Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

W artykule podlinkowanym w komentarzach pada stwierdzenie, że gość przypadkowo stuknął pierwszego motocyklistę i potem uciekał bo bał się o zdrowie swoje i swojej rodziny ale ja wątpię w przypadkowość pierwszego zdarzenia...

Napisano

> W artykule podlinkowanym w komentarzach pada stwierdzenie, że gość przypadkowo stuknął pierwszego

> motocyklistę i potem uciekał bo bał się o zdrowie swoje i swojej rodziny ale ja wątpię w

> przypadkowość pierwszego zdarzenia...

Mnie to wygląda, że motocyklista specjalnie przyhamował mu przed maską, ale na 100% nie da się tego ocenić zza monitora. Nie ma co rozwijać tematu - na HP jest już właśnie jedna podobna dyskusja odnośnie zachowań motocyklistów.

Napisano

Witam.

Z jednej strony, rozumiem dlaczego kierowca terenówki tak postąpił. Pewnie spanikował, wystraszył się itd.

Z drugiej strony, wątpię, aby tak z niczego, zwrócił na siebie uwagę pewnie ponad setki motocyklistów. Na filmiku widać, że maszyn jest bardzo dużo.

Bez opisu całości zdarzenia, możemy tylko gdybać niewiem.gif

Z tego co da się znaleźć w necie.

Pasażerom terenówki nic nie jest. Kierowca landrovera trafił do szpitala, został opatrzony, założono mu kilka szwów i poszedł sobie do domu. Żonie, dziecku nic się nie stało.

Motocyklista ma połamane nogi. Żyje.

Nikt nie zginął.

O co poszło....

Jeżeli ufać kierowcy landrovera, nie chcący zupełnie, mógł uderzyć w jednego z motocyklistów, ponieważ zachowywali się nierozważnie.

To co widzimy na filmiku, to już pościg, próba zatrzymania itd.

Świerza sprawa. Jutro pewnie na NYdaily coś się pojawi.

W każdym razie, nagonka się zaczęła. Święto motocyklistów zostało "banned". W przyszłym roku się nie odbędzie podobno oslabiony.gif

A większość artykułów pisane jest już z "wyrokiem w tle".

• 2 tygodnie później...
Napisano

> W artykule podlinkowanym w komentarzach pada stwierdzenie, że gość przypadkowo stuknął pierwszego

> motocyklistę i potem uciekał bo bał się o zdrowie swoje i swojej rodziny ale ja wątpię w

> przypadkowość pierwszego zdarzenia...

Jak się bał to mógł albo wezwać busted.gif, albo podjechać na posterunek.

Napisano

Motocyklem wcale nie trzeba hamować wystarczy wbić 1 bieg rozpędzić się kapkę tak z 70 i puścić gaz i motocykl szybko wyhamuje silnikiem. Na dwójce powinno być jeszcze podobnie. Dla puszkarza mogło to być irytujące i odebrane jako specjalne przyhamowanie. W zasadzie niespodziewane na pustej drodze.

Zresztą nie mam pojęcia co ten koleś na motocyklu chciał zaprezentować? Że nie boi się niczego czy jak ?

Napisano

> Jak się bał to mógł albo wezwać , albo podjechać na posterunek.

Tylko, że to US, więc i czasem strzelać można panic.gif - inne standardy niż w EU ok.gif

Napisano

> Tylko, że to US, więc i czasem strzelać można - inne standardy niż w EU

Dziki kraj.

A ze stronek .ru się śmiali.... clown.gif

Napisano

>...Zresztą nie mam pojęcia co ten koleś na motocyklu chciał zaprezentować? Że nie boi się niczego czy jak ?

Dla mnie ten motocyklista, to burak i tyle.

Z tego, co mówił M. Kolonko, to gość będzie kaleką, bo ma złamany kręgosłup, więc ten nadziany gostek z auta może zostać oskarżony.

Nikomu nie potrzebna agresja zakończona tragedią. Po co?

Napisano

> Dla mnie ten motocyklista, to burak i tyle.

> Z tego, co mówił M. Kolonko, to gość będzie kaleką, bo ma złamany kręgosłup, więc ten nadziany

> gostek z auta może zostać oskarżony.

> Nikomu nie potrzebna agresja zakończona tragedią. Po co?

Jeżdżenie i szukanie zaczepki, bo w grupie jesteśmy silni - tyle. Proste, bez podtekstów.

Kiedyś od takiej grupki (mniejszej i samochodowej) dostałem w głowę butelką bo byłem w złym miejscu o złej porze jak ten kolo z LR.