Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pierwszy motocykl ( skuter )

Featured Replies

Napisano

Zapragnąłem zakupić ( 40-ka za pasem zlosnik.gif) sobie pierwszy motocykl. Jako, że doświadczenie raczej zerowe i ma służyć do weekendowej zabawy, to padło na skuter o pojemności od 125 do 250. Powiedzcie mi, koledzy, jaką żywotność mają silniki w tych motorkach i czy kilkunastoletni skuter jeszcze da radość, czy już tylko kłopoty.

suzuki

aprilia

Celowo podaję jako przykłady takie kanapowce, ponieważ zamierzam z żoną pomykać.

Napisano
  • Autor

> A posiadasz uprawnienia na prowadzenie takich pojazdow ??

Prawo jazdy na motocykl posiadam od 91 roku

Napisano

> Zabawa i skuter jakoś mi się nie kleją

> Bierz coś normalnego i zobaczysz że banan z twarzy nie będzie schodził, choćby np. coś takiego:

> http://otomoto.pl/kawasaki-er-er5-M3852738.html

proszę napisz że żartujesz

to "choćby np. coś takiego:" nie może dać banana na twarzy jak dosiadasz tego razem z żoną

uważam ze do tego celu 100 razy lepszy będzie skuter kanapowiec od 400 cm wzwyż

Napisano
  • Autor

> proszę napisz że żartujesz

> to "choćby np. coś takiego:" nie może dać banana na twarzy jak dosiadasz tego razem z żoną

> uważam ze do tego celu 100 razy lepszy będzie skuter kanapowiec od 400 cm wzwyż

Ja myślę, że 250 też wystarczy, jak pisałem prawko mam od 91r. i w sumie od czasu egzaminu nie jechałem na niczym większym niż motorower. Mierzę siły na zamiary.

Napisano

> Zapragnąłem zakupić ( 40-ka za pasem ) sobie pierwszy motocykl. 40 za pasem jest też u mnie smile.gif

> zerowe i ma służyć do weekendowej zabawy, to padło na skuter o pojemności od 125 do 250.

125 pomiń, 250 rozważ, kup chociaż 400 zlosnik.gif

mam 265 (taka rozwiercona 250) i dla mnie samego jest ok i daje fun z jazdy po mieście ale już przy 2 osobach 250 jest stanowczo za mało do w miarę bezpiecznej jazdy w ruchu pomiędzy drive.gif poza miastem

poza tym jak zaczniesz drążyć temat to wiele osób doradzi Ci zakup większego skuta.

> Powiedzcie mi, koledzy, jaką żywotność mają silniki w tych motorkach i czy kilkunastoletni

> skuter jeszcze da radość, czy już tylko kłopoty.

> suzuki

> aprilia

> Celowo podaję jako przykłady takie kanapowce, ponieważ zamierzam z żoną pomykać.

więcej przeczytasz na B

zapraszam w imieniu chłopaków smile.gif

Napisano

> Ja myślę, że 250 też wystarczy, jak pisałem prawko mam od 91r. i w sumie od czasu egzaminu nie

> jechałem na niczym większym niż motorower. Mierzę siły na zamiary.

dasz radę

250 i 400 mają podobne osiągi w jeździe po mieście

poza miastem 250 brakuje już mocy dla V max

Napisano

> Celowo podaję jako przykłady takie kanapowce, ponieważ zamierzam z żoną pomykać.

jlmiałem 6 lat Vespę GTS 250... nie dość że niezawodna, zwrot, dynamiczna i oszczędna, to jeszcze przy okazji piękna smile.gif

gorąco polecam ok.gif

również dla 2 osób, przez 2 sezony jeździłem z żoną do pracy przez całą Warszawę i sprawdzała się idealnie zlosnik.gif

Napisano

polecam yamaha majesty yp250 , miałem jeden sezon, od 3 sezonów mam mocniejszy motocykl mimo to do yp250 mam sentyment.. niezawodna, pojemna, oszczędna, mocna jak na 250

Napisano
  • Autor

> polecam yamaha majesty yp250 , miałem jeden sezon, od 3 sezonów mam mocniejszy motocykl mimo to do

> yp250 mam sentyment.. niezawodna, pojemna, oszczędna, mocna jak na 250

W tej chwili na pierwszym miejscu mojej krótkiej listy jest właśnie yamaha, jako, że właściwie nie wiem nic na temat trwałości tych motorków to głównie za wygląd.

Ponawiam pytanie, ile taki motorek 250 cm dajmy na to od yamahy jest w stanie przejeździć aż zaczną się kłopoty 50 tys 100 tys czy ile.

Napisano

Zalezy w jakim stanie kupisz, ale mysle, ze przy odpowiedniej eksploatacji malo ktory dociagnie do 100kkm, tak 60-70kkm to taka bardziej realna granica, tym bardziej wsrod uzywek niewiadomego pochodzenia.

Napisano

> Zapragnąłem zakupić ( 40-ka za pasem ) sobie pierwszy motocykl.

witam w klubie... grinser006.gif

Jako, że doświadczenie raczej

> zerowe i ma służyć do weekendowej zabawy, to padło na skuter o pojemności od 125 do 250.

raczej 250. jeśli " w koło komina" to styknie, dalekie podróże to męczarnie będą.

> Powiedzcie mi, koledzy, jaką żywotność mają silniki w tych motorkach i czy kilkunastoletni

to zależy od poprzednich użytkowników. jako ,że nie są to raczej ścigacze to są szanse na zakup dobrej sztuki.

> suzuki

> aprilia

swoją ? hehe.gif poważnie - szukaj raczej 250, spoko sobie poradzisz bez praktyki. ja , po 18 latach " abstynencji" przyjechałem 440 km na moto po zakupie (suzuki gs 500). na drugi dzień byłem jak z krzyża zdjęty ale banan na twarzy też yay.gif

Napisano

> Zapragnąłem zakupić ( 40-ka za pasem ) sobie pierwszy motocykl. Jako, że doświadczenie raczej

> suzuki

> aprilia

Prawko zdałem 07.2001r i od tego czasu nie siedziałem na moto do lipca tego roku. Wsiadłęm od razu na NC700 i do tej pory 7200km w siodle. Żonka zadowolona (śmiga jako plecaczek).

5nqh.jpg

Edyta: aaaa doczytałem, że szukasz tańszej maszyny.. Tak czy siak szukałbym jakiegoś moto (silnik twin ok 500ccm).

Napisano

> Prawko zdałem 07.2001r i od tego czasu nie siedziałem na moto do lipca tego roku. Wsiadłęm od razu

> na NC700 i do tej pory 7200km w siodle. Żonka zadowolona (śmiga jako plecaczek).

> Edyta: aaaa doczytałem, że szukasz tańszej maszyny.. Tak czy siak szukałbym jakiegoś moto (silnik

> twin ok 500ccm).

I zonką się przy okazji pochwaliłeś.... hehe.gifok.gifgrinser006.gif

Napisano

> Stelcia, za dużo %%% albo za mało kawy...

O co Ci chodzi?

Napisano

> O co Ci chodzi?

Poza tym, że poleciłas 40-latkowi motorek dla dzieci, to w sumie o nic. hehe.gif

Napisano

> O co Ci chodzi?

Chyba odpowiedź poszła nie do tego tematu co trzeba zlosnik.gif

Napisano

A o jakimś sporcie nie myślałeś...?

.

.

.

.

.

.

.