Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie łańcuchy... coby majątku nie wydać

Featured Replies

Napisano

Lecim za 3 tygodnie do Austrii. tam niestety muszę mieć na wyposażeniu taki sprzęt.

Jakiej marki kupić łańcuchy, coby nie zabiły kieszeni, a po założeniu ewentualnym, nie skatowały felg (to żeby się nie rozpadły to raczej oczywiste)?

Napisano

> Lecim za 3 tygodnie do Austrii. tam niestety muszę mieć na wyposażeniu taki sprzęt.

> Jakiej marki kupić łańcuchy, coby nie zabiły kieszeni, a po założeniu ewentualnym, nie skatowały

> felg (to żeby się nie rozpadły to raczej oczywiste)?

Koenig t2 magic. Tanie nie są - ja utargowałem sporo w interpacku i to w sezonie. Mają taki dynksy do ochrony alu.

Napisano

> Lecim za 3 tygodnie do Austrii. tam niestety muszę mieć na wyposażeniu taki sprzęt.

Łańcuchy są obowiązkowe w Austrii? Czy może jedziesz w takie miejsce, gdzie mogą być przydatne?

Napisano

produkowałem się ze dwa razy rozlegle na temat łańcuchów, trzeci raz mi sie już nie chce. Poszukaj

Napisano
  • Autor

> Łańcuchy są obowiązkowe w Austrii? Czy może jedziesz w takie miejsce, gdzie mogą być przydatne?

są obowiązkowe tam gdzie jest stosowne oznaczenie drogi = tam gdize jade mają być na wyposażeniu:)

a druga sprawa: alpy to nie żarty, dla własnego spokoju chcę mieć...

Napisano
  • Autor

> Koenig t2 magic. Tanie nie są - ja utargowałem sporo w interpacku i to w sezonie. Mają taki dynksy

> do ochrony alu.

Dzięki. teraz celuje w te. brutto/netto - nie będzie źle.

Napisano

> a druga sprawa: alpy to nie żarty, dla własnego spokoju chcę mieć...

Właśnie mam podobne zdanie. Cały czas się nad zakupem łańcuchów zastanawiam.

W zeszłym roku byłem w kwietniu - na dole była wiosna w pełni, ale w tym roku jadę na początku marca. Zima jest w tym roku dosyć przewrotna i nie chciałbym zostać niemile zaskoczony zlosnik.gif

Mam na oku Pewag Snox.

Napisano

> są obowiązkowe tam gdzie jest stosowne oznaczenie drogi = tam gdize jade mają być na wyposażeniu:)

> a druga sprawa: alpy to nie żarty, dla własnego spokoju chcę mieć...

A co z łańcuchami z przysłowiowego Tesco za 50 dych - pewni i tak i ch nie użyjesz a do Austrii jedzi się rzadko - lepiej wydaj na lepsze narty. wink.gif

Napisano
  • Autor

> A co z łańcuchami z przysłowiowego Tesco za 50 dych - pewni i tak i ch nie użyjesz a do Austrii

> jedzi się rzadko

ta. w zeszłym tygodniu z powodu sniegu zamknęli dojazd na Stubai... takze wiesz jak jest. jak nie bede miał to na bank będą potrzebne.

>- lepiej wydaj na lepsze narty.

smile.gif szkoda mi zmieniac deski po 2 sezonach smile.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

Dzisiaj kupiłem Pewag Servo zlosnik.gif

Snoxy może się łatwiej zakłada, ale trzeba na nie najeżdżać. Serwo jakoś bardziej przypadły i do gustu, dlatego wybór padł właśnie na ten model.