Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wycena prac .... malarskich

Featured Replies

Napisano

ile teraz kosztuje pomalowanie pomieszczenia powiedzmy przedpokój. Ostatnio był malowany baaaaaardzo dawno temu. Teraz pasowalby odświeżyć. Pomieszczenie to przedpokój o wymiarach 2 m x 7 m H 3m

Napisano

> ile teraz kosztuje pomalowanie pomieszczenia powiedzmy przedpokój. Ostatnio był malowany

> baaaaaardzo dawno temu. Teraz pasowalby odświeżyć. Pomieszczenie to przedpokój o wymiarach 2 m

> x 7 m H 3m

Nie da się odpowiedzieć na to pytanie. Wszystko zalezy od regionu, zakresu prac, oraz kto to będzie robił...

Rozstrzał cenowy może sięgać 100-600zł

Napisano

> Pomieszczenie to przedpokój o wymiarach 2 m

> x 7 m H 3m

Mieszkasz w przejściu podziemnym? zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Mieszkasz w przejściu podziemnym?

Dlaczego pytasz ? Gdzie mieszkam?

Napisano

> Dlaczego pytasz ? Gdzie mieszkam?

Bo nie wiem gdzie mieszkasz. zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Bo nie wiem gdzie mieszkasz.

Teraz w okolicach centrum 4

Napisano

> ile teraz kosztuje pomalowanie pomieszczenia powiedzmy przedpokój. Ostatnio był malowany

> baaaaaardzo dawno temu. Teraz pasowalby odświeżyć. Pomieszczenie to przedpokój o wymiarach 2 m

> x 7 m H 3m

100 jak znajdziesz pod monopolem Staszka ,dodatkowy profit będziesz tytułowany kierowniku zlosnik.gif

Napisano

> x 7 m H 3m

Jakie podłoże? Stara farba klejowa, emulsyjna? Tynk czy gładź? Ubytki?

Malowanie na biało czy może na jakiś intensywny kolor? Albo przejście z koloru na biały?

Koszt usługi z wyniesieniem mebli (jeśli są) i zabezpieczeniem podłogi, czy samo malowanie?

Ja bym to zrobił sam bo ekipy na taką pierdołę łatwo nie znajdziesz, a jak znajdziesz to będziesz miał u nich baardzo niski priorytet.

Średni priorytet oznacza u ekip remontowych minimum dwukrotne przesunięcie terminu o kilka dni, więc pomyśl co oznacza niski priorytet grinser006.gif

Napisano

szukaj studenta i 2 stówki panocku, szanująca się ekipa nie chce mieszkania malowac małego a co dopiero przedpokój

Napisano

> x 7 m H 3m

ja sie spotkalem z cena 2-3zl/m2 za jedna warstwe (wliczajac grunt jako warstwe).

Napisano

> x 7 m H 3m

U mnie za 12 m2 z zabezpieczeniem powierzchni, sufit biały a ściany kolor trudny do pomalowania wzięli 600 zł. 3 osoby robiły to 1,5 dnia.

Napisano

> x 7 m H 3m

Nie rób scen i sam pomaluj zlosnik.gif

Napisano

> Koszt gruntu, farby oraz wałka i korytka jeśli nie masz.

a może kolega ma fuche i nie wie ile krzyknąć?

Napisano

Ja biorę od 8 do 14 zł z metra(sama robocizna) wszystko zależy w jakim stanie są powierzchnie w ilu kolorach chcesz malować i jak zagracone jest pomieszczenie.

W tej cenie masz wynoszenie, przestawianie gratów zabezpieczanie pomieszczenia samo przygotowanie i malowanie oraz sprzątnięcie. Czyli wychodząc od Ciebie masz pomieszczenie jak przed tyle że świeżo pomalowane. Ciebie interesuje tylko kupno samych farb.

Napisano

> Ja biorę od 8 do 14 zł z metra(sama robocizna) wszystko zależy w jakim stanie są powierzchnie w ilu

> kolorach chcesz malować i jak zagracone jest pomieszczenie.

> W tej cenie masz wynoszenie, przestawianie gratów zabezpieczanie pomieszczenia samo przygotowanie i

> malowanie oraz sprzątnięcie. Czyli wychodząc od Ciebie masz pomieszczenie jak przed tyle że

> świeżo pomalowane. Ciebie interesuje tylko kupno samych farb.

niezle... na moj metraz od 8000 do 14000zl...

Napisano

> niezle... na moj metraz od 8000 do 14000zl...

a ile czasu Ci to zajmie?

Napisano

> a ile czasu Ci to zajmie?

a nie wiem, bo na dobre sie zabiore, jak skoncze plytki. Na pewno jednak mniej, niz czas potrzebny na zarobienie na taka sume. Jeden pokoj 20-25m2 maluje jedna warstwe razem z sufitem i oklejeniem okien w jedno popoludnie, czyli wychodzi powiedzmy jakies 10-12 bitych dni na 3 warstwy. Oczywiscie walkiem, bo agregatem byloby szybciej, choc dokladne oklejenie okien zajmuje mi duzo czasu.

Wychodze z zalozenia, ze jesli cos umiem, moge i mam czas zrobic, a koszt zlecenia/czas wykonania znacznie przekracza moje mozliwosci, to staram sie zrobic samemu.

Napisano

> Wychodze z zalozenia, ze jesli cos umiem, moge i mam czas zrobic, a koszt zlecenia/czas wykonania znacznie przekracza moje mozliwosci, to staram sie zrobic samemu.

Dla mnie to oczywiste, sam malowałem całe mieszkanie. Nie pamiętam ile czasu mi to zajęło, ale malowałem tylko popołudniami i w soboty. Na szczęście u mnie było o tyle dobrze, że mieszkanie bez mebli jedynie trzeba było oklejać okna i parapety. Mógłbym zlecić komuś malowanie, ale to chyba jedyna rzecz, którą potrafię zrobić w domu (poza wymianą żarówki wink.gif) więc postanowiłem zrobić to sam zlosnik.gif.