Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wadliwa stacyjka w 2,6 mln aut General Motors

Featured Replies

Napisano

> Trafiłem na takie info

> jakiś tekst

> Ciekawi mnie czy koszty pokrywa GM czy producent stacyjki?

stacyjki to przestarzały mechanizm. Do tego nie stanowi praktycznie żadnego zabezpieczenia. Dziwię się, że tak mało producentów używa karty i przycisku start/stop. Może nie stanowi poważnego zabezpieczenia ale jest wygodny w użyciu wink.gif

Napisano
  • Autor

> stacyjki to przestarzały mechanizm. Do tego nie stanowi praktycznie żadnego zabezpieczenia. Dziwię

> się, że tak mało producentów używa karty i przycisku start/stop. Może nie stanowi poważnego

> zabezpieczenia ale jest wygodny w użyciu

Masz rację, ale przy tej ilości to już jakaś kasa jest hmm.gif

Napisano

> Trafiłem na takie info

> jakiś tekst

Problem tych stacyjek polega na możliwości wyłączenia silnika w sytuacji gdy na kluczyku powiesić ciężki breloczek. Takie rewelacje wyczytałem w internecie. Podejrzewam, że znalazło by się więcej modeli samochodów, gdzie odpowiednio ciężki breloczek wywoła analogiczny efekt. W moim aktualnym samochodziku oczko na przyczepienie breloczka jest z boku. Klucz można włożyć na dwa sposoby: breloczek swoim ciężarem kręci stacyjką w prawo, albo kręci w lewo. Producenci samochodów nie mają wyjścia, wszak produkują samochody dla idiotów. Muszą zamieszczać w instrukcji obsługi klauzulę określającą maksymalną wagę przyczepianych do kluczy zawieszek i breloczków, albo robić jednostronne klucze. screwy.gif

> Ciekawi mnie czy koszty pokrywa GM czy producent stacyjki?

To już zależy od umów pomiędzy nimi, ale wizerunkowo traci GM, za zamiatanie ,,problemu" pod dywan.

Napisano

> stacyjki to przestarzały mechanizm. Do tego nie stanowi praktycznie żadnego zabezpieczenia. Dziwię

> się, że tak mało producentów używa karty i przycisku start/stop. Może nie stanowi poważnego

> zabezpieczenia ale jest wygodny w użyciu

Mi też się podobają te karty, ale np. mój ojciec się ich panicznie boi.

Napisano

> Problem tych stacyjek polega na możliwości wyłączenia silnika w sytuacji gdy na kluczyku powiesić

> ciężki breloczek. Takie rewelacje wyczytałem w internecie. Podejrzewam, że znalazło by się

> więcej modeli samochodów, gdzie odpowiednio ciężki breloczek wywoła analogiczny efekt. W moim

> aktualnym samochodziku oczko na przyczepienie breloczka jest z boku. Klucz można włożyć na dwa

> sposoby: breloczek swoim ciężarem kręci stacyjką w prawo, albo kręci w lewo. Producenci

> samochodów nie mają wyjścia, wszak produkują samochody dla idiotów. Muszą zamieszczać w

> instrukcji obsługi klauzulę określającą maksymalną wagę przyczepianych do kluczy zawieszek i

> breloczków, albo robić jednostronne klucze.

> To już zależy od umów pomiędzy nimi, ale wizerunkowo traci GM, za zamiatanie ,,problemu" pod dywan.

Akcja serwisowa polega na zdjęciu breloczka?

A może nawierceniu kluczyka na środku?

Napisano

> stacyjki to przestarzały mechanizm. Do tego nie stanowi praktycznie żadnego zabezpieczenia.

Stanowi, stanowi. Właśnie chcieli buchnąć auto służbowe u mnie w firmie i to stacyjka przerosła możliwości złodzieja.

Napisano

> Stanowi, stanowi. Właśnie chcieli buchnąć auto służbowe u mnie w firmie i to stacyjka przerosła

> możliwości złodzieja.

może miał za mały śrubokręt wink.gif

Napisano

> Akcja serwisowa polega na zdjęciu breloczka?

> A może nawierceniu kluczyka na środku?

Daj spokój. Podejrzewam, że sprawa jest tego samego kalibru jak samoblokujące pedały gazu w Toyocie, które okazały się sprawne.

Napisano

> Daj spokój. Podejrzewam, że sprawa jest tego samego kalibru jak samoblokujące pedały gazu w

> Toyocie, które okazały się sprawne.

Problem jest poważny. Jest sporo trupów.

Napisano
  • Autor

> Problem tych stacyjek polega na możliwości wyłączenia silnika w sytuacji gdy na kluczyku powiesić

> ciężki breloczek. Takie rewelacje wyczytałem w internecie. Podejrzewam, że znalazło by się

> więcej modeli samochodów, gdzie odpowiednio ciężki breloczek wywoła analogiczny efekt. W moim

> aktualnym samochodziku oczko na przyczepienie breloczka jest z boku. Klucz można włożyć na dwa

> sposoby: breloczek swoim ciężarem kręci stacyjką w prawo, albo kręci w lewo. Producenci

> samochodów nie mają wyjścia, wszak produkują samochody dla idiotów. Muszą zamieszczać w

> instrukcji obsługi klauzulę określającą maksymalną wagę przyczepianych do kluczy zawieszek i

> breloczków, albo robić jednostronne klucze.

Jak można wieszać tak dużo pierdół na kluczyku?

> To już zależy od umów pomiędzy nimi, ale wizerunkowo traci GM, za zamiatanie ,,problemu" pod dywan.

Fakt, klienta nie interesuje producent stacyjki tylko to co ma, czyli GM.

Napisano
  • Autor

> Problem jest poważny. Jest sporo trupów.

12 osób?

Napisano

> Problem jest poważny. Jest sporo trupów.

Normalnie Śmoleńsk