Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymieniau kto popychacze w 1.6

Featured Replies

Napisano

Cholera dopadło i mnie, po odpaleniu zimnego zaczyna popychacz stukać, ucicha po krótkiej przejażdżce. Nie chcę za bardzo bagatelizować sprawy i wymienić póki jest w miarę ciepło bo w zimie na pewno będzie gorzej. Jakie koszta? przy okazji zmieniłbym rozrząd. Najbardziej wkurza mnie że będę musiał ściągać ten kolektor furious.gif Aha no i pewnie przy ściąganiu głowiczki popychacze wypadną w kosmos?

Napisano

a nie masz starego oleju ??

u mnie jak olej dobijał do 10kkm to po żwawszej jeździe też się odzywały... grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> a nie masz starego oleju ??

> u mnie jak olej dobijał do 10kkm to po żwawszej jeździe też się odzywały...

musze sprawdzić w notatkach kiedy był wymieniany i po jakim przebiegu wink.gif dzisiaj z rańca odpaliłem maszynę i o dziwo popychacz nawet nie zadzwonił crazy.gif

Napisano

Aha no i pewnie przy ściąganiu głowiczki popychacze

> wypadną w kosmos?

Mają chęć wypadać ale opanujesz to bez problemu ok.gif

Napisano
  • Autor

> Aha no i pewnie przy ściąganiu głowiczki popychacze

> Mają chęć wypadać ale opanujesz to bez problemu

Ok, na razie wymienię olej bo niedługo stuknie roczek i 10kkm, zobaczymy po wymianie, jeżeli nie ucichnie to wymieniam.

Napisano

> Ok, na razie wymienię olej bo niedługo stuknie roczek i 10kkm, zobaczymy po wymianie, jeżeli nie

> ucichnie to wymieniam.

jaki olej lejesz?

Napisano

miałem to samo olej Mobil Gówno Wart 2000 dobijał okresu wymiany i wpadłem w panikę jak poczytałem co mnie czeka przy wymianie popychaczy, ale po wymianie na najzwyklejszy olej Lotos semi 10w/40 silnik chodzi jak nowy wink.gif

Napisano
  • Autor

> miałem to samo olej Mobil Gówno Wart 2000 dobijał okresu wymiany i wpadłem w panikę jak poczytałem

> co mnie czeka przy wymianie popychaczy, ale po wymianie na najzwyklejszy olej Lotos semi

> 10w/40 silnik chodzi jak nowy

od momentu zakupu auta leję Lotosa 10W40, teraz zmieniłem na castrola... zobaczymy może po prostu dobijało do 10kkm i popychacz zadziałał jak inspekcja hehe.gif

Napisano

> od momentu zakupu auta leję Lotosa 10W40, teraz zmieniłem na castrola... zobaczymy może po prostu

> dobijało do 10kkm i popychacz zadziałał jak inspekcja

Żadnych olejów z reklam i marketów. Sugeruję zainteresować się Valvoline, Fuchs, Amsoil, Motul itd.

Napisano

wiesz to z doświadczenia czy filozujesz ?

Ja leje od 6ciu lat Castrola Magnatec (2 wymiany w roku co 10kkm) 10W40, a od 2 wymian 5W40 i nic nie stuka, nie ma majonezu pod korkiem

Napisano
  • Autor

> Ja leje od 6ciu lat Castrola Magnatec (2 wymiany w roku co 10kkm) 10W40, a od 2 wymian 5W40 i nic

> nie stuka, nie ma majonezu pod korkiem

powiedz mi dlaczego zmieniłeś na 5W40?

Napisano

> wiesz to z doświadczenia czy filozujesz ?

> Ja leje od 6ciu lat Castrola Magnatec (2 wymiany w roku co 10kkm) 10W40, a od 2 wymian 5W40 i nic

> nie stuka, nie ma majonezu pod korkiem

Wiem z doświadczenia bo rozbieram sporo silników klientów. Ci którzy jeżdżą na marketowych reklamowanych olejach często mają fajny szlam w silniku. Po chociażby Valvo który jakoś specjalnie droższy nie jest nic takiego nie zaobserwowałem. Dodam że sam kiedyś jeździłem na Castrolu czy Mobilu ale się wyleczyłem z tych olejów.

Napisano

> powiedz mi dlaczego zmieniłeś na 5W40?

w zimie przy dużych mrozach po odpaleni czuć było że silnik ma bardzo ciężko i chciałem mu ulżyć wink.gif a że mam dostęp do dobrych cen to wziąłem 5W (taniej niż w warsztacie za 10W)

Napisano

> Wiem z doświadczenia bo rozbieram sporo silników klientów. Ci którzy jeżdżą na marketowych

> reklamowanych olejach często mają fajny szlam w silniku. Po chociażby Valvo który jakoś

> specjalnie droższy nie jest nic takiego nie zaobserwowałem. Dodam że sam kiedyś jeździłem na

> Castrolu czy Mobilu ale się wyleczyłem z tych olejów.

już kiedyś pisałem.....mam znajomy warsztat (naprawiałem im komputery) w którym leją tylko castrola i oni robia min auta z flot, które miały nakulane nieraz i ponad 500kkm i kilka razy widziałem jak mieli zdjęte głowice i nie było w ogóle szlamu....

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

Nie zmieniłem popychaczy to silnik sam się upomniał że trzeba zmienić. Teraz mam do roboty UPG zlosnik.gif Wczoraj zacząłem rozkręcać. Jutro nie mam czasu i dopiero we wtorek będę sciągał głowicę oby to tylko UPG zlosnik.gif