Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czym i jak wyczyścić pomalowane opony?

Featured Replies

Napisano

Właśnie odebrałem busa od lakiernika, ten chciał zrobić dobrze i pomalował mi felgi na srebrno, pyląc w ten sposób opony. Jak wyczyścić opony z tej farby? Najgorzej że opona jest porowata, farba powłaziła w szczeliny i szmatą z rozpuszczalnikiem ciężko to zmyć. Jakies sposoby?

Napisano

> Właśnie odebrałem busa od lakiernika, ten chciał zrobić dobrze i pomalował mi felgi na srebrno,

> pyląc w ten sposób opony. Jak wyczyścić opony z tej farby? Najgorzej że opona jest porowata,

> farba powłaziła w szczeliny i szmatą z rozpuszczalnikiem ciężko to zmyć. Jakies sposoby?

Mocny karcher? wink.gif

Napisano

> Olać ?

czy pytanie brzmiało co zrobic z problemem czy jak zmyć farbe z opony? facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

Jeśli rozpuszczalnik to warto zainwestować w taki do rozcieńczania lakierów, ja miałem uwalony farbą pistolet lakierniczy i rozpuszczalnik uniwersalny czy nitro nie dawał rady, a taki "bazowy" od razu załatwił robotę, więc jak już działać to takim ok.gif

Napisano

> Najgorzej że opona jest porowata,

> farba powłaziła w szczeliny i szmatą z rozpuszczalnikiem ciężko to zmyć. Jakies sposoby?

Jak nie możesz pokonać, to się zaprzyjaźnij, znaczy pomaluj na czarno. zlosnik.gif

Napisano

> czy pytanie brzmiało co zrobic z problemem czy jak zmyć farbe z opony?

Wcale niegłupie, farba zejdzie sama w eksploatacji...

Napisano

> pomalował mi felgi na srebrno,

> pyląc w ten sposób opony. Jak wyczyścić opony z tej farby? Jakies sposoby?

Był rozpuszczalnik, było pomalowanie na czarno, było zalecenie olania (nie wiem, czy mocz ma aż takie właściwości... grinser006.gif), to ja doradzę sposób czyszczenia mechanicznego: przecioraj opony o wysoki krawężnik biglaugh.gif tylko zrób to z wyczuciem, żeby nie uszkodzić odnowionych felg... 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Właśnie odebrałem busa od lakiernika, ten chciał zrobić dobrze i pomalował mi felgi na srebrno,

> pyląc w ten sposób opony. Jak wyczyścić opony z tej farby? Najgorzej że opona jest porowata,

Przełóż opony na drugą czystą stronę i będzie po problemie grinser006.gif

Napisano

Brat miał kiedyś taki sam problem, przetarł oponę grubym papierem ściernym, farba została tylko w szczelinkach a później potraktował ją czernidłem do zderzaków (takim z gąbeczką jak pasta do butów), z opony się szybko starło a zostało w szczelinkach

Napisano

> Jakies sposoby?

Tak mi przyszło do głowy, ze Remosol dałby radę, tylko nie mam pojęcia, czy nie zeżre opony? niewiem.gif