Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pozbycie się nakładek progowych i powstały po nich problem

Featured Replies

Napisano

Pany były sobie nakładki progowe.Po ściągnięciu nakładek wygląda to tak.Zwykła pasta polerska sobie nie poradzi mniemam.Jak to ugryźć,żeby było ''dobrze'' ?

2lbme7l.jpg

Napisano

> Pany były sobie nakładki progowe.Po ściągnięciu nakładek wygląda to tak.Zwykła pasta polerska sobie

> nie poradzi mniemam.Jak to ugryźć,żeby było ''dobrze'' ? Był kiedyś podobny temat,że ktoś to

> jakimś środkiem chemicznym chyba ściągał ale jakoś nie mogę tego tematu znaleźć.

standardowo, zacząłbym od denaturatu, prawdopodobnie wystarczy waytogo.gif

Napisano

krążek gumowy na wiertarkę. O takie coś!

chyba, że to klej do szyb to może nie chcieć schodzić.... niczym.

a jak zejdzie to polerka

Napisano

> Pany były sobie nakładki progowe.Po ściągnięciu nakładek wygląda to tak.Zwykła pasta polerska sobie

> nie poradzi mniemam.Jak to ugryźć,żeby było ''dobrze'' ?

Kup sobie środek do usuwania pianki montażowej. Bardzo dobrze sobie radzi z klejem, ale jak pryśniesz to szybko wycieraj biglaugh.gif

Napisano

Sprecyzuj czy to jest klej do szyb bo na taki wyglada czy silikon

Napisano
  • Autor

> Sprecyzuj czy to jest klej do szyb bo na taki wyglada czy silikon

To jest silikon.Zresztą w ''oryginale'' nie kleili przecież na kleju do szyb (??) - więc silikon.

Quote:

Kup sobie środek do usuwania pianki montażowej. Bardzo dobrze sobie radzi z klejem, ale jak pryśniesz to szybko wycieraj

Na silikon też mogę prysnąć tym środkiem?

Na razie tak wypytuje tylko - jak się zrobi tylko cieplej to będę się brał za to.

Napisano

Czyścik do pianki jest na bazie acetonu cfaniaczek.gif Może i czyści klej ale tez baaardzo dobrze rozpuszcza lakier. Do silikonów są specjalne specyfiki "silikon remover". Czysto sanitarna sprawa nie powinno uszkodzić lakieru.

Napisano

Sprawdzony srodek firmy Tytan do usuwania silikonu sanitarnego Nakladasz najlpiej na noc rano stary silikon robi sie miekki i scierasz zwykla szmata nasaczona rozpuszczalnikiem czy beznyna .Jest tez rzopuszczalnik ja uzywalem novola do usuwania silikonu Ale wystarczy Ci Tytan Ja mialem misje do usuniecia silikon z niemal calego auta po oklejeniu go przez kogos materialem zlosnik.gif

Napisano

> Czyli coś takiego ?

> kliken

Dokładnie tak u mnei spisalo sie swietnie tylko cierpliwosci po nalozeniu odczekac swoje

Napisano

wg mnie to nie silikon a klej do szyb, dlatego że masz pod nim takie czarne zlewki - a to jest primer do kleju do szyb żeby zwiększyć przyczepność kleju.

Ale jak usuniesz daj info czy to działa - mam ten sam problem tylko u mnie ktoś przykleił jakimś bezbarwnym klejem, żadne rozpuszczalniki czy gumowe krążki nie dają rady - tylko usunięcie mechaniczne pewnie mi zostaje :/

Napisano
  • Autor

> wg mnie to nie silikon a klej do szyb, dlatego że masz pod nim takie czarne zlewki - a to jest

> primer do kleju do szyb żeby zwiększyć przyczepność kleju.

> Ale jak usuniesz daj info czy to działa - mam ten sam problem tylko u mnie ktoś przykleił jakimś

> bezbarwnym klejem, żadne rozpuszczalniki czy gumowe krążki nie dają rady - tylko usunięcie

> mechaniczne pewnie mi zostaje :/

To był Abarth w oryginale więc nie sądze,żeby ktoś te nakładki na kleju montował.

Ten klej do szkła jak wyschnie to w dotyku jest twardy czy miękki ?

''Silikon'' zamówiony - czekam tylko jak temperatura będzie dodatnia i zabieram się za to.

Jak się nie uda osiągnąć zamierzonych efektów to nakładki niestety pewnie wlecą sciana.gif

Napisano

abarth to był oryginalnie montowany na taśmę dwustronną i plastikowe spinki do zgrzewu progu.

u ciebie wygląda to jak klej do szyb. myślę że bez skrobanki się nie obejdzie. frown.gif

Napisano

> abarth to był oryginalnie montowany na taśmę dwustronną i plastikowe spinki do zgrzewu progu.

> u ciebie wygląda to jak klej do szyb. myślę że bez skrobanki się nie obejdzie.

Mam abartha i nie zgadzam się z Tobą, żadna taśma dwustronna tylko klej i to taki jak do szyb albo coś podobnego.

Napisano

Jak robiłem konserwacje też wycharatałem progi .. później tylko udało się lekko "ściąć" ten klej bo jak podgrzewalem i drapałem to z lakierem schodził sick.gif

Napisano

wg mnie taśma, ale jeśli to "coś" innego, to jest to tak równo położone, że wygląda jak taśma

edit.

chociaż faktycznie eper pokazuje ZESTAW DO KLEJENIA 5908061 i ZESTAW DO MOCOWANIA 71717117

ok.gifhmm.gif

Napisano

no to fakt równo położone grinser006.gif , u mnie to tak wyglądało po ściągnieciu sick.gif

vcsz.jpg

Napisano

u mnie nie było zacieków yikes.gif

i raczej nikt wcześniej nie odrywał grinser006.gif