Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

silnik 1,2 TSI 105 KM

Featured Replies

Napisano

> Żona jeździ Renault Twingo 1.5 DCi , spalanie w tym samochodzie w cyklu miejskim rzadko osiąga 5

> l/100, ostatnio oscyluje w 4,5 l, ale samochód ten ma jedną podstawową wadę, czyli bardzo

> krótką skrzynię biegów, gdyby nie to wyniki były by jeszcze lepsze. Nie byłem tym na trasie,

> ale mniemam, że zejście w okolice 3,5 l to żadne wyzwanie.

Ale chodzi też o wielkość i masę auta wg http://www.autocentrum.pl/dane-techniczne/renault/twingo/ii/hatchback-3d/silnik-diesla-1.5-dci-65km takie Twingo waży 980kg, mój Focus http://www.autocentrum.pl/dane-techniczn...-tdci-dpf-109km 1446kg. Także wiesz... taką wydmuszką, to można takie spalanie zrobić drive.gif

Napisano

Ty wiesz swoje, Twoje prawo ok.gif

ja wiem że i 1.9jtd i 1.6tdi robiłem spalanie katalogowe na trasie bez problemów jeśli tylko mam na to ochotę, a Ty twierdzisz że się nie da bo Tobie się nie udało, tylko w jedynym słusznych tsi da się, dyskusja na średnim poziomie

nie odzywałem się w wątku dopóki nie poruszyłeś fabii tdi, a może była jednak zepsuta? jak tsi kolegów którym dużo palą? zlosnik.gif

Napisano

> Żona jeździ Renault Twingo 1.5 DCi , spalanie w tym samochodzie w cyklu miejskim rzadko osiąga 5

> l/100, ostatnio oscyluje w 4,5 l, ale samochód ten ma jedną podstawową wadę, czyli bardzo

> krótką skrzynię biegów, gdyby nie to wyniki były by jeszcze lepsze. Nie byłem tym na trasie,

> ale mniemam, że zejście w okolice 3,5 l to żadne wyzwanie.

Znajomy miał fabię 1.9 SDI jego rekord to 2,8l/100km w 2 osoby jak jechał z żoną nad morze ok.gif

Jego średnie spalanie w tym aucie jeżdżąc głównie po śląsku i małopolsce miał 3,8l/100km ok.gif

Kumpel w robocie w Avensisie 2.0 D4D ma średnie 4,4l a jeździ tylko trasy Tychy-Mysłowice ok.gif

Napisano

> Ty wiesz swoje, Twoje prawo

> ja wiem że i 1.9jtd i 1.6tdi robiłem spalanie katalogowe na trasie bez problemów jeśli tylko mam na

> to ochotę, a Ty twierdzisz że się nie da bo Tobie się nie udało, tylko w jedynym słusznych tsi

> da się, dyskusja na średnim poziomie

> nie odzywałem się w wątku dopóki nie poruszyłeś fabii tdi, a może była jednak zepsuta? jak tsi

> kolegów którym dużo palą?

Nadinterpretujesz to co ja piszę i nie czytasz ze zrozumieniem.

Ja nie piszę o jeździe stricte! w trasie i nie piszę, że sie nie da, bo się na pewno DA !

Napisałem w jakich warunkach porównywałem i co mi wyszło.

Nie naciągam w żadną ze stron.

Co więcej biorąc to 1.6 TDI miałem nadzieję, że jednak uda się wykręcić jakies fajne wyniki z 3 z przodu na tej "mojej trasie"

ale niestety się nie udało. TDI po prostu paliło mniej o ok. 1 litr z hakiem od TSI i tyle.

Czego nie rozumiesz niewiem.gif

Podsumowując w 1.6 TDI na pewno da się osiągnąć katalogowe spalanie, jak w większości aut zresztą.

Natomiast z moich doświadczeń wynika, że łatwiej o katolog w TSI niż w aktualnych TDI.

Podsumowując diesel pali mniej od benzyny i żadna to nowość niewiem.gif

Napisz nam na temat swoich doświadczeń z jazdy TSI vs TDI myślę, że każdy z chęcią poczyta, bo ilu kierowców tyle opinii ok.gif

BTW.

Myślałem, że po ostatniej naszej dyskusji ( gdzie się finalnie lekko zbłaźniłeś) już dałeś sobie spokój, ale widzę że dalej Cię coś męczy tylko nie wiem co niewiem.gif

I tak jak Ci ostatnio pisałem, merytotycznie z chęcią podyskutuję, na trolling nie mam ochoty ok.gif

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.