Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Montaż centralnych zamków w aucie

Featured Replies

Napisano

Kupiłem do mojej ibizy oryginalne centralne zamki do drzwi. Nie ma sterownika centralnego zamka. Chcę aby z alarmu który jest domontowany otwierać i zamykać drzwi z pilota. Czy to jest do ogarnięcia, czy jeszcze muszę kupić ten sterownik??

Napisano

> Kupiłem do mojej ibizy oryginalne centralne zamki do drzwi. Nie ma sterownika centralnego zamka.

> Chcę aby z alarmu który jest domontowany otwierać i zamykać drzwi z pilota. Czy to jest do

> ogarnięcia, czy jeszcze muszę kupić ten sterownik??

za dużo niewiadomych niestety zostawiłeś.

Generalnie większość dokładanych alarmów potrafi sterować CZ z pominięciem centralki, ale bez wiedzy co masz i czym chcesz sterować nie da się jednoznacznie odpowiedzieć

Napisano
  • Autor

Jest to alarm fox f900, ma mozliwosc sterowania centralnym zamkiem. Daje on sygnal 3 sekundowy osobnym przewodem do otwierania i zamykania zamka. Wiec pomyslalem, ze. zrobie to poprzez przekazniki. Otwiera sie +12v, a zamyka -12v. Ciekawe czy to bedzie dzialac.

Napisano

3 sekundowy sygnał to jest przeważnie stosowany przy zamkach pneumatycznych, przy elektrycznych 1 s, w większości jest możliwość przełączenia.

Jednak to jest sygnał dla centralki sterującej centralnym zamkiem a zastępowanie centralki jedynie przekaźnikami (o ile alarm będzie w stanie nimi wysterować) na pewno sporo okroi funkcjonalność CZ.

Napisano

> Jest to alarm fox f900, ma mozliwosc sterowania centralnym zamkiem. Daje on sygnal 3 sekundowy

> osobnym przewodem do otwierania i zamykania zamka. Wiec pomyslalem, ze. zrobie to poprzez

> przekazniki. Otwiera sie +12v, a zamyka -12v. Ciekawe czy to bedzie dzialac.

Pewnie będzie ale 3s impulsem to będziesz katował silniki w siłownikach.

No i okrajasz c. zamek z możliwości zamknięcia/otwarcia kluczykiem.

Centralka c. zamka kosztuje z 50 zł.

Napisano

> Jest to alarm fox f900, ma mozliwosc sterowania centralnym zamkiem. Daje on sygnal 3 sekundowy

> osobnym przewodem do otwierania i zamykania zamka. Wiec pomyslalem, ze. zrobie to poprzez

3sek to katowanie siłowników, jak już Ci powiedzieli. Sprawdź czy jest jakaś regulacja, bo to może być max czas - to raz.

Dwa - skoro masz ori siłowniki to musisz się dowiedzieć jak są sterowane.

I na koniec jeżeli centralka steruje to nie potrzebujesz przekaźnika do tego.

Napisano

W moim alarmie Anakonda jest napisane, że centralnym zamkiem sterują impulsy masowe 0,8...3s. W samochodzie oryginalnie były 2 przekaźniki (zamknij i otwórz) podłaczone równolegle (masy cewek) do przełączników w drzwiach i modułu BCM . Ten punkt podłączyłem do wyprowadzeń centralki alarmu i działa bezproblemowo smile.gif Zresztą zobacz schemat

Co do sterowników -sterownik ST-1 - pewnie w środku sa te 2 przekaźniki

287291195-L2JF813A.pdf

Napisano

Najlepiej sprawdź instrukcję serwisową alarmu. Niektóre foxy tego typu miały przekaźniki już w sobie i można było od razu podpinać siłowniki pod odpowiednie wyjścia ale niestety inne tylko wolne miejsca na przekaźniki i wtedy są tylko wyjścia sygnałowe z max obciążeniem chyba koło 70-100mA - może nie wystarczyć na zasilanie przekaźnika.

Najprostsze rozwiązanie wtedy to centralka od chińskich zamków za ok. 10 zeta.

Napisano
  • Autor

Poprosilbym o rzucenie linkiem do takiego sterownika co obsluzy 6 silownikow.