Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Skoda pożarta.........

Featured Replies

Napisano

> Daj spokój, jedna zawieszka kosztuje 8zł. Ewentualnie kup sobie ten plastik w którym ja mam

> poprowadzone kable WN.

Plastik gówno daje, bo zasłania część przewodów i cewkę, mam go , dokupiłem wcześniej, wszystkie przewody pogryzione były od fajek do tej magicznej osłony sick.gif zawieszka czasem działa, czasem nie.

Napisano

> Plastik gówno daje, bo zasłania część przewodów i cewkę, mam go , dokupiłem wcześniej, wszystkie

> przewody pogryzione były od fajek do tej magicznej osłony zawieszka czasem działa, czasem

> nie.

Jak już mówiłem, nie spotykam się z problemem od założenia zawieszek.

Napisano

> Jak już mówiłem, nie spotykam się z problemem od założenia zawieszek.

Zawieszka była i u mnie, w chwili gdy się przeprowadziłem zdjąłem ją bo mam garaż, pech chciał, że pojechałem na szkolenie pod Warszawę i zonk. Gdy zawieszka była znajdowałem ślady ,,stópek'' choć same przewody nie były pogryzione. Coś muszę wykombinować.

Napisano

> Mam dokładnie takie same obserwacje. W kilku nowych praktycznie nie ma gdzie ręki włożyć po

> podniesieniu maski, wszystko nie dosyć, że upchane osprzętem, to jeszcze obudowane

> plastikowymi osłonami.

Otóż to. Z ostatniej chwili - coś mi napoczęło elastyczny przewód hydrauliczny od sprzęgła i strzeliło wczoraj aż miło. Nie wiem czy to ma jakiś związek, ale niedawno w żonkowym (jak już pisałem) coś opierniczyło kabel WN (skutecznie), a teraz w "moim". Związek jest taki, że żonka sporo jeździła ostatnio "moim" hmm.gifbusted.gifhahaha.gif

Napisano

> Można powiedzieć, że historia zatacza koło, bo termin "computer bug" wziął się właśnie z tego, że

> do starych komputerów właziły różne żyjątka i zjadały wiązki przewodów i elementy.

Być może - kiedy w jednym z serwerów znalazłem gniazdo myszy smile.gif

Napisano

> Brzęczki ultradźwiękowe pomagają.

a gdzie to się nabywa? może link jakiś?

Napisano

> Wielu mówiło o kostkach toaletowych

> Nie działa.

A u teścia działa 270751858-jezyk.gif tylko nie można zapomnieć jej wyjąć przed jazdą, bo jak mówi "pachnie toi toi'em" 270751858-jezyk.gif Brzęczki z kolei działały "średnio", finalnie kostki są póki co niezawodne.

Co do psiej sierści - moja mama miała problem z jakimś bydlakiem i u niej sierść psia działała, z tym, że pies był duży, kudłaty i podwórkowy, a co za tym idzie.. "aromatyczny" zlosnik.gif

Napisano

> Kurczę (że tak zagaję). Dopiero szukałem serwisu dla szwagrowej Skody, a tu chyba moja będzie go

> wymagała.

> Dzisiaj pod pracą coś zaczęło śmierdzieć z komory silnika. Coś jak zmieszane paliwo z olejem.

> Uprzedzę teorie na temat tego jak badziewne te Skody i te TSI przebrzydłe, bo zdiagnozowałem

> problem.

> Pod maską góra sierści, porwana osłona akumulatora (znowu), poszarpane wygłuszenie ścianki

> oddzielającej silnik od kabiny i co najważniejsze - przegryziony wężyk "odmy".

> Stąd smrodek, plamka oleju na obudowie silnika i wku......rzenie.

> Odmę podłączyłem, osłonę umyłem, wygłuszenie zamówiłem (53zł w ASO), osłonę akumulatora naprawiłem.

> Problem jednak pozostał. Samochód stawiam pod chmurką, a sprawcą szkód jest prawdopodobnie kuna.

> W sumie koszty naprawy nie są wielkie, ale nie chciałbym, żeby mi gadzina kiedyś przegryzła coś

> ważniejszego.

> Kiedyś próbowałem pozbyć się kotów przez zawieszenie w komorze silnika "odświeżaczy powietrza" o

> zapachu cytrynowym. Zadziałało. Ale czy zadziała również na kunę??

> A może jakieś zabezpieczenie mechaniczne?? Siatka??

> ......a jako bonus - znowu mam kupę na dolnej osłonie silnika.

Oblej nieco.....kocim moczem. Trudno będzie "pachniało" ale przewody powinny ocalić. Ewentualnie pobaw się w pest controlling - nie stosuję, nie polecam ale czasem nie ma wyjścia.

Napisano

> Plastik gówno daje, bo zasłania część przewodów i cewkę, mam go , dokupiłem wcześniej, wszystkie

> przewody pogryzione były od fajek do tej magicznej osłony zawieszka czasem działa, czasem

> nie.

Kup taśmę PATEX taką srebrna wzmacniana i oklej kable. Taśme nasącz środkiem do odstraszania kun i będzie spokój. Wymiana kabli to 15 minut zamiennik KAGER 150zł 4szt.