zero7 Posted December 24, 2013 Share Posted December 24, 2013 Dzień dobry. jwt, tj. czy pompa wody napędzana jest paskiem rozrządu i należy, ją wymienić razem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iron Posted December 24, 2013 Share Posted December 24, 2013 > jwt, tj. czy pompa wody napędzana jest paskiem rozrządu i należy, ją wymienić razem? Niestety paskiem rozrządu . Z tego powodu zaleca się ją wymienić na nową przy okazji roboty przy rozrządzie , tym bardziej że jakość dzisiejszych produktów jest daleka od tego co wkładano w fabryce ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
famot0 Posted December 24, 2013 Share Posted December 24, 2013 Iron a Twoim zdaniem pompę trzeba wymieniać za każdym razem ? Jak kupiłem maryśkę to wymieniłem komplet,ale zbliża się kolejna wymiana i nie wiem czy też pompę wymieniać czy nie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iron Posted December 24, 2013 Share Posted December 24, 2013 > Iron a Twoim zdaniem pompę trzeba wymieniać za każdym razem ? Niekoniecznie - jeśli kupiłeś solidną pompę i nie jeździsz na rozrządzie aż tyle co napisano w instrukcji > Jak kupiłem maryśkę to wymieniłem > komplet,ale zbliża się kolejna wymiana i nie wiem czy też pompę wymieniać czy nie W Brava wymieniłem pompę dopiero za 2 razem , przy 180 tys. Co ciekawsze nie miała jakiś widocznych luzów czy innych oznak zużycia jak na swój niemały przebieg i wiek . Wniosek - jakość podzespołów na pierwszy montaż była super , a teraz często jak się trafi ... Dla przykładu kolega kupił jakiś zamiennik do Omegi 3,2 i wymieniał po niecałych 20 tys bo zaczęła hałasować Dlatego osobiście preferuję nienajtańsze pompy SKF . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tvardy Posted December 24, 2013 Share Posted December 24, 2013 Przy moje pierwszej wymianie rozrządu mechanik stwierdził, że pompa jest igła i nie ma sensu wymieniać... ale przy kolejnej już poleciała też pompa do wymiany. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szyman Posted December 24, 2013 Share Posted December 24, 2013 > Dzień dobry. > jwt, tj. czy pompa wody napędzana jest paskiem rozrządu i należy, ją wymienić razem? wymieniać komplet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
2Rotor Posted December 24, 2013 Share Posted December 24, 2013 > wymieniać komplet Dokładnie. Skoro pompa rozrządu jest jego elementem to mając na myśli wymianę rozrządu wymieniamy całość. Pompa to nie majątek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
guttek Posted December 24, 2013 Share Posted December 24, 2013 > Dzień dobry. > jwt, tj. czy pompa wody napędzana jest paskiem rozrządu i należy, ją wymienić razem? ja bym wymienił Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zero7 Posted December 25, 2013 Author Share Posted December 25, 2013 > ja bym wymienił Dziękuję za odpowiedzi Za radą większości, wymienię komplet. pozdrawiam Wesołych Świąt (szczególnie dla pracujących, jak ja) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts