Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Lexia (software)...

Featured Replies

Napisano

...skomunikuje się z autem przez ELM327?

Napisano

Przy okazji , co potrzeba do pogrzebania w Peugeocie? Jaki interfejs i czy tylko Lexia?

Jest jakiś tańszy sposób, na przynajmniej proste grzebania jak wyłączenie sygnalizacji niezapiętych pasów, czy składania lusterek przy zamykaniu samochodu?

Napisano

Inne interfejsy służą raczej do podglądania parametrów bądź komunikacji z OBD.

Programowanie BSI to ja jednak bym wolał robić czymś fabrycznie do tego przygotowanym, tym bardziej że lexia nie kosztuje kroci.

Napisano

> Inne interfejsy służą raczej do podglądania parametrów bądź komunikacji z OBD.

> Programowanie BSI to ja jednak bym wolał robić czymś fabrycznie do tego przygotowanym, tym bardziej

> że lexia nie kosztuje kroci.

Lexia to soft? a jaki interfejs do tego? To się oddzielnie kupuje?

Napisano

> Lexia to soft? a jaki interfejs do tego? To się oddzielnie kupuje?

allegro.pl ->szukaj - >lexia- > najtańsze - > 220pln

ZTCWidziałem zawiera płytę DVD, pewnie z softem.

Softo to bodajże "Planet" się zwie

Napisano

No OK cena do przełknięcia, ale soft muszę jeszcze kupić? To już tanio raczej nie będzie?

Napisano

> No OK cena do przełknięcia, ale soft muszę jeszcze kupić? To już tanio raczej nie będzie?

Musisz kupić?

Może sprzedawca Ci na to pytanie odpowie hmm.gif

Napisano

> No OK cena do przełknięcia, ale soft muszę jeszcze kupić? To już tanio raczej nie będzie?

O ja ale potaniały shocked.gif

Soft dostaniesz w pudełku (DVD) - czy legalny to nie wnikam.

Napisano

> O ja ale potaniały

> Soft dostaniesz w pudełku (DVD) - czy legalny to nie wnikam.

A to DVD w opisie pewnie to ten soft. Sa jeszcze torrenty jak coś ideia.gifzlosnik.gif

Dobra, dzięki Panowie za rade, już wiem co mam robić smile.gif

Napisano

> A to DVD w opisie pewnie to ten soft. Sa jeszcze torrenty jak coś

> Dobra, dzięki Panowie za rade, już wiem co mam robić

Rzucę jeszcze hasłem: VirtualBOX z XP

Bo instalować tego wprost na systemie bym chyba nie ryzykował

Zwłaszcza że na >XP może być problematyczne (bezpośrednio na Vista Home w ogóle się nie da uruchamiać)

Napisano

> Rzucę jeszcze hasłem: VirtualBOX z XP

> Bo instalować tego wprost na systemie bym chyba nie ryzykował

> Zwłaszcza że na >XP może być problematyczne (bezpośrednio na Vista Home w ogóle się nie da

> uruchamiać)

Trzeba mieć starego lapka na XP (tyle że z dobrą baterią smile.gif )

Napisano

> Trzeba mieć starego lapka na XP (tyle że z dobrą baterią )

Stary lapek i dobra bateria - to się w 99,9% wyklucza wink.gif

Napisano

> Rzucę jeszcze hasłem: VirtualBOX z XP

> Bo instalować tego wprost na systemie bym chyba nie ryzykował

> Zwłaszcza że na >XP może być problematyczne (bezpośrednio na Vista Home w ogóle się nie da

> uruchamiać)

Chwila, to nie da rady zainstalować normalnie pod win7?

Napisano

> Stary lapek i dobra bateria - to się w 99,9% wyklucza

Powiedz to mojemu staremu Dellowi D600 (jakiś Celeron 1.2 bodajże). Na, podkreślę, oryginalnej baterii trzyma jakieś 60-90 minut. A mogę za psie pieniądze dokupić drugą baterię montowaną zamiast napędu optycznego. 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Chwila, to nie da rady zainstalować normalnie pod win7?

Nie da i już. Trzeba coś ostro grzebać, niech się mądrzejsi wypowiedzą. Ja mam na XP i chodzi i jest to podobno ostatni windows na jakim idzie. Poczytaj na forum peugeota, tam jest wszystko na ten temat. Ja komputerowo jestem zielony a dzięki tamtemu forum zainstalowałem i działa claps.gif

Napisano

Chlopaku, przeciez 99% tego urzadzenia w warsztatach niezaleznych przyplynela wlasnie stamtad...

Napisano

> Chlopaku, przeciez 99% tego urzadzenia w warsztatach niezaleznych przyplynela wlasnie stamtad...

popatrz to ja jestem tym jednym procentem spineyes.gif

Napisano

chwali sie i dobrze to o Tobie swiadczy, niestety, patrzac na to co sie dzieje na rynku, nie jest dobrze...

Napisano

> chwali sie i dobrze to o Tobie swiadczy, niestety, patrzac na to co sie dzieje na rynku, nie jest

> dobrze...

Dokładnie. Interfejsy powinno mieć tylko i wyłączenie ASO i nie udostępniać nigdy nikomu.

Napisano

z jednej strony jestem za, z drugiej mogloby to powodowac sporo problemow w obsludze aut...

Napisano

> Nie da i już. Trzeba coś ostro grzebać, niech się mądrzejsi wypowiedzą. Ja mam na XP i chodzi i

> jest to podobno ostatni windows na jakim idzie. Poczytaj na forum peugeota, tam jest wszystko

> na ten temat. Ja komputerowo jestem zielony a dzięki tamtemu forum zainstalowałem i działa

No to jakaś lipa ten soft, nie ma kompa z XP sick.gif

Napisano

> z jednej strony jestem za, z drugiej mogloby to powodowac sporo problemow w obsludze aut...

Żadnych problemów.

Po prostu padły by warsztaty niezależne. Zarobili by laweciarze.

Napisano

i chcialbys zeby padly warsztaty niezalezne?? bo ja zdecydowanie nie, nie mowiac juz o tym ze czesc z nich ma wieksza wiedze niz ASO

Napisano

> i chcialbys zeby padly warsztaty niezalezne?? bo ja zdecydowanie nie, nie mowiac juz o tym ze czesc

> z nich ma wieksza wiedze niz ASO

pelikan zlosnik.gif

Napisano

> i chcialbys zeby padly warsztaty niezalezne?? bo ja zdecydowanie nie, nie mowiac juz o tym ze czesc

> z nich ma wieksza wiedze niz ASO

No to jak, źle że są dostępne interfejsy czy nie?

Napisano

mowimy o fejsach legalnych czy z szarej strefy?? bo to roznica...

Napisano

> No to jak, źle że są dostępne interfejsy czy nie?

Dobrze, ze sa dostepne, ale ta chinszczyzna do konca chyba legalna nie jest...

To troche tak jak prowadzic firme i uzywac Windy z torrentow grinser006.gif

Ktos to powinien po prostu kontrolowac ok.gif

Napisano

> mowimy o fejsach legalnych czy z szarej strefy?? bo to roznica...

Znaczy co, ktos jest w stanie kupić legalny fejs fabryczny nie mając autoryzacji producenta?

A co z dostępem do kodów?

Napisano

jest w stanie, kosztuje to furmanke pieniedzy, ale dla kogos kto to zarabia dostep do telekodowania i innych takich rzeczy i tak jest niezbedny.

A fejsy po 200-400zl kupuja warszstaty ktore i tak nie zabardzo wiedza jak z tego korzystac i czesto bywa ze zamiast pomoc to szkodza klientowi swoja niewiedza...

Napisano

> jest w stanie, kosztuje to furmanke pieniedzy, ale dla kogos kto to zarabia dostep do telekodowania

> i innych takich rzeczy i tak jest niezbedny.

Czyli jaki odsetek jest sobie na to w stanie pozwolić?

> A fejsy po 200-400zl kupuja warszstaty ktore i tak nie zabardzo wiedza jak z tego korzystac i

> czesto bywa ze zamiast pomoc to szkodza klientowi swoja niewiedza...

Póki nic nie kodują to nie zaszkodzą.

Poza tym, jak nie będzie fejsów po 200-400 to i tak warsztaty padną nie mając możliwości diagnozowania.

Napisano

> mowimy o fejsach legalnych czy z szarej strefy?? bo to roznica...

Więc jeszcze raz. Ile warsztatów stać na kupno licencji na taka lexię?

Bo to pewnie nowe auto klasy "B" kosztuje, + abonament za telekody.

Czy równie duże "oburzenie" wzbudza u Ciebie film z torrenta?, muza w formacie MP3 ściągnięta skądkolwiek?

Napisano

> Dobrze, ze sa dostepne, ale ta chinszczyzna do konca chyba legalna nie jest...

> To troche tak jak prowadzic firme i uzywac Windy z torrentow

> Ktos to powinien po prostu kontrolowac

A może po prostu komplet interfejs+soft powinien być tańszy?

W tej chwili, ztcw oryginał kosztuje jakieś 20kzł + 6 czy 8kzł miesięcznego abonamentu. Fakt, że zapewnia większą funkcjonalność niż chińczyk... ale chyba mało który, niezależny warsztat na to stać.

Napisano

> ciekawe czy chińskie badziewie w ogóle będzie działało

A Ty myślisz że jakie jest w 99% ?

moje od ponad 2 lat działą i nie nażekam

pokaż mi coś co nie jest z PRCh !

Napisano

> popatrz to ja jestem tym jednym procentem

Taaaaa, na pewno masz oryginał Made in France smile.gif i zapłaciłeś za ACTIE kilka kPLN

Napisano

> A może po prostu komplet interfejs+soft powinien być tańszy?

> W tej chwili, ztcw oryginał kosztuje jakieś 20kzł + 6 czy 8kzł miesięcznego abonamentu. Fakt, że

> zapewnia większą funkcjonalność niż chińczyk... ale chyba mało który, niezależny warsztat na

> to stać.

smile.gif a ile osób potrafi skorzystać z większej (jeśli wogóle jest w oryginale) niż daje Chińczyk ?

funkcjonalność jest wtedy jak masz dostęp online do serwerów PSA, a żeby to mieć trzeba być ASO.

Napisano

> Powiedz to mojemu staremu Dellowi D600 (jakiś Celeron 1.2 bodajże). Na, podkreślę, oryginalnej

> baterii trzyma jakieś 60-90 minut. A mogę za psie pieniądze dokupić drugą baterię montowaną

> zamiast napędu optycznego.

Mam ESPRIMO (fujitsu) na oryginalnym XP i pracuje do 3 godzin smile.gif

Także wszystko zależy od szczęścia smile.gif

Napisano

> a ile osób potrafi skorzystać z większej (jeśli wogóle jest w oryginale) niż daje Chińczyk ?

> funkcjonalność jest wtedy jak masz dostęp online do serwerów PSA, a żeby to mieć trzeba być ASO.

No właśnie pod pojęciem "większa funkcjonalność" miałem na myśli ten dostęp online. Z tego co wiem, nie trzeba być ASO. Po prostu trzeba mieć oryginał i płacić za niego te chore ceny.

Napisano

> No właśnie pod pojęciem "większa funkcjonalność" miałem na myśli ten dostęp online. Z tego co wiem,

> nie trzeba być ASO. Po prostu trzeba mieć oryginał i płacić za niego te chore ceny.

No więc sam sobie odpowiadasz smile.gif

oryginał ma TYLKO ASO bo musi mieć i płacić te chore pieniądze smile.gif