Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wartość OC a zaznaczone opcje w formularzu.... ?

Featured Replies

Napisano

Interesuje mnie dwie pozycje.

Deklarowany przebieg roczny i miejsce postoju auta.

Wybierając mniejsze wartości - mam mniejszą składkę.

Czy TU ma prawo o to pytać?

Co jak ich okłamię świadomie/nieświadomie ?

Napisano

> Interesuje mnie dwie pozycje.

> Deklarowany przebieg roczny i miejsce postoju auta.

> Wybierając mniejsze wartości - mam mniejszą składkę.

> Czy TU ma prawo o to pytać?

> Co jak ich okłamię świadomie/nieświadomie ?

Teraz możesz pisać co chcesz, ale gdy im przyjdzie wypłacić odszkodowanie to pewnie będą się czepiać wszystkiego..

Napisano

> Interesuje mnie dwie pozycje.

> Deklarowany przebieg roczny i miejsce postoju auta.

> Czy TU ma prawo o to pytać?

> Co jak ich okłamię świadomie/nieświadomie ?

Przebieg to zawsze możesz wpisac mniejszy, bo niby planowales jezdzic mniej, a wyszlo ze musiales jezdzic 2-3x tyle. Przeciez skad mamy wiedzieć ile będziemy jezdzic. Roznie w zyciu bywa.

To samo z miejscem garażowania. Możesz zadeklarować ze stoi w garażu albo na strzeżonym parkingu, a za miesiąc wlasciciel parkingu się zwinie, albo wlasciciel garażu Ci wypowie umowę najmu i tyle.

To sa realne sytuacje wiec nie ma tu zadnej sciemy...

Napisano
  • Autor

> Teraz możesz pisać co chcesz, ale gdy im przyjdzie wypłacić odszkodowanie to pewnie będą się

> czepiać wszystkiego..

No ale to jest OC.

Nie AC

Napisano

> To sa realne sytuacje wiec nie ma tu zadnej sciemy...

I niech mi ktoś jeszcze wytłumaczy, jaki związek z OC ma miejsce garażowania? Przy AC to inna sprawa, ale tu?

Co do przebiegu - też można na to patrzeć tak, że mało jeździsz - mniejsze ryzyko kolizji (statystycznie ofkors grinser006.gif), albo tak, że mało jeździsz - masz mniejsze doświadczenie za kółkiem i ryzyko wzrasta... niewiem.gif

Napisano

> I niech mi ktoś jeszcze wytłumaczy, jaki związek z OC ma miejsce garażowania? Przy AC to inna

> sprawa, ale tu?

> Co do przebiegu - też można na to patrzeć tak, że mało jeździsz - mniejsze ryzyko kolizji

> (statystycznie ofkors ), albo tak, że mało jeździsz - masz mniejsze doświadczenie za kółkiem

> i ryzyko wzrasta...

No wlasnie, to powinny być podawane przebiegi poprzednich lat, a nie prognoza na następny - przecież nikt nie wie ile przejedzie w najbliższym roku. Ja mogę przejechać 10tys albo 50 tys jak mi się trafi jakas robota zlosnik.gif

Napisano

> No ale to jest OC.

> Nie AC

Przy OC te rzeczy są w praktyce nieweryfikowalne. Nie będziesz w końcu z tego ubezpieczenia likwidował szkody na swoim samochodzie, więc nikt go nie będzie nawet oglądał.

Napisano
  • Autor

> Przebieg to zawsze możesz wpisac mniejszy, bo niby planowales jezdzic mniej, a wyszlo ze musiales

> jezdzic 2-3x tyle. Przeciez skad mamy wiedzieć ile będziemy jezdzic. Roznie w zyciu bywa.

> To samo z miejscem garażowania. Możesz zadeklarować ze stoi w garażu albo na strzeżonym parkingu, a

> za miesiąc wlasciciel parkingu się zwinie, albo wlasciciel garażu Ci wypowie umowę najmu i

> tyle.

> To sa realne sytuacje wiec nie ma tu zadnej sciemy...

Ale ja nie chce kłamać.

Z racji choroby ojca mieszkam z nim.

Ma dom i garaż.

Tam gdzie mieszka <> moja praca jeżdżę SKM.

I tak zaznaczam - ale jak mi wyzdrowieje albo się pogorszy to mam iść i rekalkulowac składkę ?

Napisano

> Ale ja nie chce kłamać.

> Z racji choroby ojca mieszkam z nim.

> Ma dom i garaż.

> Tam gdzie mieszka moja praca jeżdżę SKM.

> I tak zaznaczam - ale jak mi wyzdrowieje albo się pogorszy to mam iść i rekalkulowac składkę ?

Wpisz tak jak jest w dniu dzisiejszym i tyle.

Napisano

To nie są jakieś ogromne różnice, kilka procent. Zawierając polisę, zwłaszcza OC i zwłaszcza w jakimś lipnym TU, podaj całą prawdę i tylko prawdę zlosnik.gif. Każda próba zrobienia ich w konia w razie "w" może się odwrócić i przywalić z nawiązką panic.gif.

Napisano

> Każda próba zrobienia ich w konia w

> razie "w" może się odwrócić i przywalić z nawiązką .

przy OC ?

Napisano

> Zawierając polisę, zwłaszcza OC i zwłaszcza w

> jakimś lipnym TU, Każda próba zrobienia ich w konia w

> razie "w" może się odwrócić i przywalić z nawiązką .

Autor wątku (hipotetycznie ofkors grinser006.gif) robi kaboom. Deklarował "noclegi" w garażu - stoi pod chmurką. Deklarował przebieg roczny 5-9kkm - zrobił 49kkm, bo pojechał dookoła świata. Co mu zrobi TU? niewiem.gifniewiem.gif

Napisano

> Autor wątku (hipotetycznie ofkors ) robi kaboom. Deklarował "noclegi" w garażu - stoi pod chmurką.

> Deklarował przebieg roczny 5-9kkm - zrobił 49kkm, bo pojechał dookoła świata. Co mu zrobi TU?

Wyskoczy z regresem zlosnik.gif i jak by klient skakał, to zawsze będą mieli lepszych prawników grinser006.gif. Nie warto ryzykować dla tych "dwóch czteropaków". Nie warto.

Napisano

> Wyskoczy z regresem

Nie wyskoczy, bo regres jest możliwy tylko w kilku okolicznościach wymienionych w ustawie. Zresztą jakby nawet był możliwy to skąd ubezpieczyciel ma wiedzieć że stan faktyczny nie odpowiada deklaracjom skoro przy szkodzie z OC nawet nie spojrzy na samochód?

Napisano

> Wyskoczy z regresem i jak by klient skakał, to zawsze będą mieli lepszych prawników . Nie warto

> ryzykować dla tych "dwóch czteropaków". Nie warto.

Ale bajki piszesz facepalm%5B1%5D.gif

Napisano
  • Autor

> Wpisz tak jak jest w dniu dzisiejszym i tyle.

ok.

A jak jest z datą jak mam do 5 czerwca to nowe kupuję od 6 czerwca?

Napisano

> ok.

> A jak jest z datą jak mam do 5 czerwca to nowe kupuję od 6 czerwca?

A zmieniasz firmę?

Napisano

> Tak

No to popatrz jak miałeś na starych polisach. Obstawiam, ze jak miałeś starą do 5 to nową zaczynasz od 6.

Poprzednie OC wypowiedziałeś oczywiście?

Napisano
  • Autor

> No to popatrz jak miałeś na starych polisach. Obstawiam, ze jak miałeś starą do 5 to nową zaczynasz

> od 6.

Tak od 6 do 5

> Poprzednie OC wypowiedziałeś oczywiście?

Tak - dziś poszło mailem i pocztą