Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Elektryczna Tesla

Featured Replies

Napisano

http://antyweb.pl/elektryczna-tesla-model-s-czyli-jezdzacy-superkomputer-zostala-samochodem-roku/

Widzialem dziś dość dokładnie to auto. Z zewnątrz ładny i dopracowany, wnętrze dobre jakościowo , ale kosmiczne, po ciemku cala decha wygladala jak telewizor led.

O ile za wygląd daje duzy plus , o tyle wnętrze stanowczo wole tradycyjne- takie sprzed paru lat.

Napisano

> http://antyweb.pl/elektryczna-tesla-model-s-czyli-jezdzacy-superkomputer-zostala-samochodem-roku/

> Widzialem dziś dość dokładnie to auto. Z zewnątrz ładny i dopracowany, wnętrze dobre jakościowo ,

> ale kosmiczne, po ciemku cala decha wygladala jak telewizor led.

> O ile za wygląd daje duzy plus , o tyle wnętrze stanowczo wole tradycyjne- takie sprzed paru lat.

Było kilka razy. Jak byś się przejechał Teslą, to byś zmienił zdanie o 180 stopnii.

Napisano

> Było kilka razy. Jak byś się przejechał Teslą, to byś zmienił zdanie o 180 stopnii.

Ale nieważne jakie zdanie ma się na temat tego auta.... I tak w Polsce nie ma racji bytu ....

Do Norwegii i darmowej energii nam daleko .... lata świetlne wink.gif ...

Więc niedoczekanie.

Napisano

> Ale nieważne jakie zdanie ma się na temat tego auta.... I tak w Polsce nie ma racji bytu ....

> Do Norwegii i darmowej energii nam daleko .... lata świetlne ...

> Więc niedoczekanie.

Dlatego, w naszych warunkach, dużo lepszym autem jest Fisker Karma. Przy okazji o wiele ładniejszym.

Napisano

> Dlatego, w naszych warunkach, dużo lepszym autem jest Fisker Karma. Przy okazji o wiele

> ładniejszym.

Dokładnie jestem za takimi samochodami wink.gif ...... Silnik spalinowy tylko i wyłącznie do ładowania akumulatorów smile.gif ....

coś jak Opel Ampera.

Napisano

> Dlatego, w naszych warunkach, dużo lepszym autem jest Fisker Karma. Przy okazji o wiele

> ładniejszym.

Fisker? Juz dawno zbankrutował.

Napisano

> http://antyweb.pl/elektryczna-tesla-model-s-czyli-jezdzacy-superkomputer-zostala-samochodem-roku/

> Widzialem dziś dość dokładnie to auto. Z zewnątrz ładny i dopracowany, wnętrze dobre jakościowo ,

> ale kosmiczne, po ciemku cala decha wygladala jak telewizor led.

> O ile za wygląd daje duzy plus , o tyle wnętrze stanowczo wole tradycyjne- takie sprzed paru lat.

może i jest to przyszłość ale na pewno nie dla Kowalskiego hehe.gif

Napisano

> może i jest to przyszłość ale na pewno nie dla Kowalskiego

dlaczego ? jakby u nas były ulgi podatkowe , brak opłat za autostrady + darmowe ładowanie wink.gif to mimo ceny by sie dobrze sprzedawał.

Napisano

> Widziałeś jego osiągi ?

A co z nimi nie tak? Ktoś to na tor bierze czy jak?

Napisano

> Widziałeś jego osiągi ?

> HanYs

moc 408KM, zasięg 480km, 0-100 jakieś 8s lub 6s na pełnej mocy. Jak dla mnie rakieta.

Napisano

> moc 408KM, zasięg 480km, 0-100 jakieś 8s lub 6s na pełnej mocy. Jak dla mnie rakieta.

I spalanie (średnie, zakładają ze naładowałeś baterie tanim prądem) rzędu 12 litrów na setkę na trasie.

Napisano

> moc 408KM, zasięg 480km, 0-100 jakieś 8s lub 6s na pełnej mocy. Jak dla mnie rakieta.

icon_eek.gif Według mnie nieakceptowalny muł jak za te pieniądze.

HanYs

Napisano

> A widziałeś wage ? .....

Co mnie to obchodzi ? Jeśli jest za duża i auto nie jedzie to producent ma problem.

8 sekund do setki w aucie za $100k to śmiech na sali.

HanYs

Napisano

> Według mnie nieakceptowalny muł jak za te pieniądze.

> HanYs

Poza tym maja brzydka tendencje do zapalania sie przy ładowaniu.

Napisano

> Nawet nie wnikam.

> Auto nie warte swoich pieniędzy.

> HanYs

Niedawno w C&D było napisane ze jakaś firma oferuje właścicielom Karmy upgrade - silnik i skrzynia od C6 - po usunięciu tego idiotycznego systemu hybrydowego samochód pali mniej i jeździ szybciej. I wazy o tonę mniej.

Napisano

> Co mnie to obchodzi ? Jeśli jest za duża i auto nie jedzie to producent ma problem.

> 8 sekund do setki w aucie za $100k to śmiech na sali.

> HanYs

Chevrolet Volt 2014 ma 8.7 sekund do setki i kosztuje jakieś 1/3 tej kwoty (około $35k) wink.gif

Jeździłem dzisiaj takim (jako pasażer) smile.gif

Napisano

> Chevrolet Volt 2014 ma 8.7 sekund do setki i kosztuje jakieś 1/3 tej kwoty (około $35k)

> Jeździłem dzisiaj takim (jako pasażer)

Na przykład zlosnik.gifok.gif

HanYs

Napisano

> Według mnie nieakceptowalny muł jak za te pieniądze.

> HanYs

Ceny nie znam, natomiast osiągi całkowicie akceptowalne.

Napisano

> I spalanie (średnie, zakładają ze naładowałeś baterie tanim prądem) rzędu 12 litrów na setkę na

> trasie.

A to już gorzej.

Napisano

> A to już gorzej.

Pojazd waży tyle co mały czołg, musi palić.

Napisano

> Chevrolet Volt 2014 ma 8.7 sekund do setki i kosztuje jakieś 1/3 tej kwoty (około $35k)

W kraju nad Wisła, gdzie króluje TDI i LPG, ceny takich wynalazków są nieakceptowalne. A szkoda, bo takiego Volta bym chętnie przytulił sick.gif