Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowa B klasa

Featured Replies

Napisano

Podobają mi się nowe A i B klasa ale skłaniam sie ku B bo jest więcej miejsca,duży bagażnik,wielka klapa itp.Przymierzam się do kupna nowej B klasy ale nie nowego.Samochód ma być srebrny ,benzyna z automatyczną skrzynią i bez skórzanej tapicerki.Taki roczny można kupić za 90-100tyś ale tylko z silnikiem 1.6T 122km.Mocniejsze silniki już windują cene dośc sporo.Jeszcze nie miałem okazji testować i obawiam się że ten 122 konny będzie za słaby.Nie jestem rajdowcem i jezdze spokojnie ale obawiam się że ten samochód z tym silnikiem będzie strasznie wolny i mułowaty.FAjnie by było jakby można vyło kupić B200 bo on ma już 156km.W polsce nie ma dużego wyboru więc oglądałem na mobile.de.

C27872552_5.jpg

C27872552_6.jpg

Napisano

No fajnie, ale o co pytasz?

Napisano

> No fajnie, ale o co pytasz?

pytanie w zasadzie zadne nie padlo, wiec sie chwali ok.gif

Napisano

> pytanie w zasadzie zadne nie padlo, wiec sie chwali

Żali się że go nie stać na S klasę.. zlosnik2.gif

Napisano

A czy forum sluzy tylko do zadawania pytan? Po prostu dzieli się z nami swoimi przemyśleniami ok.gif

Napisano
  • Autor

no czy ten silnik nie jest za słaby do tego wozu

czy ktoś miał do czynienia z tym autem?

Napisano

Zafunduj sobie C-Klasse, zdecydowanie duzo lepsze Auto.

wink.gif

Napisano
  • Autor

Czytam teraz troche po forach i sporo ludzi ma problemy z automatami w tych samochodach.Strach się bać.

Napisano

Jesteś emerytem? biglaugh.gif

Na poważnie, skoro masz Golfa V, to może zainteresuje cię Plus. Jego produkcja właśnie się skończyła, więc mogą pojawić się niedługo ciekawe oferty na nowe auta i za cenę używanej B klasy będziesz miał dobrze wyposażonego Plusa.

Tak tylko dumam.

Napisano
  • Autor

Plus mi się nie podoba.Chce też spróbowac coś innego.

Napisano

Ale co? Niemiec odda za pol darmo? Kolezakna ma najmniejszego diesela i ja tym autem jestem rozczarowany jesli patrzymy na niego przez pryzmat auta premium. Ale w srodku jest cicho, klima jest wydajna i malo pali. Generalnie brac.

Napisano

> A czy forum sluzy tylko do zadawania pytan? Po prostu dzieli się z nami swoimi przemyśleniami

Forum ma także osobne działy. Taki jeden, na samym dole jest do tego najlepszy.

Napisano

> no czy ten silnik nie jest za słaby do tego wozu

> czy ktoś miał do czynienia z tym autem?

Jeden powie, że rakieta a drugi, że muł. Musisz sprawdzić.

U mnie w kompakcie pod maską siedzi 1.4T i do sprawnego przemieszczania się w zupełności wystarczy choć jak to zwykle bywa przydałby się mocniejszy...

Napisano
  • Autor

> Ale co? Niemiec odda za pol darmo?

a czy ja pisałem że za pół darmo?

Napisano

> Podobają mi się nowe A i B klasa ale skłaniam sie ku B bo jest więcej miejsca,duży bagażnik,wielka

> klapa itp.Przymierzam się do kupna nowej B klasy ale nie nowego.Samochód ma być srebrny

> ,benzyna z automatyczną skrzynią i bez skórzanej tapicerki.Taki roczny można kupić za

> 90-100tyś ale tylko z silnikiem 1.6T 122km.Mocniejsze silniki już windują cene dośc

> sporo.Jeszcze nie miałem okazji testować i obawiam się że ten 122 konny będzie za słaby.Nie

> jestem rajdowcem i jezdze spokojnie ale obawiam się że ten samochód z tym silnikiem będzie

> strasznie wolny i mułowaty.FAjnie by było jakby można vyło kupić B200 bo on ma już 156km.W

> polsce nie ma dużego wyboru więc oglądałem na mobile.de.

Kolega ma B180 CDI i jest zadowolony, dla mnie to auto to typowy dziadkowóz.

Nie wiem ile możesz dołożyć do budżetu - obecnie można kupić fabrycznie nowe w204 z rozsądnym wyposażeniem, ze 170 konnym dieslem i automatem za około 140kPLN i to jest moim zdaniem bdb oferta. Jadąc tym autem poczujesz co to jest Mercedes.

Jeśli miałbym wywalić 100kPLn na używaną B-klasę to wolałbym kupić coś z innych marek niż bez sensu dopłacać za gwiazdę na masce.

Napisano
  • Autor

dziadkowóz? nie obchodzą mnie stereotypy

100k jest max co mam zamiary wydać.Nowy golf highline z takim samym wyposażeniem kosztuje 100k.

Napisano

> 100k jest max co mam zamiary wydać.Nowy golf highline z takim samym wyposażeniem kosztuje 100k.

To weź Golfa. serio. Dla mnie B klasa to przykład doklejania na siłę wizerunku premium do zwykłego auta - ma napęd na niewłaściwe koła a pod maską potrafi siedzieć silnik Renault, do tego może być wyprodukowana na Węgrzech.

Owszem, na liście wyposażenia są fajne bajery których może nie będzie w Golfie, tylko pytanie czy będą one w tej używce za 100kPLN?

Może poszukaj beemki serii 1?

Napisano
  • Autor

Miałem juz Golfa 4 GTI a teraz mam Golfa 5 więc wystarczy.