisie Kii,ponoć sporo lepszy od polecanego wszędzie Liqui

> Moly.

> U mnie poprawiły się korekcje na wtryskach,dawkujesz to na 1/4 zbiornika czyli ok.15l ON i

> przejeżdżasz najlepiej trasą ok.30km,u mnie korekcje się sporo poprawiły.

> P.S Nie wiem tylko gdzie to kupisz,mi załatwił ww. mechanik za ok.70zł ztcp.

Znalazłem u Szczesny zjawiony w Dąbrowie górniczej za 60zł w sklepie ASO - środek 983. Zrobiłem także wywiad odnośnie serwisu Peugeot i ich płynów, i mają cos o nazwie "HDI Unik" cena poniżej 70zł.

Napisano

> i podobno dziala b.dobrze

Uników są dwa rodzaje. Zwykły "Unik" jest środkiem profilaktycznym. Silniejszy "Unik+" jest "naprawczym". Tego drugiego nie zaleca się zalewać za często z tego co wiem.

Raz go zalałem, ale różnicy zbytnio "organoleptycznie" nie odczułem. Komp serwisowy zauważył jednak lekką poprawę korekt.

Na bieżąco dolewam do paliwa Orlen 2T Semisyntetyk w ilości ~200-250ml przy tankowaniu od rezerwy do pełna (bak ma 60L).

Napisano

> ta chemia jest tylko dla tzw ASO przeznaczona, mozesz kupic w niemczech czy wloszech ale

> ilesdziesiat sztuk. czasami na allegro badz ebay'u sie chemia TUNAP pojawia.

moj dobry kumpel pracuje w Tunap. podpytam go czy da się to zakupić poza ASO