Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

vide rejestrator

Featured Replies

Napisano

> jaka moze byc roznica predkosci miedzy niebieskimi a sciganym?

jeśli chodzi o typowy video rejestrator, który mierzy prędkość radiowozu, to powinno być 0km/h.

Napisano

Ale o co chodzi dokładnie? Wideorejestrator rejestruje prędkość radiowozu (z komputera) i nagrywa obraz z kamerki. Do pomiaru radiowóz i inny pojazd (prędkość którego się mierzy) powinny poruszać się z taką samą prędkością przynajmniej przez 100 metrów. Jeżeli prędkości się różnia (pojazdy zbliżają się do siebie lub oddalają), pomiar jest niewiarygodny.

Napisano
  • Autor

> jeśli chodzi o typowy video rejestrator, który mierzy prędkość radiowozu, to powinno być 0km/h.

to jak lapia na tylna kamere?

Napisano

Im większa tym lepsza, wtedy szybciej go złapią zlosnik.gif

Policyjny wideorejestrator mierzy prędkość jedynie radiowozu, prędkość samochodu "mierzonego" to domyślnie ta właśnie z jaką poruszał się radiowóz, w praktyce prawie zawsze zawyżana.

Napisano
  • Autor

dokladnie to taka syt.

przewiozlem mame zeby zobaczyla jak sie smiga 260,

zwolinilem po chwili przed nami pojawil sie patrol z kamera tyl

Napisano

> to jak lapia na tylna kamere?

Może mylisz wideorejestrator z wideoradarem? cfaniaczek.gif A kamera z tyłu może pełnić taką samą funkcję, jak z przodu - czyli pomiar prędkości (jeżeli pojazd zachowuje taką samą prędkość), do tego rejestruje i dokumentuje inne wykroczenia, takie jak wyprzedzanie, wymuszenie i inne.

Napisano

> to jak lapia na tylna kamere?

tak samo jak na przednią, jak by mieli boczne to też by mogli na nie łapać ale wtedy dużo bardziej byłoby widać, że jada szybciej clown.gif

Napisano

> dokladnie to taka syt.

> przewiozlem mame zeby zobaczyla jak sie smiga 260,

> zwolinilem po chwili przed nami pojawil sie patrol z kamera tyl

I co dalej?

Napisano

> no wlasnie nic az sie zdziwilem

Skoro kamerę mieli z tyłu (niech nawet będzie z radarem), to nie mogli nic zarejestrować, skoro byli za Tobą wink.gifok.gif

Napisano
  • Autor

> Skoro kamerę mieli z tyłu (niech nawet będzie z radarem), to nie mogli nic zarejestrować, skoro

> byli za Tobą

widze szydere:D

ale powaznie

Napisano

Zalezy od sprzetu jaki maja na pokladzie, jesli taki jak w Alfach to moga stac i jednoczesnie namierzac do 4 samochodow (3 z przodu i 1 z tylu) zlosnik.gif

Napisano

> widze szydere:D

> ale powaznie

Żadnej szydery, poważnie. Skoro nie zatrzymali, to nic nie mieli raczej.

Napisano

> widze szydere:D

> ale powaznie

Poważnie, jeśli nie zatrzymali, to masz spokój. Jeszcze pytanie - jakie to było auto (policyjne)?

Napisano
  • Autor

> Poważnie, jeśli nie zatrzymali, to masz spokój. Jeszcze pytanie - jakie to było auto (policyjne)?

mieli napewno, trasa do ciechocinka

insygnia chyba

Napisano
  • Autor

> hmmm... Tu twierdzą, że Insignia może robić także i fotki... Więc w końcu nie wiem już jak to jest

w ruchu ?

wlasnie pytam jak to jest liczone bo to moze byc mega wal alien.gif

Napisano

> w ruchu ?

> wlasnie pytam jak to jest liczone bo to moze byc mega wal

Insignie ITD tak potrawia, wiec policyjne moze tez.

Napisano
  • Autor

> Insignie ITD tak potrawia, wiec policyjne moze tez.

no ale jak ?:D

ja jade oni jada zlosnik.gif

Napisano

Ja się podepnę - gdzieś zasłyszałem że poliyjne alfy (a może coś innego?), w każdym razie niektóre policyjne radiowozy (oznakowane lub nieoznakowane) mają możliwość zmierzyć delikwenta w momencie gdy go mijają (czyli jadąc z naprzeciwka... prawda to? icon_eek.gif

Napisano

> no ale jak ?:D

> ja jade oni jada

Nie wiem jak, ale dla nowocznego sprzetu nie jest to problemem jesli ma wbudowany radar zlosnik.gif

Podostawali ostatnio nowe Insignie, chwalili sie nimi w tv, ale nie pamietam jaki tam sprzet siedzi tongue.gif

Napisano

> Ja się podepnę - gdzieś zasłyszałem że poliyjne alfy (a może coś innego?), w każdym razie niektóre

> policyjne radiowozy (oznakowane lub nieoznakowane) mają możliwość zmierzyć delikwenta w

> momencie gdy go mijają (czyli jadąc z naprzeciwka... prawda to?

Alfy tak moga, 3 klientow z przodu, 1 z tylu. Dwoch moich kolegow tak zdjeli, zanim wypatrzyli jadaca Alfe, to juz zostali zmierzeni, jeden samochodem, drugi na moto.

Napisano

> Ja się podepnę - gdzieś zasłyszałem że poliyjne alfy (a może coś innego?), w każdym razie niektóre

> policyjne radiowozy (oznakowane lub nieoznakowane) mają możliwość zmierzyć delikwenta w

> momencie gdy go mijają (czyli jadąc z naprzeciwka... prawda to?

z8827307Q,Alfa-Romeo-159.jpg

Prawda, te oznakowane alfy mają taką możliwość. Raz mnie nawet tak zmierzyli i próbowali zatrzymać jadąc właśnie z przeciwka...

Mogą Cię też zmierzyć jak jedziesz za nimi bo mają radar który mierzy zarówno do przodu jak i do tyłu, zwykłe nieoznakowane radiowozy z wideorejestratorami nie mają takich możliwości bo pomiar odbywa się na innej zasadzie.

Napisano

> zwykłe nieoznakowane radiowozy z wideorejestratorami nie mają takich możliwości bo

> pomiar odbywa się na innej zasadzie.

Stare tak, ale co do najnowszych to nie mialbym takiej pewnosci wink.gif

Napisano

> ale na jakiej zasadzie o to pytam

Mierza predkosc zblizajacego sie pojazdu, odejmuja lub dodaja do predkosci radiowozu i maja wynik. Oczywiscie pod warunkiem, ze maja widerejestrator z radarem jak np: w Alfach. W innym przypadku musza zrownac predkosci jazdy.

Napisano

> a gdzie sie podzialy te wszytski zasady kat, obszar, itd

No wlaśnie o to mi się rozchodzi - jak taka alfa POPRAWNIE mierzy moją prędkośc jeżeli ja jadę z przeciwka, np. Alfa jedzie 64kmh, ja jadę 87kmh - mijamy się, oni zawracają i mówią że mandacik - na jakiej zasadzie oni to mierzą, i jest to wiarygodne...? niewiem.gif

Napisano

> tylko iskra przychodzi mi do glowy

A Iskra zmierza 4 samochody jednoczesnie i zobacza pomiary kazdego z nich na ekranie rejestratora??

Napisano

> No wlaśnie o to mi się rozchodzi - jak taka alfa POPRAWNIE mierzy moją prędkośc jeżeli ja jadę z

> przeciwka, np. Alfa jedzie 64kmh, ja jadę 87kmh - mijamy się, oni zawracają i mówią że

> mandacik - na jakiej zasadzie oni to mierzą, i jest to wiarygodne...?

Kwiestia zmierzenia roznicy predkosci miedzy pojazdami, radiowozu maja, wiec nie problem wyliczyc.

Watpie aby uzywali Iskry beda w ruchu.

Najprosciej dac sie im zlapac i wtedy wypytac zlosnik.gif

Napisano

To ja dorzucę takie pytanie od siebie. Chodzi mi o nieoznakowane radiowozy ITD (dokładnie Mondeo). Czy jak jedzie przede mną w tym samym kierunku to może mi zrobić fotkę? Czy jak się z nim to może mi zrobić fotkę? I czy może robić zdjęcia stojąc na poboczu prostopadle do jezdni?