Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zaciski pod wentylowane 240mm z czego oprócz palio/siena

Featured Replies

Napisano

Witam

poczytałem, poszukałem i wniosek jest taki że zacisków w sensownym stanie od Palio/sieny pod tarcze 240 wentylowaną nie idzie kupić.

Czy próbował ktoś założyć zaciski z Pandy 1,2 4x4 lub ze zwykłej JTD ?? tarcza wiem ze pasuje pod inne zaciski ale co z samymi zaciskami ? podpasują czy nie ??

Napisano

mam z alfy 155 na przód pod 240 ale niemam pojęcia czy podejdą bo już dawno cento na złomie wylądowało

Napisano

> Witam

> poczytałem, poszukałem i wniosek jest taki że zacisków w sensownym stanie od Palio/sieny pod tarcze

> 240 wentylowaną nie idzie kupić.

> Czy próbował ktoś założyć zaciski z Pandy 1,2 4x4 lub ze zwykłej JTD ?? tarcza wiem ze pasuje pod

> inne zaciski ale co z samymi zaciskami ? podpasują czy nie ??

To samo jest w uno turbo ale to chyba jeszcze trudniej zdobyć.

Napisano

A jaki jest problem z tym sensownym stanem?

Dorwałem na szrocie z jarzmami za 50zł od strony, zregenerowałem i drugi rok śmigają.

Napisano

> To samo jest w uno turbo ale to chyba jeszcze trudniej zdobyć.

to nie sa te same zaciski, to juz calkiem inna konstrukcja, a to czy bedzie pasowal zalezy od jarzma i jego odsadzenia

Napisano

a ja mam problem z zaciskami do tyłu kupiłem je gdzieś rok temu ale dopiero teraz zabrałem się za ich montaż i jest mały problem, miały to być zaciski UT ale na pewno nie są :/ klocki nie pasują z UT i mocowanie linki jest w odwrotnym kierunku

może ktoś wie z czego to są zaciski ??

286955960-DSC03285kopia.jpg

286955960-DSC03290kopia.jpg

286955960-DSC03291kopia.jpg

post-52711-14352520595293_thumb.jpg

Napisano

może ktoś wie z czego to są zaciski ??

Alfa Romeo ale nie powiem Ci jaki dokladnie model

Napisano
  • Autor

to zaciski od AR145/146 tył, pod tarcze 240 mm zwykłą, wkręcany tłoczek chyba, mam nawet zestaw naprawczy jeszcze jak Ar ujeżdżałem .......były jeszcze aluminiowe takie żebrowane - każde jednak się zacierały po zimie icon_rolleyes.gif

Napisano

> to zaciski od AR145/146 tył, pod tarcze 240 mm zwykłą, wkręcany tłoczek chyba, mam nawet zestaw

> naprawczy jeszcze jak Ar ujeżdżałem .......były jeszcze aluminiowe takie żebrowane - każde

> jednak się zacierały po zimie

wszystko sie zgadza takze teraz wiem co szukac bo musze dokupic jedna strone bo niemam kompletnego zacisku

Napisano

> to nie sa te same zaciski, to juz calkiem inna konstrukcja, a to czy bedzie pasowal zalezy od

> jarzma i jego odsadzenia

Nie miałem w rękach obydwu jednocześnie ale do uno się wkłada te z palio albo te z uno turbo i na takie same tarcze pasują i na takie same zwrotnice. Oczywiście jarzma odpowiednie do danych zacisków.

Napisano

AR 145/146 z tego co wiem miały na tyle aluminiowe Lucasy z żeberkami.

Przynajmniej ja takie z AR145 wyciągnąłem. Te z foto wyglądają podobnie do Boschowskich z nowszych Stilo itp.