Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dolnośląski

Featured Replies

Napisano

Gdybym siedzial na lewym badz prawym w tym BMW, to teraz sieidzal bym za # bo zatluklbym tego safeciarza.... gdzie procedury bezpieczenstwa ? totalna samowolka... ehhh szkoda slow... a zalodze typera ktory stal na srodku drogi tez by sie oberwalo... a przy okazji zawiesilbym ich licencje i wyslal na ponowny egzamin!!

Napisano

Co miał gościu z hondy zrobić jak przywalił w drzewo i zapewne pól auta nie było? Wina safeciarzy bezsprzeczna.

Napisano
  • Autor

> Co miał gościu z hondy zrobić jak przywalił w drzewo i zapewne pól auta nie było? Wina safeciarzy

> bezsprzeczna.

Nawaliła załoga 128 ...

Z innych źródeł:

cytaty:

"Piotr Burdalski" Aż boję się zabrać głos po poprzednich postach. Ale trudno się oprzeć. Załoga 128 która stoi przed wypadkiem została ukarana karą 10 min oraz skierowana na szkolenie i egzamin ze znajomości "procedury bezpieczeństwa". Do absolutnie należało do załogi 128 koordynacja procedury, a nie do safety. Safety zrobiło co należy i zatrzymało 1 załogę "128". Załoga ta chciała jechać dalej i kontynuować sportową jazdę. Stali w tym miejscu 57 sek. (tek wynika z mojego wykresu z komputera w samochodzie) do czasu przyjazdu załogi 129 która to zachowała się bardzo przytomnie i nie doprowadziła do pogorszenia sytuacji ryzykując własne życie i zdrowie. W tym miejscu wielki szacunek za podjęcie właściwej decyzji. Kierowca załogi nr 128 wysiadł z samochodu dopiero po informacji że musi pomóc w akcji ratunkowej. Natomiast pilot siedział do końca trzymając hamulec ręczn. To właśnie on zgodnie z procedurą powinien ze znakiem SOS stać w odpowiedniej odległości przed incydentem i zatrzymywać kolejne załogi. Tak się nie stało za co załoga ta została ukarana. Do obowiązków Safety należało utrzmać w bezpicznej odległości ewentualnych kibiców żeby nie pogłębić skutków zdarzenia. Więcej ludzie ci wydobyli z samochodu kierowcę w pozycji bezpiecznej. Załoga nr 128 nie zrobiła nic i to ona ponosi całkowitą odpowiedzialność za to co się stało. Biorąc pod uwagę że jest to młoda i debiutująca w RPP załoga została ukarana tak a nie inaczej. Rozmawiałem z nimi długo i myślę a wręcz jestem pewien że już wiedzą gdzie popełnili szereg błędów. Takie są fakty. Wiem że pewnie za chwilę zostanę zaatakowany przez moich "zwolenników" ale nie mam na to wpływu i pracować trzeba dalej. Pozdrawiam."

"Piotr Burdalski Załoga 129 uległa wypadkowi z powodu złamania regulaminu przez załogę 128 i ma prawo do skierowania powództwa cywilnego do sądu o zwrot kosztów. PZM potwierdzi zaistniały fakt oraz wykroczenie załogi nr 128."

"Piotr Burdalski Dominik oni mieli 57 sekund na reakcję. Podjęli właściwą decyzję ratowali życie zawodnikowi który był nieprzytomny a godzinę później leżał na stole operacyjnym i cerowali mu śledzionę, wątrobę i wycinali część jelit. Jeszcze raz, to jest ewidentna wina załogi 128. Procedurę powinni znać na pamięć, a oni nawet nie wcisneli czerwonego guzika ASTO. Zrobiła to natomiast załoga 129. Ci chłopcy są bohaterami bo jakby uderzyli w 128 to byłaby tragedia bo za samochodem 127 leżał kierowca i czekał na karetkę. Takie są fakty."

Napisano

> Widzieli ten cyrk ?

> 4:35 akcja

> Jest trochę bluzgów

> A tu jeszcze ten "czub" od: "zostaw ten ręczny"

Szkoda kolegi "Paprocha",gość naprawdę bardzo ciężko pracuje żeby jeździc.

Napisano

Szkoda bo ktoś zawalił sprawę i mam nadzieje że poniesie tego konsekwencje. Przynajmniej finansowe.

Napisano

> Widzieli ten cyrk ?

Mam wrażenie, że cały ten Dolnośląski to jeden wielki cyrk...

Napisano
  • Autor

> Mam wrażenie, że cały ten Dolnośląski to jeden wielki cyrk...

No cyrk, bo powinien być pierwszą, a nie ostatnią próbą, i zimą, a nie jesienią.... jak za dawnych lat old.gif

Napisano

> Mam wrażenie, że cały ten Dolnośląski to jeden wielki cyrk...

robi go najgorszy klub w Polsce chyba.

pamiętam jak ak nie chciał mi oddać papierów bo nie wiedzą czy jakiejś kary nie mam i musiałem dobę w domu czekać

Napisano

> Nawaliła załoga 128 ...

> Z innych źródeł:

> cytaty:

> "Piotr Burdalski" Aż boję się zabrać głos po poprzednich postach. Ale trudno się oprzeć. Załoga 128

> która stoi przed wypadkiem została ukarana karą 10 min oraz skierowana na szkolenie i egzamin

> ze znajomości "procedury bezpieczeństwa". Do absolutnie należało do załogi 128 koordynacja

> procedury, a nie do safety. Safety zrobiło co należy i zatrzymało 1 załogę "128". Załoga ta

> chciała jechać dalej i kontynuować sportową jazdę. Stali w tym miejscu 57 sek. (tek wynika z

> mojego wykresu z komputera w samochodzie) do czasu przyjazdu załogi 129 która to zachowała się

> bardzo przytomnie i nie doprowadziła do pogorszenia sytuacji ryzykując własne życie i zdrowie.

> W tym miejscu wielki szacunek za podjęcie właściwej decyzji. Kierowca załogi nr 128 wysiadł z

> samochodu dopiero po informacji że musi pomóc w akcji ratunkowej. Natomiast pilot siedział do

> końca trzymając hamulec ręczn. To właśnie on zgodnie z procedurą powinien ze znakiem SOS stać

> w odpowiedniej odległości przed incydentem i zatrzymywać kolejne załogi. Tak się nie stało za

> co załoga ta została ukarana. Do obowiązków Safety należało utrzmać w bezpicznej odległości

> ewentualnych kibiców żeby nie pogłębić skutków zdarzenia. Więcej ludzie ci wydobyli z

> samochodu kierowcę w pozycji bezpiecznej. Załoga nr 128 nie zrobiła nic i to ona ponosi

> całkowitą odpowiedzialność za to co się stało. Biorąc pod uwagę że jest to młoda i debiutująca

> w RPP załoga została ukarana tak a nie inaczej. Rozmawiałem z nimi długo i myślę a wręcz

> jestem pewien że już wiedzą gdzie popełnili szereg błędów. Takie są fakty. Wiem że pewnie za

> chwilę zostanę zaatakowany przez moich "zwolenników" ale nie mam na to wpływu i pracować

> trzeba dalej. Pozdrawiam."

> "Piotr Burdalski Załoga 129 uległa wypadkowi z powodu złamania regulaminu przez załogę 128 i ma

> prawo do skierowania powództwa cywilnego do sądu o zwrot kosztów. PZM potwierdzi zaistniały

> fakt oraz wykroczenie załogi nr 128."

> "Piotr Burdalski Dominik oni mieli 57 sekund na reakcję. Podjęli właściwą decyzję ratowali życie

> zawodnikowi który był nieprzytomny a godzinę później leżał na stole operacyjnym i cerowali mu

> śledzionę, wątrobę i wycinali część jelit. Jeszcze raz, to jest ewidentna wina załogi 128.

> Procedurę powinni znać na pamięć, a oni nawet nie wcisneli czerwonego guzika ASTO. Zrobiła to

> natomiast załoga 129. Ci chłopcy są bohaterami bo jakby uderzyli w 128 to byłaby tragedia bo

> za samochodem 127 leżał kierowca i czekał na karetkę. Takie są fakty."

Jak już cytujesz z facebooka wypowiedzi delegata ds. bezpieczeństwa to wypada dodać, że pomylił w swojej wypowiedzi numery startowe załóg i chodziło odpowiednio o załogi 137, 138 i 139.

Napisano
  • Autor

> Jak już cytujesz z facebooka wypowiedzi delegata ds. bezpieczeństwa to wypada dodać, że pomylił w

> swojej wypowiedzi numery startowe załóg i chodziło odpowiednio o załogi 137, 138 i 139.

Bla bla bla....

A nie można tego normalnie napisać ? oslabiony.gif

Poza tym ja nie cytowałem z FB tylko z innego forum, co nie zmienia faktu,

że źródłowy materiał może pochodzić z FB 033102bebe_1_prv.gif

Zresztą jakie to ma znaczenie spineyes.gif