Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rolgaz nie odbija

Featured Replies

Napisano

Coś popsułem zlosnik.gif

Wymieniłem kierownicę na szerszą, wymagało to zdjęcia całego osprzętu. Po zamontowaniu okazało się, że rolgaz nie odbija. Zdejmowałem jeszcze kilka razy, smarowałem linki.....nic to nie daje 270751858-jezyk.gif.

Linki nie są jakoś bardzo mocno naciągnięte - trochę musiałem je podciągnąć, ale bez przesady - nie są jak struna w gitarze zlosnik.gif

O co chodzi? niewiem.gif

Napisano

tu nie ma wielkiej filozofii i wielkiej ilosci opcji, mniej wiecej do sprawdzenia:

sprezyna w gazniku

ulozenie linek

zamocowanie linek, czy coś gdzieś przypadkiem nie haczy

skręcenie rolgazu z kierownica - czy przypadkiem na przykład cięzarek kierownicy nie jest za mocno przykrecony i nie blokuje rollgazu

czy rollgaz nie jest jakos polamany, wykrzywiony, takze w miejscu mocowania linki, ewentualnie czy przelacznik zespolony nie jest uszkodzony co blokuje rollgaz

Napisano
  • Autor

> tu nie ma wielkiej filozofii i wielkiej ilosci opcji, mniej wiecej do sprawdzenia:

> sprezyna w gazniku

nie wiem czy mam taką, muszę sprawdzić...mam 4 gaźniki 270751858-jezyk.gif

> ulozenie linek

wiele się nie zmieniło po wymianie kierownicy

> zamocowanie linek, czy coś gdzieś przypadkiem nie haczy

niby nie - sprawdzałem to kilka razy

> skręcenie rolgazu z kierownica - czy przypadkiem na przykład cięzarek kierownicy nie jest za mocno

> przykrecony i nie blokuje rollgazu

zanim założyłem ciężarek, to już był problem

> czy rollgaz nie jest jakos polamany, wykrzywiony, takze w miejscu mocowania linki, ewentualnie czy

> przelacznik zespolony nie jest uszkodzony co blokuje rollgaz

tu na pewno nic nie jest uszkodzone

niewiem.gif

Napisano

> zanim założyłem ciężarek, to już był problem

no to masz wskazowke, moze sam rollgaz nawet bez zalozonej linki chodzi ciezko na kierownicy?

rozlaczyc linke i to sprawdzic czy rollgaz chodzi lekko i czy linka sie sama cofa po naprezeniu - za to wlasnie odpowiadaja sprezynki w gazniku

Napisano
  • Autor

> no to masz wskazowke, moze sam rollgaz nawet bez zalozonej linki chodzi ciezko na kierownicy?

> rozlaczyc linke i to sprawdzic czy rollgaz chodzi lekko i czy linka sie sama cofa po naprezeniu -

> za to wlasnie odpowiadaja sprezynki w gazniku

ok.gifbędę sprawdzał ok.gif

Napisano

> Coś popsułem

> Wymieniłem kierownicę na szerszą, wymagało to zdjęcia całego osprzętu. Po zamontowaniu okazało się,

> że rolgaz nie odbija. Zdejmowałem jeszcze kilka razy, smarowałem linki.....nic to nie daje .

> Linki nie są jakoś bardzo mocno naciągnięte - trochę musiałem je podciągnąć, ale bez przesady - nie

> są jak struna w gitarze

> O co chodzi?

A masz jedną linkę, czy dwie?

Napisano
  • Autor

> A masz jedną linkę, czy dwie?

Mam 2 linki

Napisano

Domyślam się, że sprawdzałeś wszystko, ale może zamieniłeś linki przy składaniu, albo samą manetkę inaczej ustawiłeś hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Domyślam się, że sprawdzałeś wszystko, ale może zamieniłeś linki przy składaniu, albo samą manetkę

> inaczej ustawiłeś

Na pewno linki nie są zaminione. Silnik normalnie reaguje na gaz, zarówno na dodanie jak i ujęcie gazu. Sprawdzę jak zachowuje się sama manetka na kierownicy - bez linek.

Napisano

To jak zdemontujesz manetkę, ponaciągaj ręką linki - wykluczysz albo linki, albo manetkę ok.gif

Rozumiem, że w każdym ułożeniu kierownicy dzieje się tak samo (kiera na wprost, max w prawo, max w lewo)?

Napisano
  • Autor

> To jak zdemontujesz manetkę, ponaciągaj ręką linki - wykluczysz albo linki, albo manetkę

> Rozumiem, że w każdym ułożeniu kierownicy dzieje się tak samo (kiera na wprost, max w prawo, max w

> lewo)?

Tak, w każdym położeniu jest tak samo. Będę miał chwilę, to sprawdzę wszystkie Wasze sugestie ok.gif, ale pewnie przed weekendem będzie ciężko z czasem oslabiony.gif

Napisano

> Tak, w każdym położeniu jest tak samo. Będę miał chwilę, to sprawdzę wszystkie Wasze sugestie , ale

> pewnie przed weekendem będzie ciężko z czasem

u mnie w suzuki wymieniałem caly rollgaz, bo linka powrotna wyłamała zaczep i nie trzymała wogóle... miałem 2 razy wesoło zanim do tego doszedłem smile.gif

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> Skoro jeździsz, to sobie poradziłeś - co było na rzeczy?

Jeżdżę, bo muszę. W sobotę auto mi padło grinser006.gif

Nic nie robiłem z rolgazem, do końca jeszcze nie odbija - muszę to zrobić, ale czasu nie mam icon_rolleyes.gif

Napisano

> Nic nie robiłem z rolgazem, do końca jeszcze nie odbija - muszę to zrobić,

W każdej sytuacji staraj się widzieć pozytywy: masz teraz namiastkę tempomatu... grinser006.gifhehe.gifhahaha.gif

Napisano

Zobacz, czy przełączników za blisko nie przykręciłeś bo ja właśnie tym zrobiłem sobie tempomat rotfl.gif

Napisano
  • Autor

> Zobacz, czy przełączników za blisko nie przykręciłeś bo ja właśnie tym zrobiłem sobie tempomat

zlosnik.gifTy wiesz, że to u mnie jest możliwe....rany, może znajdę chwilę czasu, by się zabrac za tą moją hulajnogę 270751858-jezyk.gif