Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ecotek - kto uzywal, ma, wie czy warto kupic ...

Featured Replies

Napisano

joł biglaugh.gif

co o tym sadzicie - ma ktos z tym doswiadczenia ?

chodzi to za 300.... duzo z_lol1.gif

http://www.dcp-shop.co.uk/buy-car-access...f05432596c9b845

- sponsorowane forum ?

http://www.ecotekforum.com/phpBB/forum/index.php?sid=2dbbf8da223fd676492431387f65045f

ponoc daje powera zlosnik.gif

tylko dajcie sobie spokuj z textami - wywalona kasa itd... wpysk.gif

niech sie ktos wypowie, co ma jakies pojecie o tym temacie a nie tylko teoretyzuje biglaugh.gif

Napisano

> joł

> co o tym sadzicie - ma ktos z tym doswiadczenia ?

> chodzi to za 300.... duzo

> http://www.dcp-shop.co.uk/buy-car-access...f05432596c9b845

> - sponsorowane forum ?

> http://www.ecotekforum.com/phpBB/forum/index.php?sid=2dbbf8da223fd676492431387f65045f

> ponoc daje powera

> tylko dajcie sobie spokuj z textami - wywalona kasa itd...

> niech sie ktos wypowie, co ma jakies pojecie o tym temacie a nie

> tylko teoretyzuje

nie chce mi sie tak specjanie czytac

to jest magnetyzer ?

Napisano

OT wiekszego avatara sie nie dalo? smirk.gif

Napisano

> joł

> co o tym sadzicie - ma ktos z tym doswiadczenia ?

> chodzi to za 300.... duzo

Że też nie wpadłem na taki fajny pomsł dojenia kasy z frajerów.. sciana.gif

Mogę ci sprzedać zamiennik za 150. (kranik od pompki akwarium)

Napisano

> OT wiekszego avatara sie nie dalo?

Nie. Mniejszego też nie 270751858-jezyk.gif Takie coś wyskakiwało:

Quote:

Warning: copy(/home/auto/kacik/pictures/53730.jpg): failed to open stream: Permission denied in /home/auto/kacik/changebasic.php on line 246

EOT

Napisano

WItam....mogę coś o tym urządzeniu powiedziec ale i tak ktoś powie że to nie prawda....bo ja to sprzedaję.

Zasada działania opiera się na wywoływaniu kontrolowanych drgań słupa powietrza w kolektorze dolotowym, co z kolei prowadzi do poprawy procesu spalania mieszanki. Turbulencje wywoływane przez urządzenie poprawiają proces wytwarzania mieszanki paliwowo powietrznej dzięki czemu optymalizują pracę silnika prowadząc do spadku zużycia paliwa (nawet o 20%) i poprawy osiągów (lepsze przyśpieszenie, poprawa elastyczności i równiejsza praca silnika).

generalnie po jego montażu :

-wzrost mocy od 4-7KM i 6-9Nm

-poprawa reakcji na pedał gazu

-poprawa elastyczności

-drastyczne zmniejszenie toksyczności spalin (pomaga przejść przegląd bez katalizatora wink.gif

-efekt uboczny ...spadek zużycia paliwa o 1litr...dokładnie o tyle spadało w prawie wszystkich autach w których zamontowane jest to urządzenie. ok.gif

Nazwa tego urządzenia to CB26-P firmy ECO TEK.

CB......od clean burn, czyli czyste spalanie

26.......bo jedno urządzenie zasila silnik do pojemności 2,6litra

P.........bo jest tylko do silników zasilanych benzyną (petrol)

Nie jest to jednak zwykły zaworek od akarium.......

Naprawdę polecam....jakby co zawsze można sprzedać lub zamontować do kolejnego auta.

Napisano

> Zasada działania opiera się na wywoływaniu kontrolowanych drgań słupa

> powietrza w kolektorze dolotowym,

To ja poproszę o wskazanie, co kontroluje te "kontrolowane drgania", wg jakiego algorytmu drgania są kontrolowane i co to znaczy, co jest elementem wykonawczym i przekrój lub zdjęcie wnętrza.

Napisano

> To ja poproszę o wskazanie, co kontroluje te "kontrolowane drgania",

> wg jakiego algorytmu drgania są kontrolowane i co to znaczy, co

> jest elementem wykonawczym i przekrój lub zdjęcie wnętrza.

a poza tym to kazdy kolektor ma inny ksztalt, w roznych kolektroach wyjscie do serwa jest w innych miejscach, urzadzonko jest zamontowane na przewodzie o dosc niewielkim przekroju zlosnik.gif

i mimo to dziala w kazdym silniku hmm.gif

pozdr.

Napisano

masz u siebie zamontowane cfaniaczek.gif podziel sie spostrzezeniami zlosnik.gif

a moze wypozyczylbys do testow wink.gifjak sie sprawdzi to biore ok.gif

pozdr. grinser006.gif

Napisano
  • Autor

spoko, ze to sprzedajesz...

po ile to masz ?

co do zaoszczedzenia paliwa, to w nowoczesnych silnikach nie uzyskasz takich rzedow jak podales - moze pare procent ale klikanascie to w gaznikowych moze zlosnik.gif- - chyba ze masz to potwierdzone testami...

zreszta nie chodzi mi o oszczednosci zlosnik.gif

a jak jest z reakcja silnika na pedal gazu - sprawdzales to ?

srednice przewodow sa rozne ??

Napisano
  • Autor

> Że też nie wpadłem na taki fajny pomsł dojenia kasy z frajerów..

> Mogę ci sprzedać zamiennik za 150. (kranik od pompki akwarium)

i po co to piszesz ??? no.gif - kilka razy napisalem - dziekujemy teoretykom.... sciana.gif

Napisano

> i po co to piszesz ??? - kilka razy napisalem - dziekujemy

> teoretykom....

Kolego - ten ECO-jajco jest to wpuszczanie dodatkowego powietrza do kolektora z pominięciem przepływomierza, o czym świadczą wpisy na ichnim forum, że niektórym po zastosowaniu silnik zgłasza błąd, że jest fałszywe powietrze w kolektorze hehe.gif. Może ma jeszcze jakiś ciekawy patencik typu sprężynka, że dawkuje to powietrze pulsująco.

Mój kolega z pracy zrobił sobie coś podobnego przy samej przepływce (obejście przepływki), żeby trochę mieszankę zubożyć i to działa, przynajmniej jeśli chodzi o spalanie, bo mu spadło (Eclipse 2.0 turbo).

Proponuję Ci samemu poeksperymentować z obejściem przepływki z kranikiem - też zauważysz efekt. Jeśli masz oczywiście przepływkę a nie MAP, bo MAP sensora w taki sposób nie oszukasz.

Napisano

w tym urządzeniu nie chodzi o dodawanie większych ilości powietrza w kolektorze ale wprowadzeniu tego co już jest w drgania co owocuje poprawą efektywności splania a więc mocą ,elastycznościa i spadkiem ilości zuzywanego paliwa.

Co do różnić w silnikach to pisałem już że ECOTEK nadaje sie do obsługi silnika do pojemności 2600cmm i tu nie ma znaczenia wielkość i budowa kolektora.

Co do "kontroli drgań" to każde z urządzeń reguluje sie do stopnia podciśnienia w kolektorze w każdym z aut osobno.Dzięki temu zawór wie kiedy ma zacząć "drgać".

Tego typu urządzenia są od lat stosowane w F1 tyle że tam jest po jednym na każdy z cylindrów....ta wersja (większa) jest zbudowana tak aby efektywnie obsłóżyć cały silnik.

Testowaliśmy go w wielu silnikach w różnych autach i żaden nie zgłaszał i nie zgłasza jak do tej pory żadnego błedu....

.....zapraszam do lektury www.ecotekplc.com

Napisano
  • Autor

ile to u was kosztuje ? zlosnik.gif

ktos na kaciku testowal to ? zlosnik.gif czy jedynie ty to testowales ?

Napisano

Proszę przenieść ten wątek... na Virtual Tuning biglaugh.gif

Napisano

> Proszę przenieść ten wątek... na Virtual Tuning

claps.gifhehe.gifbiglaugh.gif

Napisano

> Proszę przenieść ten wątek... na Virtual Tuning

Po co ? Bardzo dobry watek ok.gif

Jesli ktos sie nie zna, nie ma pojecia o silnikach, i to przeczyta to bedzie umial wysnuc odpowiednie wnioski ok.gif

Napisano

Kiedys na discovery ogladalem program o tym jak dioda z siakims ultrafioletem zamocowana na "zderzaku" Bolidu F1 potrafi rozproszyc powietrze przed nim, co przeklada sie na zwiekszenie V-maxu o 1km/h...

To z tej samej serii suma sumarum ?

Napisano

przykro jest słuchac opinii ludzi którzy nie mają wiadomości o podstawowych zjawiskach zachodzących w silniku i komorach spalania.

Kto je zna ...ten doceni kożyści płynące z sastosowania takich urządzeń. smile.gif

Napisano

> przykro jest słuchac opinii ludzi którzy nie mają wiadomości o

> podstawowych zjawiskach zachodzących w silniku i komorach

> spalania.

> Kto je zna ...ten doceni kożyści płynące z sastosowania takich

> urządzeń.

Kolego - krytykujesz, a nie napisałeś odpowiedzi na moje pytania - przypomnę: "To ja poproszę o wskazanie, co kontroluje te "kontrolowane drgania", wg jakiego algorytmu drgania są kontrolowane i co to znaczy, co jest elementem wykonawczym i przekrój lub zdjęcie wnętrza. ".

I na podstawie jakich zjawisk, o których pisałeś, a jak myślę jesteś znawcą.

Podziel się z nami szaraczkami przynajmniej okruchami wiedzy z twojego pańskiego stołu.

Napisano
  • Autor

kupilem sobie....

filterek na odme - koszt 25 pln hahaha.gif

bardzo dobrze daje - tylko trzeba jezdzic na zamknietym obiegu hahaha.gif

Napisano

wewnątrz urządzenia jest zaworek ze sprężynką która to ustala przy jakin podciśnieniu ma otworzyć zawór.Po jego przekroczeniu zawór otwiera się i zasysa dodatkową porcję powietrza co owocuje spadkiem podciśnienia a co za tym idzie zamknięciem zaworu.Po jego zamknięciu ponownie zwiększa sie podciśnienie powtarzając całą sekwencję.......

Działa to bardzo szybko co można zaobserwować jako "bzyczenie" tegoż urządzenia.

Całej regulacji dokonuje się indywidualnie dla każdego silnika dostosowując moment otwierania się zaworu do stopnia podciśnienia w danym silniku....i tyle.....proste a skuteczne...

przepraszam jeśli "kogokolwiek" obraziłem ale naprawdę teksty typu "zaworek od pompki" itp...są trochę...hm....nie ważne...POZDRAWIAM

aa....poczytać o tym można na www.ecotekplc.com

Napisano

> wewnątrz urządzenia jest zaworek ze sprężynką która to ustala przy

> jakin podciśnieniu ma otworzyć zawór.Po jego przekroczeniu zawór

> otwiera się i zasysa dodatkową porcję powietrza co owocuje

> spadkiem podciśnienia a co za tym idzie zamknięciem zaworu.Po

> jego zamknięciu ponownie zwiększa sie podciśnienie powtarzając

> całą sekwencję.......

Tak jak myślałem wink.gif

A skąd jest to dodatkowe powietrze? Z atmosfery, czy z serwa hamulcowego?

Dlaczego nie reklamują tego jako dodatkowy ABS? hehe.gif

> Działa to bardzo szybko co można zaobserwować jako "bzyczenie" tegoż

> urządzenia.

Czyli jest komplet - wysoka cena, ale nie za wysoka. Potem rytuał ustawiania i kalibracji, na końcu efekt - tajemnicze bzyczenie, które świadczy, że nasze drogiei cudowne urządzenie działa i trzyma kontrolę. I obawiam się, że nic poza tym.

A kaska leci, i są setki zadowolonych klientów. Dlatego żałuję, że tego nie wymyśliłem i nie ja to sprzedaję, ale nic to - mam kilka pomysłów, tylko szukam kogoś, kto je kupi lub pomoże wdrożyć.

> Całej regulacji dokonuje się indywidualnie dla każdego silnika

> dostosowując moment otwierania się zaworu do stopnia

> podciśnienia w danym silniku....i tyle.....proste a skuteczne...

> przepraszam jeśli "kogokolwiek" obraziłem ale naprawdę teksty typu

> "zaworek od pompki" itp...są trochę...hm....nie

hm, bo to jest zaworek od pompki. Fachowo nazywa się regulator ciśnienia i występuje w kompresorach i kosztuje 20 -50 zł, tylko trzeba przerobić, żeby działał w drugą stronę. spineyes.gif

Chyba sobie to wyprodukuję, tylko bałbym się to robić na przewodzie serwa hamulcowego - jak wcisnę hamulec, może mi wpuścić powietrze do środka i zrobię komuś z d.... garaż.

> ważne...POZDRAWIAM

Też pozdrawiam.

> aa....poczytać o tym można na www.ecotekplc.com

możan poczytać, można nawet kupić - decyzję pozostawiam potencjalnym kupcom.

Napisano

> wewnątrz urządzenia jest zaworek ze sprężynką która to ustala przy

> jakin podciśnieniu ma otworzyć zawór.Po jego przekroczeniu zawór

> otwiera się i zasysa dodatkową porcję powietrza co owocuje

> spadkiem podciśnienia a co za tym idzie zamknięciem zaworu.Po

> jego zamknięciu ponownie zwiększa sie podciśnienie powtarzając

> całą sekwencję.......

> Działa to bardzo szybko co można zaobserwować jako "bzyczenie" tegoż

> urządzenia.

> Całej regulacji dokonuje się indywidualnie dla każdego silnika

> dostosowując moment otwierania się zaworu do stopnia

> podciśnienia w danym silniku....i tyle.....proste a skuteczne...

> przepraszam jeśli "kogokolwiek" obraziłem ale naprawdę teksty typu

> "zaworek od pompki" itp...są trochę...hm....nie

> ważne...POZDRAWIAM

> aa....poczytać o tym można na www.ecotekplc.com

Już wymyśliłem lepszy patent na tuning - ultradzwiękowy aktywator tlenu.

Montujesz w dolocie piezoelektryczny głośniczek podpięty do generatora 21,347 kHz (oczywiście z falą kulistą, żeby nie było) dużej mocy i masz paliwko zaktywowane. Zmniejszenie spalania od 9,32 do 12 3/7 % mniej, wzrost mocy od 8,45(3) do 13 3/4 (tyle mi wyszło z całki powierzchniowej po przepustnicy)

Przy okazji odstrasza komary i koty.

Zasada działania jest taka, że dryfująca fala odbija się od przepustnicy, załamań kolektora i z siłą wodospadu uderza skondensowaną dawką energii w zawory dolotowe, wprawiając je w harmoiczne drgania wysokiej częstotliwości, co powoduje lokalne wzrosty i spadki ciśnienia, co owocuje wzrostem napełnienia cylindra i gradientowym wzbogaceniem mieszanki przez rozbicie kropelek paliwa i odparowanie z zaworów.

Mam już prototyp (z wanienki do płukania zalanych telefonów)

Jutro jadę do Stefana na chamownię (obok budki z piwem), tam zbadamy sensowność moich obliczeń.

Ktoś chce kupić? Jedyne 500 zł.

Acha, zapomniałem, o tym, że urządzenia działa świadczy to, że słychać charakterystyczny gwizd rozpraszanych kropelek paliwa.

Napisano

> (...) możan poczytać, można nawet kupić - decyzję pozostawiam potencjalnym kupcom.

oby taki kupiec za mną nie hamował ...

Napisano

> Mysle ze pare artykulow w GT i ladne pudelko zalatwia sprawe ew.

> nabywcow

zlosnik2.gif

Gdyby nie te koty to bym uwierzyl hahaha.gif

Napisano

tu są niezależne testy.....http://ecotekplc.com/test_results.htm

chciałem sprawdzić czy to urządzenie tak fajnie będzie działało również w innych autach w których jeszcze go nie montowaliśmy.Wielu klientów sobie bardzo chwali więc pomyślałem że i Wam podrzucę temat ale....widzę żę sceptycyzm kolegów do niczego nas nie doprowadzi...można by jakiś test dla członków forum zrobić ...a tak....kicha...szkoda...Pozdrawiam.

Napisano

> tu są niezależne testy.....http://ecotekplc.com/test_results.htm

No, rzeczywiście niezależne zakrecony.gif

Jeśli wierzysz w to co piszesz, to weź auto na hamownię i zmierz moc przed i po cfaniaczek.gif

Napisano

Proponuję test następujący:

1. Montujesz ten wynalazek w bryce zgodnie z instrukcją.

2. Ustawiasz brykę na hamowni, osoba robiąca pomiary nie powinna wiedzieć, kiedy jest założony wynalazek, a kiedy nie.

3. Mierzysz 3 krotnie

4. Bez ruszania bryki na hamowni zdejmujesz wynalazek a przewód podciśnienia łączysz złączką i mierzysz 3 razy

5. Bez ruszania bryki na hamowni zakładasz wynalazek i znów 3 pomiary

6. Bez ruszania bryki na hamowni zdejmujesz wynalazek a przewód podciśnienia łączysz złączką i mierzysz 3 razy.

7 Przeprowadzasz analizę błędów pomiarów zgodnie z parametrami hamowni i zasadami obliczeń statystycznych.

Napisano

Myślę że możemy coś takiego zorganizować...ale tylko w Warszawie ok.gif

Napisano

Ja się pisze na test.

Tylko zrobimy inaczej - zmontuje się trójniczek do podciśnienia z zaworkiem rozdzielającym tak, żeby w zależności od położenia zaworka podciśnienie szło albo bezpośrednio do serwa hamulcowego, albo przez ten patencik.

Potem ustawimy samochodzik na hamowni i zrobi się 6 testów bez zmiany ustawienia samochodu, ale tylko jedna osoba będzie wiedziała, kiedy był włączony ten patencik, a kiedy nie.

Potem zobaczymy wyniki hamowania i jeśli będzie znacząca statystycznie korelacja wzrostu osiągów z włączeniem urządzonka, to staję się zaciętym jego zwolennikiem, ba nawet akwizytorem mogę zostać wink.gif

Napisano

Zamontowałem to w samochodzie mojej Mamy - Micra 1,3 z '96. Spalanie spadło średnio o 1 litr na 100km. Jak jest z mocą nie wiem bo Mamy to nie obchodzi.

Sam nie kupię bo mam diesla.

pzdr

Napisano

czyli ten caly zawor ma zasade dzialania podobna do rozwiazania stosowanego przy doladowaniu rezonasowym?

bo tak wnioskuje z twoich wypowiedzi? niewiem.gif

pytam z ciekawosci-nie chodzi mi o jakies slowne wojny i przepychanki.

Napisano

> Zamontowałem to w samochodzie mojej Mamy - Micra 1,3 z '96. Spalanie

> spadło średnio o 1 litr na 100km. Jak jest z mocą nie wiem bo

> Mamy to nie obchodzi.

O jak ja wierzę nowemu userowi, który otworzył tu nowe konto specjalnie, żeby to napisać brawo.gifhahaha.gif

Napisano

TWIN TURBO faktycznie montował to u mamy bo jak sprawdziliśmy jak to działa to pół firmy to zamontowało...dowiedziałał się o tym i chciał tu tylko dodać swoje zdanie na ten temat....

co do efektów rezonacyjnych to nie dokładnie o to chodzi....urządzenie wprowadza powietrze w dolocie w drgania przez co lepiej łączą się cząsteczki paliwa z cząsteczkami powietrza i stąd efektywniejsza praca silnika i lepsze wykorzystanie paliwa.

O tym iż nie poleruje sie kanałów ssących lub montażu zawirowywaczy powietrza w dolocie wie każdy...ale jak masz urządzenie które powoduje jeszcze lepsze efekty od tych zabiegów i nie trzeba do tego odkręcać żadnej śróbki to już nikt nie wierzy...bo to za pięknie brzmi... hehe.gif

Napisano

> Zamontowałem to w samochodzie mojej Mamy - Micra 1,3 z '96. Spalanie

> spadło średnio o 1 litr na 100km. Jak jest z mocą nie wiem bo

> Mamy to nie obchodzi.

> Sam nie kupię bo mam diesla.

> pzdr

Piotrze zlosnik.gif najpierw InterCars teraz JC zlosnik.gif reklama dźwignią handlu ale wszystko z umiarem ok.gif ostatnio wpadła mi w ręce stronka na której udentyko divajs robił za wspomagacz serwa hamulcowego zlosnik.gif

Napisano

mylisz to

http://img240.imageshack.us/img240/1071/tu8005055xl.jpg

z tym

http://img240.imageshack.us/img240/8928/tucb26p8np.jpg

a swoją drogą patent do hamulców też jest wpożo ok.gif

a nawiązując do pytania...CO Z WAMI??...siedzimy codziennie w pracy szukając coraz ciekawszych i tańszych produktów.Znajdujemy rzeczy do których świat już sie przekonał i chcemy je dla WAS sprowadzić do kraju,tak aby każdy krajowy tuner mógł zakosztowac tego co jego koledzy w innych krajach.

Jak inaczej mam przekonać Was do czegokolwiek...jeśli nie informując o tym na forum z którego sam "pochodzę" i mam tylku kolegów(którzy darzą mnie zaufaniem i wiedzą że im kitu bym nie wciskał).

Załóżmy taki scenariusz:

-w trakcie wizyty w innym kraju od znajomych dowiadujesz się o produkcie XXX który jest mega hitem

-kupujesz takie ustrojstwo i szczęka Ci opada kiedy sprawdzasz jak to faktycznie działa

-wracasz do kraju i chcesz swoim kolegom opowiedzieć jaką to zajebistą sprawę odkryłeś

- co robisz???...spotykasz się z kumplami i pokazujesz jak i co

...piszesz o tym na forum

...i co ...koledzy cię zalewają śmiechem......no bo jak takie coś może cokolwiek.....

Pracując w dużej firmie możesz pozwolić sobie jeszcze na zrobieniu testu w jakimś magazynie....okazuje się że test wyszedł tak jak myślałeś-czyli nadwyraz obiecująco i co....znowu opinie że pewnie test był ustawiony itp....ręce opadają....JAK WAM COŚ FAJNEGO SPROWADZAĆ.....aż się nie chce...

a wszyscy i tak narzekają jak to my jesteśmy zacofani, ile to inni mają ciekawych rzeczy a my.....ehhh...naprawdę od takich opinii odechciewa się czagokolwiek....

POZDRAWIAM

Napisano

> O jak ja wierzę nowemu userowi, który otworzył tu nowe konto

> specjalnie, żeby to napisać

Jestem na forum od kilku miesięcy - patrz data rejestracji. Grzybu przesłał mi linka do tej strony bo mu ręce opadają. Sądzę, że w tuningu mam byle jaki ale zawsze autorytet (póki co to ja zbudowałem najmocniejsze auto w PL) więc jeszcze raz napiszę w micrze 1,3 ECOTEC działa. Jak dziesięć lat temu chciałem zrobić RAM AIR w mojej vette to wszyscy się pukali w czoło, dzisiaj każdy sportowy motocykl ma ram air bo to działa...

pzdr

P.S. Skontaktujcie się z Mr. GRZYBU zapewne da Wam możliwośc przetestowania tego na hamowni. A wtedy wisicie mu skrzynkę browca

Napisano

> Jestem na forum od kilku miesięcy - patrz data rejestracji. Grzybu

> przesłał mi linka do tej strony bo mu ręce opadają. Sądzę, że w

> tuningu mam byle jaki ale zawsze autorytet (póki co to ja

> zbudowałem najmocniejsze auto w PL) więc jeszcze raz napiszę w

> micrze 1,3 ECOTEC działa. Jak dziesięć lat temu chciałem zrobić

> RAM AIR w mojej vette to wszyscy się pukali w czoło, dzisiaj

> każdy sportowy motocykl ma ram air bo to działa...

> pzdr

> P.S. Skontaktujcie się z Mr. GRZYBU zapewne da Wam możliwośc

> przetestowania tego na hamowni. A wtedy wisicie mu skrzynkę

> browca

Co za klon ? zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.