Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

kto przeszedł na lato

Featured Replies

Napisano
  • Autor

> dzisiaj wszedzie cicho

przecie ostatki fakt ludziska na tańcach yay.gif

Napisano

> przecie ostatki fakt ludziska na tańcach

Ja tam na tych kościelnych przepowiedniach się nie rozeznaję zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Ja tam na tych kościelnych przepowiedniach się nie rozeznaję

hehe ale wypić można ha nawet trzeba po tygodniu nocek,raczę się przy butelce i śledziku smile.gif

Napisano
  • Autor

> bo ma MK by wyleciał na wakacyje

a co znaczy MK?

Napisano

> hehe ale wypić można ha nawet trzeba po tygodniu nocek,raczę się przy butelce i śledziku

Znajomi mieli przyjśc, ale im sie pies rozchorował, więc pije piwo i podjadam z pańskiego stołu oslabiony.gif

Napisano
  • Autor

> Mortal Kombat

a może to Megane Kombi spineyes.gif

Napisano
  • Autor

> Znajomi mieli przyjśc, ale im sie pies rozchorował, więc pije piwo i podjadam z pańskiego stołu

tak trzymać ja sobie sam z serce.gif biesiaduje ona wpatrzona w kolejne programy rozrywkowe a ja w butelkę biglaugh.gif

Napisano

> dlaczego pytasz?

Chciałby wiedzieć czy Tylko jemu odwaliło smile.gif w połowie zimy smile.gif

Napisano
  • Autor

a zima była?chyba astronomiczna smile.gif

Napisano

> bo ja się wychyliłem i sobie zmieniłem

w Reni zimówki od zakupu, prawie rok a zimy nie widziała. W cytrynie letnie od dwóch lat, zima była jedynie miesiąc temu, i rok wcześniej, za każdym razem przez parę dni. Z racji masy naprawdę dobrze sobie wtedy radziła. Po co zmieniać opony? niewiem.gif

Napisano

Ja zmieniłem na letnie. Wyważałem alu (w moim i sąsiednim powiecie na łącznie 100tyś luda nie ma nasadki do felg nieprzelotowych tfu tfu), w razie nagłego powrotu ostrej, śnieżnej zimy przerzucę sam w garażu na zimówki. W żony aucie poczekam z zmianą jeszcze z miesiąc.

Napisano

> Chciałby wiedzieć czy Tylko jemu odwaliło w połowie zimy

he he no właśnie to jakaś hipsterka zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

jak widać nie tylko mi odwaliło wink.gif

Napisano

> widać nie tylko mi odwaliło

Zmienię pod koniec marca, zależy jakie będą temperatury. Nie widzę sensu, aby się z tym spieszyć. Szczególnie, że zimowe kółka bardziej mi się podobają. wink.gif

Napisano

> a zima była?chyba astronomiczna

Lata nawet astronomicznego jeszcze nie ma smile.gif

Napisano
  • Autor

> Lata nawet astronomicznego jeszcze nie ma

dzisiaj 14* nawet climatronic wł.AC z automatu na chwilę bo wnętrze się nagrzało smile.gif

Napisano

już dawno grinser006.gif

Napisano

Od września 2013 na całorocznych grinser006.gif

Napisano

Właśnie zmieniłem koła palacz.gif Zimówki zrobiły się w kształcie jaj icon_eek.gif więc na parę dni rzekomej zimy nie inwestowałem już w tym sezonie w nófki palacz.gif

Napisano

W marcu jak w garncu.

Kwiecień plecień co przeplata; trochę zimy, trochę lata.

Napisano
  • Autor

> W marcu jak w garncu.

> Kwiecień plecień co przeplata; trochę zimy, trochę lata.

sie nie sprawdza ok.gifpalacz.gif

Napisano

> się nie sprawdza

Nie mów hop, dopóki nie przeskoczysz zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Nie mów hop, dopóki nie przeskoczysz

spoko spoko -mróz nie powiem bo dziś było -2 ale śniegu to już najstarsi górale nie przepowiadają,nawet jak spadnie to znikoma ilość i się nie utrzyma.

Czy w latach 70-80 gdzie były zimy posiadał ktoś opony zimowe-ha nawet nikt nie myślał o tym a komunikacja'' Polska komunikacja'' kulała się do przodu.Poczciwe FSO, POLSKI FIAT, JELCZ,STAR i tym podobne auta odpalały przy mrozach a dziś -20 przez dobry tydzien i co widzimy za oknami maski w górę,kable,linki facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> spoko spoko -mróz nie powiem bo dziś było -2 ale śniegu to już najstarsi górale nie

> przepowiadają,nawet jak spadnie to znikoma ilość i się nie utrzyma.

> Czy w latach 70-80 gdzie były zimy posiadał ktoś opony zimowe-ha nawet nikt nie myślał o tym a

> komunikacja'' Polska komunikacja'' kulała się do przodu.Poczciwe FSO, POLSKI FIAT, JELCZ,STAR

> i tym podobne auta odpalały przy mrozach a dziś -20 przez dobry tydzien i co widzimy za oknami

> maski w górę,kable,linki

Ale w latach 70-80 to były niezniszczalne opony firmy Stomil na wzorze Uniroyal - D-124 które to nie dość że wytrzymywały 80-100kkm to jeszcze jeździły doskonale i w lecie i w zimie smile.gif

A teraz to ........ wszyscy wiemy jakie sa opony ECO smile.gif

Napisano
  • Autor

właśnie kiedyś to były oponki pamiętam jak ojciec fiacorem zdzierał je do wystających drutów,mamy jeszcze na przyczepce do auta założone własnie takie stomilki,żeby nie skłamać to rok chyba 86-87 i zdrowe nie spękane na rantach.

Napisano

> i tym podobne auta odpalały przy mrozach a dziś -20 przez dobry tydzien i co widzimy za oknami

> maski w górę,kable,linki

Starsze auta nie mają tych problemów - przynajmniej moje oba. Saab stał dwa tygodnie przy tych największych mrozach tegorocznych i nic - wsiadłem, przekręciłem klucyk i normalnie odpaliłem.

Za to kolega ma Alhambre TDI i przy takich mrozach to musi zakrecić z minute żeby odpaliło w końcu z litości.

Napisano

> spoko spoko -mróz nie powiem bo dziś było -2 ale śniegu to już najstarsi górale nie

> przepowiadają,nawet jak spadnie to znikoma ilość i się nie utrzyma.

> Czy w latach 70-80 gdzie były zimy posiadał ktoś opony zimowe-ha nawet nikt nie myślał o tym a

> komunikacja'' Polska komunikacja'' kulała się do przodu.Poczciwe FSO, POLSKI FIAT, JELCZ,STAR

Jeszcze w roku dwutysięcznym wybrałem się na narty na Słowację uniakiem z oponami "całorocznymi". Niemcy w górach przy większych podjazdach zakładali łańcuchy, a mój fiacik dawał radę.

Dopiero rok później zmieniłem auto (i opony) i wtedy doceniłem zimowe. Po prawie dwudziestu latach na normalnych (wtedy) to był szok dla organizmu yikes.gif

Ale człowiek ewoluuje i teraz zmieniam na zimowe z potrzeby i rozsądku skromny.gif

Napisano

Ja już od czwartku na letnich oponach. ok.gif

Napisano

> Ja już od czwartku na letnich oponach.

Podawajcie w jakich rejonach jeździcie ............. żeby się na Was nie natknąć smile.gifclown.gif

Napisano

> Podawajcie w jakich rejonach jeździcie ............. żeby się na Was nie natknąć

Powinni mieć jakieś oczojebne oznaczenia, aby z z daleka było widać zlosnik.gif

Napisano

> Powinni mieć jakieś oczojebne oznaczenia, aby z z daleka było widać

śniegu nie ma, a że w nocy jest delikatny mrozik to o co chodzi zlosnik.gif

ja zmieniłem, bo mi się fele w garażu kurzyły 270751858-jezyk.gif

Napisano

ja chyba w końcu znalazłem felungi zlosnik.gif

4.jpg

Momo GT2 ok.gif może bez szału ale zobaczymy jak będzie wyglądał na przymiarce hmm.gif

Napisano

> ja chyba w końcu znalazłem felungi

> Momo GT2 może bez szału ale zobaczymy jak będzie wyglądał na przymiarce

te będą OK

Napisano
  • Autor

Koledzy ,,Jedrocha i Radod nie przesadzajcie!! nie przesadzajcie!! bo opony to nie 100% bezpieczeństwa... cfaniaczek.gif

Napisano

Szybciej zatrzymam się przy plus 15 stopniach na letnich, niż koledzy oostrożni na zimówkach. grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Szybciej zatrzymam się przy plus 15 stopniach na letnich, niż koledzy oostrożni na zimówkach.

Oooo popieram ok.gif tak na marginesie to w moim regionie którym się poruszam snieg był około 1,5tyg i to taka ilość,że na letnich oponach bez problemu można było pociskać-a ja kupiłem nową zimę na ten sezon facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> Oooo popieram tak na marginesie to w moim regionie którym się poruszam snieg był około 1,5tyg i to

> taka ilość,że na letnich oponach bez problemu można było pociskać-a ja kupiłem nową zimę na

> ten sezon

U mnie tak samo. Śledzę na bieżąco prognozy pogody, także te długoterminowe (choć te ostatnie to raczej wróżenie z fusów). W każdym przypadku temperatura rośnie z każdym dniem, o opadach śniegu nikt już nawet się nie zająknie. ok.gif

Napisano

Dziś zmieniłem na letnie, planowałem jeździć na zimówkach do końca marca, ale +15 i słońce przyspieszyło decyzję cool.gif

Napisano

> te będą OK

dupa nie będą bo poszły przed nosem oslabiony.gif

Napisano

> Koledzy ,,Jedrocha i Radod nie przesadzajcie!! nie przesadzajcie!! bo opony to nie 100%

> bezpieczeństwa...

Wiem, dochodzi jeszcze śnieg zlosnik.gif

Napisano

> Szybciej zatrzymam się przy plus 15 stopniach na letnich, niż koledzy oostrożni na zimówkach.

Kwestia jeszcze zużycia opony. Nie bądź taki pewny.

Napisano

> U mnie tak samo. Śledzę na bieżąco prognozy pogody, także te długoterminowe (choć te ostatnie to

> raczej wróżenie z fusów). W każdym przypadku temperatura rośnie z każdym dniem, o opadach

> śniegu nikt już nawet się nie zająknie.

Ja bym zmienił, bo mnie korci i widok kołpakó dołuje, ale co rano jadę przez las gdzie w niektórych miejscach bywa ślisko jak jest w okolicach zera stopni. Chyba jeszcze poczekam.

Napisano

> Ja bym zmienił, bo mnie korci i widok kołpakó dołuje, ale co rano jadę przez las gdzie w niektórych

> miejscach bywa ślisko jak jest w okolicach zera stopni. Chyba jeszcze poczekam.

No właśnie, nie czarujmy się. Większość zmienia na letnie, bo przebierają nóżkami nie mogąc patrzeć na te czarne pordzewiałe (lub nie) stalówki ewentualnie gustowne kolpaczki.

A jak się zima zbliża, jak mantrę powtarzają alusie na zimę są bez sensu.

Takie luźne obserwacje, nic osobistego wink.gif