Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

espace/807/grand scenic...?

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich!

Kupujemy samochód,założenia:

-5os +jak najwieksza przestrzeń bagażowa(fajnie jakby drugi rząd siedzeń był skladany/przesuwany)

-max 10lat

-bez rdzy

- silnik min 140 koni benzyna lubiąca lpg

-spalanie 12l max w trasie

-chętnie automat ale manuala też przeżyję

-cena do 20tyś

Zastanawiam się nad espace/grand scenic , co jeszcze brać pod uwagę?

Napisano
  • Autor

> Można celować jeszcze 807, Sharan (1.8T).

nigdy nie jeździłem sharanem,czy on nie będzie sporo mniejszy od espace/807?

Napisano

> Można celować jeszcze 807, Sharan (1.8T).

szaran za mały no.gif

espas lub duży espas ok.gif

Napisano

A gabarytowo co Ci bardziej podchodzi. Espace czy Grand Scenic? Chodź przy 5 osobowej rodzinie chyba Espace będzie lepszy. Z drugiej strony na co dzień jak się nie jeździ w 5 osób tylko okazjonalnie to lepszy Grand Scenic.

Napisano
grand voyager i reszta zostaje w tyle zlosnik.gif
Napisano

C4 grand Picasso.

Ja z żoną i 3 dzieci mieścimy się w Xsarze Picasso.

Przymierzałem się do większego, ale ja ciężarówek nie lubię.

Napisano
  • Autor

> C4 grand Picasso.

> Ja z żoną i 3 dzieci mieścimy się w Xsarze Picasso.

> Przymierzałem się do większego, ale ja ciężarówek nie lubię.

Samochód będzie pełnił funkcje cywilizowanego dostawczaka więc im więcej miejsca tym lepiej.

Napisano
  • Autor

> grand voyager i reszta zostaje w tyle

Nie miałem do czynienia z ta marką. Jak wygląda awaryjność,podatność na lpg i cena części?

Napisano

poczytaj

link

80% kupiłoby go jeszcze raz, V6 z gazem bez problemu, części też jest do tego sporo jak patrzyłem, do twoich wymagań najlepiej pasuje

Napisano

Przy Chryslerze największy problem to 95% dotarło do PL w stanie "mielonka" dlatego ciężko coś sensownego wybrać, trzeba sprawdzać w carfaxie itd, ale jak już się uda, to będziesz Pan zadowolony.

2 l temu pomagałem kupić koledze Town&Country 3.5 V6 z tego co pamiętam, z gazem lubi się, nawet bardzo. Był uszkodzony lewym przodem ale dość niegroźnie, w Chryslerze wzięli 350 za przedzakupowy, posprawdzali elektronikę i skrzynię, uzupełnili w niej olej, od 3 l smiga Lbn-Wawa kilka razy w tyg, wygoda, wygoda,wygoda...Bardzo dobrze wyposażony samochód, np monitor opuszczany z podsufitki etc, kupowany 5 czy 6 latek, cena 33 tys+gaz ok 3 tyś.

Napisano

CHWALĘ SIĘ: grinser006.gif

Wczoraj zjechałem do domu z nowym nabytkiem Renault Grand Espace 2.0 T 164 KM 2007r.

Miejsca full, prowadzenie i komfort podróży idealne - samochód stworzony na trasy. Spalanie na trasie 1200km przy prędkości 120-140 km/h ok 9l/100km NoPb (auto nie obciążone)

Jest na dzień dobry kilka rzeczy do zrobienia, ale cena rekompensuje utrudnienia z tym związane.

Napisano

> 2 l temu pomagałem kupić koledze Town&Country 3.5 V6 z tego co pamiętam, z gazem lubi się,

> nawet bardzo. Był uszkodzony lewym przodem ale dość niegroźnie, w Chryslerze wzięli 350 za

> przedzakupowy, posprawdzali elektronikę i skrzynię, uzupełnili w niej olej, od 3 l smiga

> Lbn-Wawa kilka razy w tyg, wygoda, wygoda,wygoda...Bardzo dobrze wyposażony samochód, np

> monitor opuszczany z podsufitki etc, kupowany 5 czy 6 latek, cena 33 tys+gaz ok 3 tyś.

3,5 V6 i gaz za 3 tys? Nie mówię, że się nie da. Mówię, że nie na długo sick.gif

Napisano
  • Autor

> CHWALĘ SIĘ:

> Wczoraj zjechałem do domu z nowym nabytkiem Renault Grand Espace 2.0 T 164 KM 2007r.

> Miejsca full, prowadzenie i komfort podróży idealne - samochód stworzony na trasy. Spalanie na

> trasie 1200km przy prędkości 120-140 km/h ok 9l/100km NoPb (auto nie obciążone)

> Jest na dzień dobry kilka rzeczy do zrobienia, ale cena rekompensuje utrudnienia z tym związane.

Długo szukałeś rozsądnej sztuki?

Jak ten silnik radzi sobie z gabarytem?