Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stalówki zimą...

Featured Replies

Napisano

Wyciągając dziś stalówki na działce zobaczyłem, że zaatakowała je ruda ;-/ Mój błąd, zmieniałem na letnie 'w biegu' i zapomniałem napsikać na nie czymś oleistym, choćby WD. Tam gdzie robiłem to zawsze, czyli w okolicach śrub, są jak nowe. I teraz pytanie - czym je na zimę zabezpieczyć ? Pasta, psikadło... ? Po sezonie pewnie dam do regeneracji, więc teraz tylko zakonserwować i do wiosny zlosnik.gif

Napisano

> Wyciągając dziś stalówki na działce zobaczyłem, że zaatakowała je ruda ;-/ Mój błąd, zmieniałem na

> letnie 'w biegu' i zapomniałem napsikać na nie czymś oleistym, choćby WD. Tam gdzie robiłem to

> zawsze, czyli w okolicach śrub, są jak nowe. I teraz pytanie - czym je na zimę zabezpieczyć ?

> Pasta, psikadło... ? Po sezonie pewnie dam do regeneracji, więc teraz tylko zakonserwować i do

> wiosny

Nigdy nie przejmowałem się rdzą na felgach zimowych.

W ostatnim aucie 7 lat wytrzymały i pewnie dalej służą smile.gif

Napisano

wyczyść z luźnej rdzy, pryśnij czymś w stylu brunoxa, na to czarny mat i dwa sezony przetrwa

ale wyczyść z luźnej rdzy i załóż kołpaki, to tylko rdzewieje powierzchownie i nie osłabia felgi

Napisano
  • Autor

> Nigdy nie przejmowałem się rdzą na felgach zimowych.

> W ostatnim aucie 7 lat wytrzymały i pewnie dalej służą

w sejaku są kilkanaście i wystarczy mi, że na nim przechodziłem lekcje pt - jak potrafi powietrze z kół uciec rantem zlosnik.gif dlatego w tych dmucham na zimne zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> wyczyść z luźnej rdzy, pryśnij czymś w stylu brunoxa, na to czarny mat i dwa sezony przetrwa

> ale wyczyść z luźnej rdzy i załóż kołpaki, to tylko rdzewieje powierzchownie i nie osłabia felgi

wiem, że tylko po wierzchu, ale wygląda to słabo zlosnik.gif dzięki za info o Brunoxie smile.gif

Napisano

> w sejaku są kilkanaście i wystarczy mi, że na nim przechodziłem lekcje pt - jak potrafi powietrze z

> kół uciec rantem dlatego w tych dmucham na zimne

skoro masz rudą na rantach to kiepska felga albo w wulkanizacji Ci poniszczyli

lanosowe 15letnie felgi fakt mam pordzewiałe ale na rantach lakier trzyma się super

Napisano

> wyczyść z luźnej rdzy, pryśnij czymś w stylu brunoxa, na to czarny mat i dwa sezony przetrwa

> ale wyczyść z luźnej rdzy i załóż kołpaki, to tylko rdzewieje powierzchownie i nie osłabia felgi

Nic nie rob'zaloz i jezdzij...

Stalowki rdzewialy i beda rdzewiec...

Napisano
  • Autor

> skoro masz rudą na rantach to kiepska felga albo w wulkanizacji Ci poniszczyli

> lanosowe 15letnie felgi fakt mam pordzewiałe ale na rantach lakier trzyma się super

felgi oryginały toyotowe, więc obstawiam wulk. W tym roku już do nich nie jadę - dwa razy wyważali na zimę i zawsze telepało, tyle że przy innych prędkościach. Już nawet zwalili całą winę na tarcze. Po wymianie na letnie jak ręką odjął...

Przetrę trochę ranty i psiknę tym co polecasz ok.gif

Napisano
  • Autor

> Nic nie rob'zaloz i jezdzij...

> Stalowki rdzewialy i beda rdzewiec...

tak jak pisałem, tam gdzie zawsze atakowałem WD - są pięknie czarne i woda się nie trzyma tych rejonów ok.gif można ? można zlosnik.gif

Napisano

> tak jak pisałem, tam gdzie zawsze atakowałem WD - są pięknie czarne i woda się nie trzyma tych

> rejonów można ? można

A po co?

Jezeli korozja byla to tez za chwile wroci..

Funkcjonalnie nie ma wplywu na jazde

Napisano

Kup felgi aluminiowe i po kłopocie.