Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Klejenie lustra

Featured Replies

Napisano

Czym przykleić lustro do glazury, ew. przykleić do lustra zawieszki? "Fabrycznie" lustro ma widoczne zawieszki, więc chce je zdjąć i albo przykleić lustro do glazury, albo z tyłu lustra zawieszki (tak żeby nie było ich widać od frontu).

dranio

Napisano

> Czym przykleić lustro do glazury,

Są kleje do luster w tubach, ale w zasadzie możesz zastosować cokolwiek grinser006.gif, silikon, akryl, klej montażowy itp. Odpowiednia ilość ścieżek, podeprzyj czymś plus taśma klejąca na 24 godziny i nie odpadnie.

Napisano

> Są kleje do luster w tubach, ale w zasadzie możesz zastosować cokolwiek , silikon, akryl, klej

> montażowy itp. Odpowiednia ilość ścieżek, podeprzyj czymś plus taśma klejąca na 24 godziny i

> nie odpadnie.

Do samego klejenia faktycznie mozna zastosowac cokolwiek. Ale mnie szklarz przestrzegal przed klejeniem na "byleco" smile.gif mowil, ze czasem owy klej potrafi zareagowac z warstwą odbijającą i robią się przebarwienia. Ale ile w tym prawdy to nie wiem niewiem.gif

Napisano

Silikon/klej do luster. Tylko i wyłącznie. Nie raz przychodzili do mnie klienci z problemem przebarwień na lustrze właśnie z powodu uzycia zwykłego silikonu lub kleju montażowego. Raz klientowi nawet przebarwienia wyszły od tasmy dwustronnej piankowej.

Napisano

|Do klejenia luster najlepszy jest klej do luster "Lakma" ,neutralny,konsystencja sylikonu,bezbarwny.Sporo czasu używam i nie spotkałem nic lepszego..

Napisano

> Do samego klejenia faktycznie mozna zastosowac cokolwiek. Ale mnie szklarz przestrzegal przed

> klejeniem na "byleco" mowil, ze czasem owy klej potrafi zareagowac z warstwą odbijającą i

> robią się przebarwienia. Ale ile w tym prawdy to nie wiem

Niestety jest to prawda. Zrobie ci zdjecia i pokaze w domu. Lustro duze i sporo silikony dalem. Byl to powiedzmy silikon klasy standard, nie jakis specjalny do szkla, nie jakis antybakteryjny, po prostu zwykly.

Jak sie dobrze przyjzysz to po 4 latach pojawiaja sie bardzo delikatne przebarwienia a w kilku miejscach zrobil sie jakby odprysk od spodu. Nie ma mozliwosci zeby jak kolwiek bylo uszkodzone miechaniczne.

Napisano

> |Do klejenia luster najlepszy jest klej do luster "Lakma" ,neutralny,konsystencja

> sylikonu,bezbarwny.Sporo czasu używam i nie spotkałem nic lepszego..

Mi też szklarz polecił Lakmę. A najlepsza jest cena ok 14 zł za tubę 270751858-jezyk.gif

Napisano

> |Do klejenia luster najlepszy jest klej do luster "Lakma" ,neutralny,konsystencja

> sylikonu,bezbarwny.Sporo czasu używam i nie spotkałem nic lepszego..

U mnie szklarz tez kleil lustra na Lakme cool.gif

Napisano

> wieszak przyklejany do lustra

No właśnie też stoję przed problemem powieszenia lustra, tylko u mnie odpada przyklejenia do ściany.

Ma takie wieszaki ale możliwość powieszenia lustra tylko w poziomie a chcę w pionie.

Czy takie wieszaki mają swój klej, jak przygotować drugą stronę lustra aby to przykleić?

PZDR VEN

Napisano

Te przyklejane wieszaki mają mocna taśmę dwustronną(przyklejasz jak Ci pasuje). Kleiłem to do lustra i nie ma problemu.

Napisano

> Te przyklejane wieszaki mają mocna taśmę dwustronną(przyklejasz jak Ci pasuje). Kleiłem to do

> lustra i nie ma problemu.

Dzięki wielkie.

PZDR VEN

Napisano

> Dzięki wielkie.

> PZDR VEN

Szukaj po prostu kleju polimerowego. Ne zawiera rozpuszczalnika i nie przebarwia.

Napisano

> Są kleje do luster w tubach, ale w zasadzie możesz zastosować cokolwiek , silikon, akryl, klej

> montażowy itp. Odpowiednia ilość ścieżek, podeprzyj czymś plus taśma klejąca na 24 godziny i

> nie odpadnie.

Po siliconie i akrylu po jakimś czasie wyjdą przebarwienia.