Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ER6F czy Bandit 650F?

Featured Replies

Napisano

> To jest naturalny hamulec i ogranicznik predkosci

W deszczu jeszcze miałem okazji sprawdzić naturalnych ograniczników zlosnik.gif

Napisano

Jeździłem kilkoma motocyklami z owiewkami. VFr, SV, CBR, i niestety, ale z moim wzrostem, ciężko się schować idealnie za owiewką typowego sporta. Musiałbym dokładać dodatkową szybkę, a to zaś jakieś kombinacje. Typowe turystyki mi nie odpowiadają. Więc wybór, z racji przyzwyczajenia, padł na jedyny słuszny "wzór".....

Dodatkowa zaleta, dla których jest wadą, to właśnie wiatr. "Czuję" że jadę, a powyżej pewnego progu, lub w wietrzny dzień, nawet 120km/h to jak 250 na "ścigaczu" zlosnik.gif

Napisano

> W deszczu jeszcze miałem okazji sprawdzić naturalnych ograniczników

Nic tak pięknie ze skóry nie zmywa komarów, pyłu itd jak rzęsista, letnia ulewa w ciepły dzień hehe.gif

Napisano

> Jeździłem kilkoma motocyklami z owiewkami. VFr, SV, CBR, i niestety, ale z moim wzrostem, ciężko

> się schować idealnie za owiewką typowego sporta. Musiałbym dokładać dodatkową szybkę, a to zaś

> jakieś kombinacje. Typowe turystyki mi nie odpowiadają. Więc wybór, z racji przyzwyczajenia,

> padł na jedyny słuszny "wzór".....

> Dodatkowa zaleta, dla których jest wadą, to właśnie wiatr. "Czuję" że jadę, a powyżej pewnego

> progu, lub w wietrzny dzień, nawet 120km/h to jak 250 na "ścigaczu"

To nawet nie chodzi o to, by się całkowicie schować za owiewkami - bo tak to pewnie się da tylko w jakimś goldwingu albo armaturze z metrową szyba zlosnik.gif, ale jednak nawet niewielka owiewka powinna odchylić trochę strumień powietrza. Typowe ścigacze, moto sportowe mnie nie interesują z racji pozycji jeźdźca, jakiej wymagają - doopa w górze, leżenie na zbiorniku - za stary na to jestem zlosnik.gif, ale coś w rodzaju fazera chyba bardziej mi odpowiadało niżtypowy N. W swoim mam co prawda malutką owiewkę PUIG, ale to raczej ozdoba niż funkcjonalność - chociaż przydaje się do wetknięcia rękawiczek za nią, gdy zapinam kurtkę i kask zlosnik.gif

Napisano

> Nic tak pięknie ze skóry nie zmywa komarów, pyłu itd jak rzęsista, letnia ulewa w ciepły dzień

O właśnie...od kilku dni zbieram się do zapytania bardziej doświadczonych motórzystów, czym zmywać robale ze skóry i kasku...ale to chyba temat na oddzielny wątek 270751858-jezyk.gifwink.gif

Napisano

> O właśnie...od kilku dni zbieram się do zapytania bardziej doświadczonych motórzystów, czym zmywać

> robale ze skóry i kasku...ale to chyba temat na oddzielny wątek

wodą i gąbeczką smile.gif

Napisano

N a S to odwieczny dylemat.

Całe szczęście, że rynek jest na tyle bogaty, że każdy może wybrać coś dla siebie ok.gif

Następne 2oo to też na 99%N. Aczkolwiek, wiadomo jak jest....

Jak się trafi "okazja", to się bierze.

Napisano

> N a S to odwieczny dylemat.

> Całe szczęście, że rynek jest na tyle bogaty, że każdy może wybrać coś dla siebie

wysocy z owiewek to mają tylko enduraki i duże turystyki (jak FJR).

sredniaki za małe frown.gif

> Następne 2oo to też na 99%N. Aczkolwiek, wiadomo jak jest....

> Jak się trafi "okazja", to się bierze.

tez mam taki plan. ale do realizacji jeszcze dużo czasu i nie wiem czy np. nie skoncze na Warriorce np wink.gif

Napisano

> wodą i gąbeczką

No i tak na razie sobie radzę, skórę impregnuję jakimś szuwaksem z tubki (coś w rodzaju pasty do butów w płynie).

A może są jakieś preparaty do szyb kasku - podobno sprawdzają się spraje do czyszczenia monitorów? wink.gif

Moja szyba po myciu wodą i gąbką ma smugi, jak ich dokładnie nie wypoleruję miękką szmatką, to wkurzają mnie podczas jazdy pod słońce 270751858-jezyk.gif

Napisano

> tez mam taki plan. ale do realizacji jeszcze dużo czasu i nie wiem czy np. nie skoncze na Warriorce

1,7l.... musi robić sporo "hałasu" z dobrym wydechem grinser006.gif

Napisano

> No i tak na razie sobie radzę, skórę impregnuję jakimś szuwaksem z tubki (coś w rodzaju pasty do

> butów w płynie).

> A może są jakieś preparaty do szyb kasku - podobno sprawdzają się spraje do czyszczenia monitorów?

> Moja szyba po myciu wodą i gąbką ma smugi, jak ich dokładnie nie wypoleruję miękką szmatką, to

> wkurzają mnie podczas jazdy pod słońce

kask - plyn do mycia naczyn i gabeczka

skora - podobnie albo specjalne zestawy do czyszczenia, mozna na allegro zanabyc

Napisano

Skóre konserwuje jakimś "niemieckim" wynalazkiem, S1000 czy coś takiego ( 40zł). Daje rade.

Ostatnio nie było, i wypróbowałem z modeki środek (beznadzieja, drogie, mało wydajne, 45zł), i jakiś za 30zł, nevix firma się nazywała chyba, też lipa.

Napisano

Ja sobie nie wyobrażam żadnego innego motonga niż N. Kumple wiedzą ze jak sie kładę na baku, znaczy ze będzie szybciej niż 120 hehe.gif

Napisano

True, true - wicher chyta za łeba ...

Napisano

U mnie znajomi twierdzą, że wykonuje "żabę" hehe.gif

Mają ubaw chłopaki, ale co poradzić zlosnik.gif