Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Już niedługo sami zatankujemy gaz do samochodów

Featured Replies

Napisano

ja rtam wole żeby oni mnie obsługiwali, nie chce mi się schylać itp ok.gif

Napisano

> U mnie pasują

U mnie też. smile.gif

Napisano
  • Autor

> sztandarowe pytanie ''gdzie wlew'' zawsze pada, najchętniej wiercą zderzak bo jest stabilnie i

> sztywno.

> Ale wiele osób woli pochować pod autem...

Pod autem=zawór niewidoczny podczas tankowania=niezgodnie z obowiązującymi przepisami

Napisano

No pięknie. Tyle lat trzeba było czekać na jakieś liberalne postanowienia. Chociaż wciąż się boję, że będzie można samemu tankować...po przedstawieniu dowodu odbycia szkolenia, badań lekarskich, założeniu kasku, rękawic i kamizelki odblaskowej z napisem TANKOWANIE GAZU, nie zapominając o okularach ochronnych. Na samochodzie trzeba będzie umieścić pomarańczowego koguta. Przed autem i za autem trzeba ustawić pachołek w biało czerwone pasy. cool.gif

I serce.gif BHP

Napisano
  • Autor

> ja rtam wole żeby oni mnie obsługiwali, nie chce mi się schylać itp

Rencistą jesteś, plecy bolą czy to raczej objaw "jaśniepaństwa" ?

Napisano

Nie jestem przekonany, że wszędzie to wejdzie. Wiem, że firmy sondują rynek, robią ankiety wśród klientów. Jeżeli chociaż jedna duża sieć zostawi stary system z obsługą przez pracownika mogą liczyć na znaczny wzrost obrotów, zgarniając rzeszę tych, którym "nie chce się schylać i brudzić rąk".

Napisano

> Mnie zawsze zastanawiało dlaczego obsługa stacji zawsze potulnie odkręca i zakręca ten zasyfiały

> plastikowy korek zamiast zwalać tą czynność na mośków, którzy sobie je pomontowali w takich

> miejscach, że czasami wici opadają.

bo wszedzie panuje zasada klient nasz Pan wink.gif

zakladaja korek tam gdzie klient chce zeby opinia byla dobra,

na przegladzie takimi pierdolami sie nie zajmuja a jakby ktos zwrocil uwage to klient tam juz nie wroci,

na stacji paliw takze kazdy kładzie sie pod auto bo klient to kasa a jak pracownik jeszcze zwroci uwage to ten mosiek na niego skarge napisze itp itd

i wiekszy grat tym gorzej zamocowany korek, jak kogos stac na instalacje lpg to zalozy pod klapka wlewu albo w normalnie dostepnym miejscu, a nie gdzie monterowi bedzie latwiej bo wyjdzie taniej.

Napisano

> To czemu nie montuje się ich na dachu skoro wielu ludzi to nie interesuje?

Nie chce wlewu w blasze np. blotniku, bo po dluzszym czasie przewaznie problemy z ruda.

Ostatnio kazalem gaziarzowi wsadzic w zdezak, wysoko aby wygodnie tankowac bylo (nie zalezy mi na tym czy widac korek czy nie) to stwierdzil (AC Auto), ze wysoko sie nie da bo wzmocnienie, bo to, bo tamto.

Machnalem reka (chcialem u nich instalke zalozyc) i wsadzil chyba w najgorsze mozliwe miejsce (rog koncowki zderzaka gdzie wiecznie chlapie spod kol).

Dostep lipny bo na ukos wzgledem podloza pistolet trzeba zapinac.

Napisano
  • Autor

> Nie jestem przekonany, że wszędzie to wejdzie. Wiem, że firmy sondują rynek, robią ankiety wśród

> klientów. Jeżeli chociaż jedna duża sieć zostawi stary system z obsługą przez pracownika mogą

> liczyć na znaczny wzrost obrotów, zgarniając rzeszę tych, którym "nie chce się schylać i

> brudzić rąk".

Gdyby tak miało to działać to w momencie jak podjeżdżasz pod dystrybutor stał by już koło Ciebie pracownik i pytał co zatankować ( piszę o Pb i o ON ) a tak nie jest. Dawniej pompiarz stał i czekał żeby zatankować auto a teraz na większości stacji jest samoobsługa a pracownik podjazdowy (obsługujący dystrybutory) trafia się czasem przypadkiem kiedy kompletnie nie ma już co robić .

Napisano

> Rencistą jesteś, plecy bolą czy to raczej objaw "jaśniepaństwa" ?

nie chce mi się, to nie będzie mój obowiązek zatankować LPG

Napisano
  • Autor

> nie chce mi się, to nie będzie mój obowiązek zatankować LPG

To się przygotuj na czekanie ,uwierz mi zlosnik.gifok.gif .

Napisano

> Gdyby tak miało to działać to w momencie jak podjeżdżasz pod dystrybutor stał by już koło Ciebie

> pracownik i pytał co zatankować ( piszę o Pb i o ON ) a tak nie jest. Dawniej pompiarz stał i

> czekał żeby zatankować auto (...)

Tak jest nadal we Włoszech. Gość od razu zapina pistolet i do pełna, przyjmuje pieniądze, wydaje resztę i heja w drogę. To mi uświadomiło, że kiedyś pompiarz w Polsce też robił to samo. W czym teraz leży problem?

Napisano

> Jeżeli chociaż jedna duża sieć zostawi stary system z obsługą przez pracownika

A kto będzie robił hot dogi? Widziałeś co się dzieje przy kasach jak jeden tankuje a jeden obsługuje?.

Ja już dawno sam nabijam butlę. Tylko dwie z licznych stacji które odwiedzam chcą przez pracownika ( a odwiedzam prawie codziennie BP lub Statoil)

Napisano

> Ja już dawno sam nabijam butlę. Tylko dwie z licznych stacji które odwiedzam chcą przez pracownika

> ( a odwiedzam prawie codziennie BP lub Statoil)

Dziwne troche, w moim regionie na BP i Statoil to Ci nawet tankowac nie zaczna jak pacholka przed samochodem nie postawia i kierowca nie wysiadzie, a tu taka poufalosc jak tankowanie samemu.

Napisano

> Rencistą jesteś, plecy bolą czy to raczej objaw "jaśniepaństwa" ?

Rencistą nie jestem. Plecy bolą. Jest to też część "jaśniepaństwa". Polega to na tym, że wielu ludziom płacę za to, że robią coś za mnie. np. mogę sam kupić kawałek pola, uprawiać ziemniaki i sam je kopać ale jestem "jaśnie panem" i ziemniaki kupuję w sklepie. Ty sam sadzisz?

Napisano
  • Autor

> Rencistą nie jestem. Plecy bolą. Jest to też część "jaśniepaństwa". Polega to na tym, że wielu

> ludziom płacę za to, że robią coś za mnie. np. mogę sam kupić kawałek pola, uprawiać ziemniaki

> i sam je kopać ale jestem "jaśnie panem" i ziemniaki kupuję w sklepie. Ty sam sadzisz?

Czyli rozumiesz jaka jest różnica pomiędzy zakazem samoobsługi a wprowadzeniem samoobsługi ?

Napisano

> Czyli rozumiesz jaka jest różnica pomiędzy zakazem samoobsługi a wprowadzeniem samoobsługi ?

Pewnie taka, ze żeby zostać obsłużonym w tym samym czasie nie wystarczy nacisnąć dzwonek raz krotko tylko trzeba będzie się na nim powiesić.

Napisano
  • Autor

> Pewnie taka, ze żeby zostać obsłużonym w tym samym czasie nie wystarczy nacisnąć dzwonek raz krotko

> tylko trzeba będzie się na nim powiesić.

ok.gif Trafiłeś w dziesiątkę