Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

W marcu jak w garncu - czyli spamerski wątek wiosenny :-)

Featured Replies

Napisano

> Niby tak ale z homologacja klopot i ciekaw jestem jakby z AC szlo to czy nie beda szukali ze nie

> ten rozmiar i zabawa posadach dla 200 zl razna 70 tys km.

> Fakt auto wyglada lepiej optycznie

200zl na jednej oponie wink.gif

A ja wiem ze w homologacji Cromy nie ma tego rozmiaru wink.gif

Napisano

> 200zl na jednej oponie

> A ja wiem ze w homologacji Cromy nie ma tego rozmiaru

Dokładnie brak homologacji to dla mnie powód wyłączający rozmiar 225/45...jest furtka aby wpisać ten rozmiar w umowie AC i wtedy w zasadzie jeździsz na czym chcesz... bez tego nie ryzykuje:) a co do samych opon nie ukrywam szukam tego co sprawdzone na kąciku Nankang NS20 / Kumho KU39/ Acellera czy Barum... i pewnie wybiorę któreś z nich ale kolega rzucił mi hasło na te Interstat-y i szukam informacji:)

Napisano

> Dokładnie brak homologacji to dla mnie powód wyłączający rozmiar 225/45.

Ja bym nie eksperymentował z oponami ... Osobiście na lato do Cromy kupiłem K115 Hankooka i skoro Mercedes je zakłada nawet do klasy S to nie mogą być złe... a kosztują znacznie mniej. wink.gif

Napisano

> Dokładnie brak homologacji to dla mnie powód wyłączający rozmiar 225/45...jest furtka aby wpisać

> ten rozmiar w umowie AC i wtedy w zasadzie jeździsz na czym chcesz... bez tego nie ryzykuje:)

> a co do samych opon nie ukrywam szukam tego co sprawdzone na kąciku Nankang NS20 / Kumho KU39/

> Acellera czy Barum... i pewnie wybiorę któreś z nich ale kolega rzucił mi hasło na te

> Interstat-y i szukam informacji:)

Jeżeli chodzi o brak homologacji, to te Interstate też nie są dobre, może rozmiar jest ok, ale indeks V. W instrukcji do mojej Cromy jest wyraźnie napisane W.

Również w tym roku rozglądam się za nowym kompletem opon letnich, ale nie chcę eksperymentować. Rozważam następujące:

- Goodyear Efficientgrip Performance (mój faworyt)

- Continental ContiSportContact 5

- Uniroyal Rainsport 3

Oczywiście również chciałby wydać jak najmniej kasy, ale opinie i testy zniechęcają mnie do zakupu innych opon.

Napisano

> - Uniroyal Rainsport 3

A opiniami to tak ze mozna sobie je "kreowac" bo wg mnie nigdy nie da sie uzyskac identycznych REALNYCH parametrow.

Czytalem kiedys w AŚ porownianie, hamowanie, halas, jazda po okregu i takie tam...

roznice w predkosci po okregu najlepszych i z polowy stawki to jakies 1-2kmh przy 85 kmh, ja ledwo 50 wyciagne i sila odsrodkowa wyrzuca mnie za auto:)

Wiec kupilem opony do moich potrzeb.

A tych wskazanych przez Ciebie kupilbym Uniroyal.

mam Rainexperty w 15" i powiem Ci ze przy 80-100kmh "tnie"wode a porownanie mam do Pirelli DRAGO 5000.

Napisano

> A opiniami to tak ze mozna sobie je "kreowac" bo wg mnie nigdy nie da sie uzyskac identycznych

> REALNYCH parametrow.

> Czytalem kiedys w AŚ porownianie, hamowanie, halas, jazda po okregu i takie tam...

> roznice w predkosci po okregu najlepszych i z polowy stawki to jakies 1-2kmh przy 85 kmh, ja ledwo

> 50 wyciagne i sila odsrodkowa wyrzuca mnie za auto:)

> Wiec kupilem opony do moich potrzeb.

> A tych wskazanych przez Ciebie kupilbym Uniroyal.

> mam Rainexperty w 15" i powiem Ci ze przy 80-100kmh "tnie"wode a porownanie mam do Pirelli DRAGO

> 5000.

Zainteresowałem się też wyborem Liska może opony Hankook K115 będą złotym środkiem smile.gif. Podchodzę ostrożnie do zakupu opon, bo te które mam, chyba Goodyear nct5, to jest porażka na mokrym asfalcie, abs ma co robić.

Napisano

bo te które mam, chyba Goodyear nct5, to jest porażka na mokrym

> asfalcie, abs ma co robić.

Ludki narzejaka na Barum Polaris 2 ale powiem Wam, ze lepiej wyciagaly mnie z kompego sniegu niz Continentale Winter 810.

To samo auto, zamiana parami na osiach.

Wiec jakos nie ulegam marce.

Oczywiscie, napis gudjer lepiej wyglada niz barum, a jeszcze lepiej niz nexen ale chyba cudow nie ma w jakosci czy trakcji.

Trzeba zachowac zdrowy rozsadek Panowie i Panie smile.gif

Za dwa tyg w letnie gumki wchodze:)

Napisano

> bo te które mam, chyba Goodyear nct5, to jest porażka na mokrym

> Ludki narzejaka na Barum Polaris 2 ale powiem Wam, ze lepiej wyciagaly mnie z kompego sniegu niz

> Continentale Winter 810.

> To samo auto, zamiana parami na osiach.

> Wiec jakos nie ulegam marce.

> Oczywiscie, napis gudjer lepiej wyglada niz barum, a jeszcze lepiej niz nexen ale chyba cudow nie

> ma w jakosci czy trakcji.

> Trzeba zachowac zdrowy rozsadek Panowie i Panie

> Za dwa tyg w letnie gumki wchodze:)

Hankooki wygrywają z oponami premium i to w niemieckich testach. Ja bardzo pozytywnie oceniłem zimówki Hankooka ... głośniejsze od Nokianów zachwalanych wszędzie ale co do przyczepności na śniegu, lodzie i wodzie nie mają sobie równe a że mam je dwie to ciągle mam dylemat czy do przodu czy do tyłu ... w więcej Nokianów już nie założę mimo, że maja 6 mm a w przyszła zimę będą Hankooki wink.gif

Ja miałem dotychczas Brigstonki z indeksem W ... nic specjalnego .. teraz ma je Mietek W203.. w Stilo najlepsze były TOYO ale ich bieżnik giną jak śnieg latem .. Goodyear były przeciętne a teraz czas na Koreańczyków. Tak jak pisałem skoro montuje je Mercedes na pierwszy montaż do swoich aut to coś jest na rzeczy wink.gif K115 mają 70 dB i na mokrym klasę A przyczepności ok.gif w twoim rozmiarze pewnie B bo jest szeroka

Napisano
  • Autor

> Hankooki wygrywają z oponami premium i to w niemieckich testach. Ja bardzo pozytywnie oceniłem

> zimówki Hankooka ...

To fakt - zbierają lepsze opinie od wielu znacznie droższych i bardziej uznanych ( do tej pory ) konkurentów , więc może to być całkiem dobry kierunek na przyszłość ok.gif

Ale - jak widać do włoskich samochodów powinno się stosować włoskie opony grinser006.gif

Test ADAC z 2010r

287597954-Test_opon_ADAC_2010_225-45-17_crop.gif

------------

Za to w 2013 wszystko się pozmieniało spineyes.gif

287597954-Test_opon_ADAC_2013_225-45-17_crop.gif

I polegaj tu na testach hmm.gif

post-24156-14352523580758_thumb.gif

Napisano

Co tu się kurde dzieje - wszyscy siedzą w jamkach i nie klikają czerwona.gifno.gifkara.gif

Napisano

> Co tu się kurde dzieje - wszyscy siedzą w jamkach i nie klikają

Pewnie Cromy myją panic.gif

Założyłeś te xenony i radio?

Napisano

> Pewnie Cromy myją

> Założyłeś te xenony i radio?

Nie, za to Cromę prawie sprzedałem a jutro jadę po nowe auto cfaniaczek.gif

Napisano
  • Autor

> Co tu się kurde dzieje - wszyscy siedzą w jamkach i nie klikają

Przypuszczam , że jako idzie wiosna to teraz wnikliwie analizują testy opon letnich wink.gif

Napisano

> Nie, za to Cromę prawie sprzedałem a jutro jadę po nowe auto

Ale się dzieje... Też myślę o sprzedaży Cromy. Czuję się jak renegat. Na forum faktycznie coś cicho.

Napisano

> Przypuszczam , że jako idzie wiosna to teraz wnikliwie analizują testy opon letnich

Pewnie ADAC rotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif

Napisano

> Nie, za to Cromę prawie sprzedałem

Co to się dzieje wszyscy nagle zaczęli sprzedawać cromy, a potem jak kolega Kazu chętnie wrócili by do cromy zlosnik.gif . Za chwilę tutaj będzie można już zaorać jak wszyscy sprzedadzą już cromy wink.gif . Sąsiad wczoraj sprzedał cromę i raptem 5 dni czekała na swojego nowego właściciela.

Napisano

Wszycy sprzedaja i bede sam jak rodzynek gdy kupie znow crome zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Wszycy sprzedaja i bede sam jak rodzynek gdy kupie znow crome

Ja nie sprzedaje, zostanę z tobą przytul.gif

Napisano

sprzedał cromę i raptem 5 dni czekała na swojego nowego właściciela.

a w rankingach sprzedawalnosci cromy nie ujeli tylko dacia jakas i skodzina....

Moze nei wiedza ze takie auta jezdza?

hmm..

ja nie sprzedaja, zadowolony jestem to jeszcze ze 2-5 lat pokulam sie jesli nie zawiedzie mnie.

Napisano

Ja też jestem zadowolony z Cromy. Stąd mieszane uczucia i próby wpływu na żonę aby może jednak zostawić to auto jeszcze na jakiś czas. No bo nie czarujmy się - co można kupić za pieniądze, jakie uda się dostać za Crome? Szału nie ma...

Napisano

> Ja też jestem zadowolony z Cromy. Stąd mieszane uczucia i próby wpływu na żonę aby może jednak

> zostawić to auto jeszcze na jakiś czas. No bo nie czarujmy się - co można kupić za pieniądze,

> jakie uda się dostać za Crome? Szału nie ma...

jeśli nie masz sporej kasy odłożonej, to co można za cene cromy kupić? napewno nic młodszego tej wielkości. Dlatego też ja swoją pojeżdżę do czasu aż ocieplę dom i zrobię płot oraz ogród. Wtedy mogę zbierać na nowe auto biglaugh.gif

Napisano

> Ja nie sprzedaje, zostanę z tobą

Ja cromę co najmniej jeszcze z 5 lat mam zamiar użytkować. Tak więc Kazu czekamy, kiedy sprzedasz łopla. Sam się w razie czego na kunciku nie ostaniesz wink.gif

Napisano

> Ja cromę co najmniej jeszcze z 5 lat mam zamiar użytkować. Tak więc Kazu czekamy, kiedy sprzedasz

> łopla. Sam się w razie czego na kunciku nie ostaniesz

I ja się przyłączam już 2 lata się bujam Cromalem i ciągle czuje niedosyt a i przeżywam rozstania z nią jak do roboty na 4 tygodnie jadę a ona bidulka sama w garażu czeka , tylko córa ją raz na tydzień odpala . Myślę , że ze 4 latka pobędziemy razem.

Napisano

> bo te które mam, chyba Goodyear nct5, to jest porażka na mokrym

> Ludki narzejaka na Barum Polaris 2 ale powiem Wam, ze lepiej wyciagaly mnie z kompego sniegu niz

> Continentale Winter 810.

O letnich oponkach trochę pisaliśmy w październiku bo już wtedy zacząłem szukać letnich, ceny wtedy były niższe . Wątek spamu październikowy 2013

Ja osobiście bybrałem barumy ale zakladam je dopiero jak z pracy wrócę za jakieś 2 tyg , jak warunki pozwolą hehe

Napisano
  • Autor

> Wszycy sprzedaja i bede sam jak rodzynek gdy kupie znow crome

Bez obaw , ja też mam zamiar Cromą jeszcze trochę czasu pojeździć smirk.gif

Napisano

> Ja nie sprzedaje, zostanę z tobą

U minie również Cromcia zostaje.. Mercedes nie spodobał się serce.gifmulher.gif i wylatuje na jesień

Napisano

> U minie również Cromcia zostaje.. Mercedes nie spodobał się i wylatuje na jesień

Fiat lepszy od Mercedesa yay.gifyay.gifyay.gif

Napisano

> Bez obaw , ja też mam zamiar Cromą jeszcze trochę czasu pojeździć

Ale ja nie sprzedałem Cromala, rozważałem to i została. Musiałem kupić małą ciężarówkę i dzisiaj sfinalizowałem transakcję i przyjechałem nowym Fiatem.

Napisano

> Fiat lepszy od Mercedesa

Tak stwierdziła cała moja rodzinka na podstawie kilkuset przejechanych km...

Mi osobiście bardzo podoba się audio w Mietku ...jakość dźwięku i czułość radia, praca skrzyni biegów powala Cromę... oraz zabawa z tylnym napędem zlosnik.gif ale ciasnota i pozycja za kierownicą sick.gif do tego to wychodzenie i wchodzenie sick.gif...

Napisano

> Tak stwierdziła cała moja rodzinka na podstawie kilkuset przejechanych km...

> Mi osobiście bardzo podoba się audio w Mietku ...jakość dźwięku i czułość radia, praca skrzyni

> biegów powala Cromę... oraz zabawa z tylnym napędem ale ciasnota i pozycja za kierownicą

> do tego to wychodzenie i wchodzenie ...

To są niestety takie felery Fiata, potrafi zrobić bardzo fajne auto, jednak w zasadzie zawsze jest coś, co psuje całą sielankę. Generalnie dla mnie zdecydowanie więcej plusów, do tego dla mnie osobiście ogromny plus Cromy, w postaci braku zainteresowania ze strony złodziei.

Napisano

w postaci braku zainteresowania ze strony złodziei.

no i jako ze to nie wieswagen to i kupno 3-4 latka to prawie za grosze patrzac na utrate wartosci rzedu 70-75%

Juz pisalem, to jak zakupy w Leclercu, najwiecej za najtaniej:)

Napisano

> biegów powala Cromę... oraz zabawa z tylnym napędem ale ciasnota i pozycja za kierownicą

> do tego to wychodzenie i wchodzenie ...

Croma ma dużo przestrzeni, ale w porównaniu z motórem to ciasnota jak w puszce zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Croma ma dużo przestrzeni, ale w porównaniu z motórem to ciasnota jak w puszce

Przybyl spamer zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Croma ma dużo przestrzeni, ale w porównaniu z motórem to ciasnota jak w puszce

Ale w Cromie nie trzeba much z zębów wyciągać wpysk.gif

Napisano

> Ale w Cromie nie trzeba much z zębów wyciągać

i w Cromie da sie krzynki z lubuskim wozic zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> i w Cromie da sie krzynki z lubuskim wozic

A przy podwójnej podłodze to i coś mocniejszego żeby nich nie widział hehe.gif

Napisano

> Ale w Cromie nie trzeba much z zębów wyciągać

Zagrycha darmowa jest zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> i w Cromie da sie krzynki z lubuskim wozic

O tak, to jest największa zaleta ok.gif

Napisano

> Zagrycha darmowa jest

Do Cromy cały grill z krzesełkami i namiotem wejdzie o kiełbasie nie wspominając ... zlosnik.gif Jutro muszę skoczyć do teścia po stół ... w Mietka to jedynie paczkę pieluch można włożyć - SEDAN sick.gif

Napisano

> Do Cromy cały grill z krzesełkami i namiotem wejdzie o kiełbasie nie wspominając ... Jutro

> muszę skoczyć do teścia po stół ... w Mietka to jedynie paczkę pieluch można włożyć - SEDAN

no ale bez gwiazdy nie mma jazdy:)

Napisano

> no ale bez gwiazdy nie mma jazdy:)

Zawsze można sobie gwiazdę kupić za 40 zł na alledrogo i włożyć do bagażnika zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Fakt , a tak swoja drogę to dzisiaj tyle 2oo widziałem co w środku sezonu , no ale co się dziwić przy +21 w cieniu i słonecznej pogodzie waytogo.gif

Napisano

> Fakt , a tak swoja drogę to dzisiaj tyle 2oo widziałem co w środku sezonu , no ale co się dziwić

> przy +21 w cieniu i słonecznej pogodzie

Wczoraj przejechałem bulgotem 300 km, motórzystów cała chmara zlosnik.gif

Napisano

> Wczoraj przejechałem bulgotem 300 km, motórzystów cała chmara

hoho toś nalatał, a dooopa daje rade?:)

300km a do mnie żeś nie zajechał pokazac potwora:(

nieladnie, oj nieladnie:

Napisano

> hoho toś nalatał, a dooopa daje rade?:)

Wygodne siedzenie, nic nie boli ok.gif

> 300km a do mnie żeś nie zajechał pokazac potwora:(

> nieladnie, oj nieladnie:

W góry pojechałem, ale w przyszłym tygodniu będę jechał na północ. Mogę zjechać z AOW i wstąpić, tylko adres mi przypomnij zlosnik.gif

Napisano

KIedy na Ślunsk zajedziesz zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> KIedy na Ślunsk zajedziesz

Eee to nudno, cały czas autostrada, bez zakrętów. Chyba że jakimiś bocznymi drogami hmm.gif. Pomyślę zlosnik.gif

Napisano

> Wygodne siedzenie, nic nie boli

> W góry pojechałem, ale w przyszłym tygodniu będę jechał na północ. Mogę zjechać z AOW i wstąpić,

> tylko adres mi przypomnij

jak bedziesz prosto cisnal to blysk czarnulki Cie oslepi, to zacznij zwalniac:)

potem 40m i juz jestes u celu:))

Napisano

> jak bedziesz prosto cisnal to blysk czarnulki Cie oslepi, to zacznij zwalniac:)

> potem 40m i juz jestes u celu:))

Mam gogle w których widzę wszystko na zielono, więc czarnulki mogę nie zauważyć zlosnik.gif

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.