Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bora do oceny

Featured Replies

Napisano

Wiem, że niewiele widać ale warto się tym zainteresować hmm.gif??

http://allegro.pl/volkswagen-bora-1-wlasciciel-kupiona-w-polsce-i3610055233.html

Silnik jest jakiś problemowy jeśli chodzi o eksploatację? Ile realnie spali taki samochód w mieście i na trasie.

Napisano

> Wiem, że niewiele widać ale warto się tym zainteresować ??

> http://allegro.pl/volkswagen-bora-1-wlasciciel-kupiona-w-polsce-i3610055233.html

> Silnik jest jakiś problemowy jeśli chodzi o eksploatację? Ile realnie spali taki samochód w mieście

> i na trasie.

brak klimy ? pozatym pierwszy raz widze bora bez elektryki, no i 1,4 nigdy nie bylo ekonomiczne palacz.gif

Napisano

> http://allegro.pl/volkswagen-bora-1-wlasciciel-kupiona-w-polsce-i3610055233.html

> Silnik jest jakiś problemowy jeśli chodzi o eksploatację? Ile realnie spali taki samochód w mieście

> i na trasie.

Mam 1.4 16V 75 km BBY, jesli to jest taki sam silnik to mój w cordobie w mieście pali ok. 7,5. Jazda do fabryki 12 km w jedną stronę do tego jakiś tam wypady do sklepu czy gdzie tam potrzeba. Krótkie odcinki po mieście to ok. 9l/100. Trasa spokojna w PL to ok. 6 l/100 (Wrocław- Gdańsk-Wrocław) Trasa autostradowa to 6,3 l/100km (PL- Chorwacja-PL) średnia z 3500 km prędkości autostradowe ok. 130-140 km/h z klimą i 4 osobami w środku i boxem na dachu.

Powyżej ok. 140km/h zaczyna palić jak smok alien.gif

Napisano

IMHO nie warto.

Poszukaj w archiwum o problemach z tym zestawieniem, tak w skrócie:

- odma zamarza (była "akcja serwisowa", w której za ok 300 zł dokładali podgrzewanie) - jeżeli jeździsz na dłuższych odcinkach to się tym nie martw,

- klekocze jak diesel (uznaj, że TTTM).

- zdarzają się egzemplarze z gigantycznym spalaniem oleju (mnie tylko to ominęło),

- skrzynie w tym roczniku wszystkie się wysypią (jeżeli była już naprawiana to ok.gif) - ścina nity w różnicowym, nit rozbija obudowę, wylewa się olej ....

- rozrząd to dwa paski, dwa napinacze i dwie rolki prowadzące >400 zł za komplet,

- przepustnica potrafi się zasyfić i falują obroty (odkąd jeżdżę dużo to nie ma z tym problemu).

Ja przejeździłem już tym ok 130 kkm

Spalanie od 6 w trasie do nawet 12 w mieście.

Mi w mieście typu Wrocław spala zawsze 7,5. To 12l/100km to żona na krótkich odcinkach zlosnik.gif Na trasie nie ma problemu z zejściem do 6 przy normalnej jeździe.

Z Pyrzowic do Wrocławia (przy czym odcinek autostradowy to było 160 const) spalił 7,8.

Napisano

> i na trasie.

Przepraszam, że nie w temacie...lubie ten opis "nie wymaga wkładu finansowego"...ostatnio byłem w Iławie oglądać G40 bez wkładu finansowego (użytkownik vw zone) stan masakra, auto nie nadawalo się do powrotu na kołach do domu:) dłuuugo by pisać:)

Napisano
  • Autor

Tak, używany samochód i bez wkładu finansowego ładny oksymoron z tego wychodzi... Zawsze prędzej czy później coś wyjdzie. Może to o to chodzi, że w dniu zakupu nie trzeba nic dodatkowo inwestować niewiem.gif. Zainteresowałem się tym ogłoszeniem bo niby 1 wł i kupiony w PL no i w miarę blisko.

Napisano

> Tak, używany samochód i bez wkładu finansowego ładny oksymoron z tego wychodzi... Zawsze prędzej

> czy później coś wyjdzie. Może to o to chodzi, że w dniu zakupu nie trzeba nic dodatkowo

> inwestować . Zainteresowałem się tym ogłoszeniem bo niby 1 wł i kupiony w PL no i w miarę

> blisko.

Skoro blisko to się przejedz i zobacz wink.gif Wedlug mnie za bardzo powycierana kierownica jak na ten przebieg, ogolnie takie przetarcia te kierownice maja kolo 300 tys km (miałem pare takich kierownic zlosnik.gif ) , ale z drugiej strony szukanie auta z prawdziwym przebiegiem to szukanie igly w stogu siana i mnie by się nie chcialo wink.gif

Napisano

> ja znalazłem

bo żeś od kącikowicza kupil zlosnik.gif

a od obcego to co innego zlosnik.gif