Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[A-H] PDC .... półdziała ...

Featured Replies

Napisano
  • Autor

> no ale co ci nie pasuje - ogólnie model, silnik a może bogate wyposażenie ?

> bo za bardzo to nie łapię

Widzisz, bo to jest tak, istnieje w psychologii taki mechanizm, że jeżeli załóżmy Twoje oczekiwania w skali od 1-10 są na poziomie np 7 a to co dostajesz jest np na poziomie 5 to masz poczucie niezadowolenia/rozczarowania etc.

Widocznie miałem za duże oczekiwania w stosunku do tego co dostałem,

brat

Ps. Nie dramatyzujmy, po prostu jestem szczery i piszę co mi leży na duszy. Gdybym mógł jednak cofnąć czas to bym kupił C4 Picasso 1.8 (zwykłego - nie Grand'a)

Napisano

> Widzisz, bo to jest tak, istnieje w psychologii taki mechanizm, że jeżeli załóżmy Twoje oczekiwania

> w skali od 1-10 są na poziomie np 7 a to co dostajesz jest np na poziomie 5 to masz poczucie

> niezadowolenia/rozczarowania etc.

> Widocznie miałem za duże oczekiwania w stosunku do tego co dostałem,

> brat

> Ps. Nie dramatyzujmy, po prostu jestem szczery i piszę co mi leży na duszy.

i wszystko jasne

choć szczerze powiedziawszy zdziwiło mnie to co piszesz bo z tego co pamiętam pracowałeś chyba w jakimś salonie opla ( chyba że pomylilem osoby ) i raczej byłeś rozeznany w temacie

ale niewazne

a tak z drugiej strony z czystej ciekawości dlaczego kupilbys cytryne zamiast opla ?

Napisano
  • Autor

> i wszystko jasne

> choć szczerze powiedziawszy zdziwiło mnie to co piszesz bo z tego co pamiętam pracowałeś chyba w

> jakimś salonie opla ( chyba że pomylilem osoby ) i raczej byłeś rozeznany w temacie

owszem pracowałem i wiedziałem czego mogę się spodziewać, byłem zbyt huraoptymistycznie nastawiony jak widać spineyes.gif

> a tak z drugiej strony z czystej ciekawości dlaczego kupilbys cytryne zamiast opla ?

przede wszystkim komfort, wyciszenie, dobre silniki, a poza tym miałbym 3-4 lata młodsze auto,

brat

Napisano

> chłopy co wam się dzieje ?

Z ostatnich dni. Rozpadł się w środku przedni reflektor. Nie do naprawy, bo jest nierozbieralny.

Padła pompa podciśnienia.

Że nie wspomnę o tulejach tylnej belki sciana.gif

Przebieg 112 tys. Poprzednią zrobiłem ponad 200 i nic takiego się nie działo.

Ogólnie auto jest ok., takiego potrzebuję, komfort, wyposażenie, tu nie mam zastrzeżeń. Ale usterki czerwona.gif

Napisano

> I tu Cię rozumiem.

> Ja najprawdopodobniej kolejnej Zafiry też już nie kupię

A ja i owszem, bardzo sobie chwalę to autko. Wersja Innovation, nie ma tylko fontanny w środku, światła AFL super, fotele super, jedzie jak mały czołg, bagażnik wielkości małego słonia itd. itp.

Napisano

> A ja i owszem, bardzo sobie chwalę to autko. Wersja Innovation, nie ma tylko fontanny w środku,

> światła AFL super, fotele super, jedzie jak mały czołg, bagażnik wielkości małego słonia itd.

> itp.

I tutaj się zgadzam w całej rozciągłości waytogo.gif

ale mam na myśli usterki. Ostatnio nie ma tygodnia, żeby się coś nie działo no.gif

Napisano

Żeby uniknąć problemów wyciąłem profilaktycznie niepotrzebne dodatki tzn. DPF, klapy wirowe i EGR, cała reszta mimo 150kkm na blacie ciągle sprawna.

Napisano
  • Autor

> I tutaj się zgadzam w całej rozciągłości

> ale mam na myśli usterki. Ostatnio nie ma tygodnia, żeby się coś nie działo

oczywiście trzeba sobie zdać sprawę, że w tym kierunku idą wszystkie firmy, kolega z pracy miał Octavię I 1.9tdi i przejechał nią 330kkm i naprawiał tylko rzeczy eksploatacyjne, ma teraz O II 2.0 tdi przebieg 160kkm i ciągle coś przy niej robi, a to czujniki pasów, a to klimatyzację, a to ABS, a to serwo hamulców i tak w kółko, więc teraz trudno będzie znaleźć samochód przyzwoicie zrobiony, który by nie był skutecznie "postarzony" już na etapie projektowania,

brat

Napisano

> Żeby uniknąć problemów wyciąłem profilaktycznie niepotrzebne dodatki tzn. DPF, klapy wirowe i EGR,

Jak na razie, odpukać nie mam z tym problemów.

Napisano

> Mam w swojej czujniki przód i tył i jakoś nic się nie wiesza

> Co do parkowania, hmmm. Czujniki są po to aby pomóc przy parkowaniu a nie zaparkować za Ciebie auto

> i jak to elektronika w każdym momencie może zawieść i trzeba za każdym razem parkować "na

> czuja"

Zatem jesteś użytkownikiem, któremu ten gadżet jest zbędny w aucie.

Posiadam AH i AJ i w obu czujniki są mniej czułe i wrażliwsze na czynniki zewnętrzne niż w innych markach, które miałem okazję testować/użytkować.

Napisano

> Zatem jesteś użytkownikiem, któremu ten gadżet jest zbędny w aucie.

Może nie zbędny, ale powiedzmy, że trochę ułatwiają manewr parkowania, bo wiadomo że nie można polegać wyłącznie na elektronice waytogo.gif