Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

mercedes c180 w203 129KM - warto?

Featured Replies

Napisano

Mam możliwość zakupu MB classic z 2001r z przebiegiem 203 000km. Auto miałbym w cenie promocyjnej ale ma pare mankamentów takich jak: nie działa spryskiwacz oraz światla drogowe, przyciskiem na desce nie da sie polozyć zagłowków, zamek w klapie terkocze, reczny dziala ale przy odciaganiu trzeba pchac dzwignie aby odskoczyl, opony raczej na 1 sezon/wymiana i zawieszenie, które delikatnie puka. Najgorsza jest jednak rdza-wszechobecna - na rantach...gdzieniegdzie bąble pod lakierem, indziej rdzawy nalot-jest to do ogarniecia? Sprawdzalem auto miernikiem lakieru-wydaje sie niebite, ale po zaprawkach...grubosc lakieru waha sie od 40-60 do 250um wiec chyba nienajgorzej.

Warto sie pakować? Mialbym to auto z 4-5 lat. Poszedlby do gazu. W porownaniu do almery, wcale nie wiekszy w srodku, podobnie dynamiczny ale widac ze to droższe auto.

Napisano

> Mam możliwość zakupu MB classic z 2001r z przebiegiem 203 000km. Auto miałbym w cenie promocyjnej

> ale ma pare mankamentów takich jak: nie działa spryskiwacz oraz światla drogowe, przyciskiem

> na desce nie da sie polozyć zagłowków, zamek w klapie terkocze, reczny dziala ale przy

> odciaganiu trzeba pchac dzwignie aby odskoczyl, opony raczej na 1 sezon/wymiana i zawieszenie,

> które delikatnie puka. Najgorsza jest jednak rdza-wszechobecna - na rantach...gdzieniegdzie

> bąble pod lakierem, indziej rdzawy nalot-jest to do ogarniecia? Sprawdzalem auto miernikiem

> lakieru-wydaje sie niebite, ale po zaprawkach...grubosc lakieru waha sie od 40-60 do 250um

> wiec chyba nienajgorzej.

> Warto sie pakować? Mialbym to auto z 4-5 lat. Poszedlby do gazu. W porownaniu do almery, wcale nie

> wiekszy w srodku, podobnie dynamiczny ale widac ze to droższe auto.

Wygląda na lekko zaniedbany egzemplarz. Obawiam sie, że skoro rdza już sie pojawiła na zewnątrz to w środku może być jeszcze gorzej. Jeżeli kupić to tylko po to aby zajeździć i na złom oddać bo doprowadzenie go do porządku (głownie blacharskiego) pochłonie worek $$... Taka jest tylko moja opinia...

Napisano

Nie ma czegoś takiego jak cena promocyjna na auto używane. Bo niby co sprzedający chce w ten sposób "promować"? Nawet dla rodziny.

Napisano
  • Autor

> Nie ma czegoś takiego jak cena promocyjna na auto używane. Bo niby co sprzedający chce w ten sposób

> "promować"? Nawet dla rodziny.

nie czepiaj sie... promocyjna=nizsza od oficjalnej wystawionej ceny sprzedazy i niższa dla mnie od rynkowej...inaczej-dla mnie taniej

Napisano

> nie czepiaj sie... promocyjna=nizsza od oficjalnej wystawionej ceny sprzedazy i niższa dla mnie od

> rynkowej...inaczej-dla mnie taniej

może napisz w jakiej cenie możesz kupić to auto to będzie można podpowiedzieć czy warto. Weź pod uwagę tylko żeby doprowadzić to auto do db stanu trzeba będzie włożyć sporo kasy, szczególnie walka z rudą jest kosztowna

Napisano

> nie czepiaj sie... promocyjna=nizsza od oficjalnej wystawionej ceny sprzedazy i niższa dla mnie od

> rynkowej...inaczej-dla mnie taniej

no jeśli gdzieś poniżej 5 tys, to się opłaca

Napisano
  • Autor

> może napisz w jakiej cenie możesz kupić to auto to będzie można podpowiedzieć czy warto. Weź pod

> uwagę tylko żeby doprowadzić to auto do db stanu trzeba będzie włożyć sporo kasy, szczególnie

> walka z rudą jest kosztowna

10kzł tak +-

Napisano

> 10kzł tak +-

Jeżeli masz znajomego , który jest blacharzem- larkiernikiem

To blacharke z lakierowaniem za 3 tys zł ci ogarnie bez problemu wink.gif

Pod warunkiem , że podłoga zdrowa.

Mechanika jest do wyprowadzenia.

Niektórzy ci powiedzą ,że za 15 tys już kupisz takiego w dobrym stanie wink.gif ALEEEE ..... tego zrobisz pod siebie i wiesz czym jeździsz...

A ten niby dobry za 15 .... też zawsze będzie w nim coś do zrobienia wink.gif

Napisano

> 10kzł tak +-

Odpuść. Walczyłem z rudą w MB ale już w tym roku nie chciało mi się. Facet, który kupił ode mnie auto liczył się z wydatkiem na poziomie 3-4 tys. aby wytępić rudą a nie było jeszcze dużego dramatu jaki czasami widzę w MB. Poza tym sporo rzeczy nie działa w tym "Twoim" egzemplarzu więc kolejne $$. Gdyby wszystko poza rudą było w porządku to wtedy można myśleć a tak imho bez sensu, nie wiem też jak wygląda to auto wizualnie ale z tego co opisujesz sporo trzeba włożyć

Napisano

dobrym stanie ALEEEE ..... tego zrobisz

> pod siebie i wiesz czym jeździsz...

> A ten niby dobry za 15 .... też zawsze będzie w nim coś do zrobienia

w ten sposób najlepiej kupować wraki byle najtańsze i doprowadzać miesiącami do stanu db/bdb. Weź pod uwagę, że nie każdy lubi się bawić a takie rzeczy, oczywiście zawsze będzie coś do zrobienia ale w podanym przypadku sporo jest do ogarnięcia, samo kupno opon to ok. strzelam promocyjnie zlosnik.gif700-800zł, blacharka 3-4 tys. elektryka itp. 1 tys. o ile na tym się zakończy, zawieszenie jak tylko końcówki to małe piwo, ale nie wiadomo w jakim stanie jest maglownica, amorki itp. Nie brzmi to wszystko dobrze, jasne, że i za 20 tys. można się władować na minę - nie ma reguły ale jeszcze jedno. C klasa - miejsca w środku nie za dużo, zawieszenie odstaje od E-klasy, silniczek we wcale nie lekkim aucie i RWD będzie miał trochę do roboty, jeżeli skrzynia manualna to w ogóle bym nie patrzał na takiego MB. Jeżeli MB benzyna to 2.4 a najlepiej 3.2 w automacie, jeżeli diesel to przynajmniej 2.2cdi a najlepiej 3.2cdi, wtedy masz osiągi i przyjemność z posiadania gwiazdy na masce, w innym przypadku kupowanie MB dla mnie byłoby bez sensu ale to jest moje zdanie zlosnik.gif

Napisano

> w ten sposób najlepiej kupować wraki byle najtańsze i doprowadzać miesiącami do stanu db/bdb. Weź

> pod uwagę, że nie każdy lubi się bawić a takie rzeczy, oczywiście zawsze będzie coś do

> zrobienia ale w podanym przypadku sporo jest do ogarnięcia, samo kupno opon to ok. strzelam

> promocyjnie 700-800zł, blacharka 3-4 tys. elektryka itp. 1 tys. o ile na tym się zakończy,

> zawieszenie jak tylko końcówki to małe piwo, ale nie wiadomo w jakim stanie jest maglownica,

> amorki itp. Nie brzmi to wszystko dobrze, jasne, że i za 20 tys. można się władować na minę -

> nie ma reguły ale jeszcze jedno. C klasa - miejsca w środku nie za dużo, zawieszenie odstaje

> od E-klasy, silniczek we wcale nie lekkim aucie i RWD będzie miał trochę do roboty, jeżeli

> skrzynia manualna to w ogóle bym nie patrzał na takiego MB. Jeżeli MB benzyna to 2.4 a

> najlepiej 3.2 w automacie, jeżeli diesel to przynajmniej 2.2cdi a najlepiej 3.2cdi, wtedy masz

> osiągi i przyjemność z posiadania gwiazdy na masce, w innym przypadku kupowanie MB dla mnie

> byłoby bez sensu ale to jest moje zdanie

nie zwróciłem uwagi na silnik no.gif

Jeżeli to by była jakaś TOP wersja wyposażeniowa + dobry silnik ... można się bawić .

A tak to szkoda czasuuu i pracy ....

Napisano

> nie zwróciłem uwagi na silnik

> Jeżeli to by była jakaś TOP wersja wyposażeniowa + dobry silnik ... można się bawić .

> A tak to szkoda czasuuu i pracy ....

dokładnie, gdyby była dobra podstawa można się bawić a tak... crazy.gif

Napisano

Ten silnik to smok jakich mało - licz się ze spalaniem 15 litrów LPG, do tego ciężko mówić o dynamice. Jak już chcesz W203 to lepiej poszukaj kompressora lub wolnossącej V'ki, z tym że nie za 10kPLN.

Napisano
  • Autor

> Ten silnik to smok jakich mało - licz się ze spalaniem 15 litrów LPG, do tego ciężko mówić o

> dynamice. Jak już chcesz W203 to lepiej poszukaj kompressora lub wolnossącej V'ki, z tym że

> nie za 10kPLN.

macie racje....odpuszczam...gra nie warta swieczki...

podstawowa wersja, slaby silnik, z mankamentami...