Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Mam u siebie oryginalne radio CD. Kiedy kupiłem auto okazało się że raz na jakiś czas przewijając utwór do przodu lub w tył radio przeskakuje po utworach jak oszalałe. W ostatnim czasie ta dysfunkcja mocno się nasiliła.

Można coś zaradzić? Czy szukać nowego sprzętu? hmm.gif

Napisano

> Mam u siebie oryginalne radio CD. Kiedy kupiłem auto okazało się że raz na jakiś czas przewijając

> utwór do przodu lub w tył radio przeskakuje po utworach jak oszalałe. W ostatnim czasie ta

> dysfunkcja mocno się nasiliła.

> Można coś zaradzić? Czy szukać nowego sprzętu?

A próbowałeś wyczyścić laser. Może to coś pomoże

Napisano

Podobna przypadlosc neka moje radyjko od poczatku jak tylko kupilem stilo. Co ciekawe zdarza sie jedynie przy zmianie "w gore". Gdy naciskam szybko i delikatnie to jest ok. Nie jest to problem z laserem bo gdy zmieniam utwory w zmieniarce (u mnie xcarlink) to dzieje sie podobnie. Moim zdaniem uszkodzony/zabrudzony jest klawisz ">>". Przyzwyczailem sie, nie chcialo mi sie rozbierac radia i sprawdzac;)

Napisano
  • Autor

> A próbowałeś wyczyścić laser. Może to coś pomoże

Nie ma to nic wspólnego z laserem gdyż identyczna sytuacja ma miejsce podczas użytkowania zmieniarki USB.

Myślę że chodzi o to że guzik się blokuje...

W działającym radiu działa to tak że jak raz przyciśniesz to zmienia się na kolejny utwór, a jak przytrzymasz to zmienia utwory bardzo szybko.

Napisano

Teoretyzujac....

albo sprzedawca, albo aktualny wlasciciel auta za bardzo chcial wypicowac autku plakiem psikajac tu i ówdzie. Plak wlazl pod przycik, a ze jest tlusty to zalazl gleboko i teraz powoduje taki problem...wydaje mi sie ze wyczyszczenie powinno pomoc wink.gif

Napisano
  • Autor

> Teoretyzujac....

> albo sprzedawca, albo aktualny wlasciciel auta za bardzo chcial wypicowac autku plakiem psikajac tu

> i ówdzie. Plak wlazl pod przycik, a ze jest tlusty to zalazl gleboko i teraz powoduje taki

> problem...wydaje mi sie ze wyczyszczenie powinno pomoc

Możesz mieć rację po przy kupnie świecił się jak psu... biglaugh.gif

Da się sensownie rozebrać radio żeby się do przycisków dostać?? Dużo z tym pracy??

Napisano

> Możesz mieć rację po przy kupnie świecił się jak psu...

> Da się sensownie rozebrać radio żeby się do przycisków dostać?? Dużo z tym pracy??

jak juz radio wyjmiesz, (np szprychami od roweru, albo drutem miedzianym, aluminiowym, wieszakiem z pralni itp) to 4 wkrety mocujące przednią maskownicę z elektroniką do radia i taśmę. Potem kilka małych wkrętów od płytki, odpięcie przycisków z zatrzasków, zdjęcie pokrętła i masz wszystko w częsciach.

Napisano
  • Autor

> jak juz radio wyjmiesz, (np szprychami od roweru, albo drutem miedzianym, aluminiowym, wieszakiem

> z pralni itp) to 4 wkrety mocujące przednią maskownicę z elektroniką do radia i taśmę. Potem

> kilka małych wkrętów od płytki, odpięcie przycisków z zatrzasków, zdjęcie pokrętła i masz

> wszystko w częsciach.

Super, dzięki za instrukcję 20.GIF

Czy po wypięciu wtyczki z radia nie będę musiał po ponownym podpięciu wpisywać KEY-a ??

Napisano

> Super, dzięki za instrukcję

> Czy po wypięciu wtyczki z radia nie będę musiał po ponownym podpięciu wpisywać KEY-a ??

Nie będziesz musiał, chyba ze w międzyczasie podlaczysz inne radio

Napisano
  • Autor

> Nie będziesz musiał, chyba ze w międzyczasie podlaczysz inne radio

Dzięki 20.GIF