Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

porada jaka instalacja

Featured Replies

Napisano

kupiłem Opla Vectre C z silnikiem Z18XER 140KM i będe tak zakładać instalacje LPG, pytanie jaką?

zastanawiam się pomiędzy:

1. BRC Sequent 24fly

2. Stag qbox

prosze o porady i opinie o tych instalacjach zlosnik.gif

Napisano

> kupiłem Opla Vectre C z silnikiem Z18XER 140KM i będe tak zakładać instalacje LPG, pytanie jaką?

> zastanawiam się pomiędzy:

> 1. BRC Sequent 24fly

> 2. Stag qbox

rozważ jeszcze KME nevo . Wszystko zależy od jakości dobranych kompnentów , montażu i strojenia. Nawet najlepsza instalacja źle założona i wystrojona będzie pasmem wiecznych problemów. Analogicznie gorsza instalacja założona prawidłowo i exstra wystrojona bedzie się dobrze sprawować. Moja rada - znajdź blisko siebie renomowany zakład montujący i założ to n a czym się znają .

Napisano
  • Autor

> rozważ jeszcze KME nevo . Wszystko zależy od jakości dobranych kompnentów , montażu i strojenia.

> Nawet najlepsza instalacja źle założona i wystrojona będzie pasmem wiecznych problemów.

> Analogicznie gorsza instalacja założona prawidłowo i exstra wystrojona bedzie się dobrze

> sprawować. Moja rada - znajdź blisko siebie renomowany zakład montujący i założ to n a czym

> się znają .

no mi znajomy ma to montować, bawi sie w to już pare lat, montował mi już w kilku autach gaz no i było ok i on mi zaproponował te dwie instalacje z większym wskazaniem sa STAG-a bo mówi że wrazie czego tańsze choćby wtryskiwacze potem

Napisano

> wrazie czego tańsze choćby wtryskiwacze potem

Dobrze, ale jakie to mają być wtryskiwacze konkretnie? Reduktor też może być przeróżny.

Napisano
  • Autor

> Dobrze, ale jakie to mają być wtryskiwacze konkretnie? Reduktor też może być przeróżny.

on to mówił o wstryskiwaczach i reduktorze AC jakie to nie wiem by były najlepsze nie znam się bardzo na doborze osprzętu

Napisano

> kupiłem Opla Vectre C z silnikiem Z18XER 140KM i będe tak zakładać instalacje LPG, pytanie jaką?

> 1. BRC Sequent 24fly

> 2. Stag qbox

> prosze o porady i opinie o tych instalacjach

stag

ac r01

+ wtryskiwacze hana h2001

Napisano

> 1. BRC Sequent 24fly

> 2. Stag qbox

> prosze o porady i opinie o tych instalacjach

z tych 2 stag, red ac i wtryski ac tez

nie wiem czy w orlando jest ten sam silnik ale w orlando mimo dobrego ustawienia co jakis czas wywywala blad, specjalisci staga rozkladaja rece mowiac "tak musi byc"

rozwiazaniem w tym egzemplazy jest agis

Napisano
  • Autor

> z tych 2 stag, red ac i wtryski ac tez

> nie wiem czy w orlando jest ten sam silnik ale w orlando mimo dobrego ustawienia co jakis czas

> wywywala blad, specjalisci staga rozkladaja rece mowiac "tak musi byc"

> rozwiazaniem w tym egzemplazy jest agis

tak to jest identyczny silnik co w orlando....

no a w orlando rekomendowaną instalacją do tego silnika jest BRC może w to iść??

Napisano

> tak to jest identyczny silnik co w orlando....

> no a w orlando rekomendowaną instalacją do tego silnika jest BRC może w to iść??

ale kto rekomenduje brc? smile.gif

brc mialem w 1 samochodzie, wywalilem zalozylem cos co mozna norlanie serwisowac, czesci kosztuja sensownie

Napisano
  • Autor

no rekomenduje chevrolet do silnika z 18xer

Napisano

> no rekomenduje chevrolet do silnika z 18xer

bo taka umowa podpisana z brc to polecaja smile.gif

osobiscie wolalbym wspierac rodzima produkcje ale wybor oczywiscie nalezy do ciebie

Napisano

> ale kto rekomenduje brc?

Właśnie dobijam do 200 tys na instalacji BRC Sequent 24. Wymieniałem tylko filtry. Zatem słowo "serwisowanie" raczej tu nie pasuje. clown.gif

Napisano

> Właśnie dobijam do 200 tys na instalacji BRC Sequent 24. Wymieniałem tylko filtry. Zatem słowo

> "serwisowanie" raczej tu nie pasuje.

latwo podac przyklad u konkurencji z takim wynikiem ale po co ?

Napisano

> z tych 2 stag, red ac i wtryski ac tez

> nie wiem czy w orlando jest ten sam silnik ale w orlando mimo dobrego ustawienia co jakis czas

> wywywala blad, specjalisci staga rozkladaja rece mowiac "tak musi byc"

> rozwiazaniem w tym egzemplazy jest agis

Jaki błąd wyrzuca?

Napisano

> Jaki błąd wyrzuca?

tak wyrzuca, nie pamietam w tej chwili jaki,

byli spece z ac, ustawiali jezdzili, mowili ze juz powinno byc a w oczekujacych juz czekal blad wink.gif

po pol dnia jezdzenia dali za wygrana

piszac ze agis sobie z tym poradzi mialem na mysli nowy sterownik p13 czy jak mu tam z wbudowanym obd, ma funkcje wybiorczego usuwania bledow jak tylko sie pojawia grinser006.gif

Napisano

> obd, ma funkcje wybiorczego usuwania bledow jak tylko sie pojawia

To też nie jest do końca dobre rozwiązanie.

Napisano

> To też nie jest do końca dobre rozwiązanie.

tak, to funkcja "puder na syfa"

cale szczescie mozna wybrac sobie dokladnie blad ktory nas interesuje, nie kasuje wszystko jak leci, to bylaby pomylka

Napisano

> latwo podac przyklad u konkurencji z takim wynikiem ale po co ?

W takim razie po co piszesz o "serwisowaniu"?

Tutaj ciągle pisze się o czyszczeniu wtrysków, kalibracjach, wymianach itp sprawach,z którymi przy BRC nie miałem do czynienia.

Napisano

> W takim razie po co piszesz o "serwisowaniu"?

> Tutaj ciągle pisze się o czyszczeniu wtrysków, kalibracjach, wymianach itp sprawach,z którymi przy

> BRC nie miałem do czynienia.

kazdy chwali swoje, nie miales problemow z brc i super tylko sie cieszyc i jezdzic i tak powinno byc z kazda instalacja

Napisano
  • Autor

no bo własnie ja mam ogólnie styczność z BRC czasem landirenzo a stag raz może dwa ale z tego co wiem to ludzie chwalą sobie STAG-a szczególnie tego qBOX-a że dobrze sie programuje i dużo ma funkcji. a mimo wszystko instalacje BRC moge mieć za ok 2100zł z montażem a staga za 1600zł i nie wiem czy faktycznie to BRC jest warte wydanych dodatkowo pieniędzy bawiłem sie pare razy programem P&D BRC to wcale on jakiś funkcji nie ma do tego do kalibracji trzeba podpinać MAP- sensor.

i chyba jednak skusze sie tym razem na STAG-a qBOX

Napisano

> i chyba jednak skusze sie tym razem na STAG-a qBOX

Ja użytkowałem Staga i odkąd wszedł LPGTech nigdy bym się nie zamienił na Staga. Łatwość strojenia, kultura pracy auta, przełączanie z benzyny na gaz bije na głowę Staga (mam na myśli oczwyście to samo auto, te same podzespoły instalacji a tylko elektronika Stag vs. LPGTech).

Napisano

> no bo własnie ja mam ogólnie styczność z BRC czasem landirenzo a stag raz może dwa ale z tego co

> wiem to ludzie chwalą sobie STAG-a szczególnie tego qBOX-a że dobrze sie programuje i dużo ma

> funkcji. a mimo wszystko instalacje BRC moge mieć za ok 2100zł z montażem a staga za 1600zł i

> nie wiem czy faktycznie to BRC jest warte wydanych dodatkowo pieniędzy bawiłem sie pare razy

> programem P&D BRC to wcale on jakiś funkcji nie ma do tego do kalibracji trzeba podpinać

> MAP- sensor.

> i chyba jednak skusze sie tym razem na STAG-a qBOX

Całą włoszczyznę prócz BRC robi AEB. Landi , elpigaz to jeden grzyb.

LpgTECHA nie montowałem ale stagów setki. Nigdy nie miałem żadnych problemów ze stagiem. Łatwy montaż i strojenie.