Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

SX4 do oceny

Featured Replies

Napisano

klik

oprócz tego że handlarz i zdjęcia picowane (i auto też biglaugh.gif) to co wam się jeszcze rzuca w oczy?

ja mm podejrzenie do "szwu" po poduszce pasażęra na desce - czy tak ma być czy mi sie wydaje?

no i raz pisze 2009 a raz 2010

Napisano

zdobądź VIN to ci jutro sprawdzę ile w tym prawdy...

Napisano
  • Autor

> zdobądź VIN to ci jutro sprawdzę ile w tym prawdy...

rano będę miał bo koleś nie ma przy sobie papierów

wiem że to 2009 r. na pewno a te 2010 to "chłyt madetindoty"

1 właściciel z salonu w PL

Napisano

> zdjęcia picowane (i auto też ) to co wam się jeszcze rzuca w oczy?

Fotki ładne grinser006.gif chyba sobie zapiszę i będą tapety jak znalazł... biglaugh.gif

> ja mm podejrzenie do "szwu" po poduszce pasażęra na desce - czy tak ma być czy mi sie wydaje?

Masz na myśli to, co zaznaczyłem?

287651520-1fdu.jpg

Trudno było by to chyba naprawić po zadziałaniu... hmm.gif u mnie to wygląda całkiem podobnie, tzn. wyraźnie widać "zarys" tego, co i gdzie ma się rozerwać. Mogę Ci zrobić foto porównawcze, jeśli chcesz.

post-109606-14352523895192_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> Fotki ładne chyba sobie zapiszę i będą tapety jak znalazł...

> Masz na myśli to, co zaznaczyłem?

> Trudno było by to chyba naprawić po zadziałaniu... u mnie to wygląda całkiem podobnie, tzn.

> wyraźnie widać "zarys" tego, co i gdzie ma się rozerwać. Mogę Ci zrobić foto porównawcze,

> jeśli chcesz.

tak - dokłądnie o to mi chodziło - jak możesz to zrób fotkę jak to U Ciebie wygląda

Napisano

> tak - dokłądnie o to mi chodziło - jak możesz to zrób fotkę jak to U Ciebie wygląda

Jak jego nie ma poduch to kupisz bo on tak ma i tak powinno być? grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Jak jego nie ma poduch to kupisz bo on tak ma i tak powinno być?

tzn jak to NIE MA PODUCH?

były wersje z 1 PP kierowcy i 2 bocznymi bez przedniej pasażera?

Napisano

To zrobie koledze Dzida (odmiana mi nie wychodzi jakos) foty z pewnego SX-a (chyba, ze go kierowca w trakcie transportu rozprasowal o burte przy zjezdzie z promu).

Napisano

> tzn jak to NIE MA PODUCH?

> były wersje z 1 PP kierowcy i 2 bocznymi bez przedniej pasażera?

"wyszczelone" smile.gif

Napisano

> tzn jak to NIE MA PODUCH?

Tak to, ze byly i nima, i co im zrobisz? biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> "wyszczelone"

aaa rozumiem teraz o co biega... no więc skoro się zgłasza że zrobi zdjęcia swojemu to zakłądam że wie na 100% że poduchę ma biglaugh.gif

Napisano

> aaa rozumiem teraz o co biega... no więc skoro się zgłasza że zrobi zdjęcia swojemu to zakłądam że

> wie na 100% że poduchę ma

Powiem Ci, ze jezdzilem 2 SX-ami (raczej pewnymi, bo 1 jako nowka, a 2 od nowosci ten sam pan) i jakos ten "szew" nie wpadl mi w oko, ale specjalnie na tym sie nie skupialem.

Jutro spojrze u kumpla w robo jak to wyglada ok.gif

Napisano

> klik

> oprócz tego że handlarz i zdjęcia picowane (i auto też ) to co wam się jeszcze rzuca w oczy?

> ja mm podejrzenie do "szwu" po poduszce pasażęra na desce - czy tak ma być czy mi sie wydaje?

> no i raz pisze 2009 a raz 2010

A ile osób będzie tym jeździć? Pytam bo jest homologowany na ciężarowy, więc pewnie ma wbite 4 miejsca a nie 5. Jak masz zamiar stale wozić piątkę to przerobienie tego w papierach na osobowy i 5 miejsce to koszt około 300-500 zł w zależności od tego czy zrobisz to razem z rocznym przeglądem czy osobno. No i że środkowy pas jest na wyposażeniu a nie trzeba go dokładać bo to podniesie koszt przeróbki.

Napisano

> Powiem Ci, ze jezdzilem 2 SX-ami (raczej pewnymi, bo 1 jako nowka, a 2 od nowosci ten sam pan) i

> jakos ten "szew" nie wpadl mi w oko, ale specjalnie na tym sie nie skupialem.

> Jutro spojrze u kumpla w robo jak to wyglada

Mają szwy, jest to całkiem normalne. smile.gif

Napisano
  • Autor

> A ile osób będzie tym jeździć? Pytam bo jest homologowany na ciężarowy, więc pewnie ma wbite 4

> miejsca a nie 5. Jak masz zamiar stale wozić piątkę to przerobienie tego w papierach na

> osobowy i 5 miejsce to koszt około 300-500 zł w zależności od tego czy zrobisz to razem z

> rocznym przeglądem czy osobno. No i że środkowy pas jest na wyposażeniu a nie trzeba go

> dokładać bo to podniesie koszt przeróbki.

1-2 czasem 3-4.... więc ciśnienia na przeróbkę nie mam

obstawiam że jest na 5 osób, bo zazwyczaj z tyłu walą dokłądany hamski podłokietnik jak jest na 4

Napisano

> 1-2 czasem 3-4.... więc ciśnienia na przeróbkę nie mam

> obstawiam że jest na 5 osób, bo zazwyczaj z tyłu walą dokłądany hamski podłokietnik jak jest na 4

Zastanawiałem się, co też to jest w bagażniku, takie pomarańczowe, po lewej stronie.. toż to młotek do szyb i cięcia pasów grinser006.gif

Dodatkowo ma to chyba jakiś rodzaj wzmocnienia na oparciu tylnej kanapy - blacha? niewiem.gif W ten sposób nie masz dzielonego oparcia 1/3 - 2/3. I są tam po bokach jakieś "zastrzały" - cóż - wersja "ciężarowa"...

Napisano

Jego ma poduchy, przynajmniej w kierownicy i pasażera - tak wynika ze specyfikacji fabrycznej. Więc sądzę, że mam podstawy do oceny deski rozdzielczej biglaugh.gifhehe.gif

Napisano

> Jego ma poduchy, przynajmniej w kierownicy i pasażera - tak wynika ze specyfikacji fabrycznej. Więc

> sądzę, że mam podstawy do oceny deski rozdzielczej

Ilość poduch w specyfikacji fabrycznej a w rzeczywistości jest wprost proporcjonalna do OKAZJI w jakiej się kupiło samochód zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Ilość poduch w specyfikacji fabrycznej a w rzeczywistości jest wprost proporcjonalna do OKAZJI w

> jakiej się kupiło samochód

chyba odwrotnie proporcjonalna biglaugh.gif im większa okazja tym mniej rzeczywistych poduch biglaugh.gif

Napisano

> chyba odwrotnie proporcjonalna im większa okazja tym mniej rzeczywistych poduch

Przecież mówię że którąś perłę chmielową sączę 20.GIFzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Przecież mówię że którąś perłę chmielową sączę

hehe .. dobrze że nie mam ciśnienia na kupno i se mogę czekac na coś ciekawego nawet i rok biglaugh.gif

Napisano

> Ilość poduch w specyfikacji fabrycznej a w rzeczywistości jest wprost proporcjonalna do OKAZJI w

> jakiej się kupiło samochód

Okazji specjalnej nie było, ot dealer dorzucił parę elementów ochronnych nadwozia i dywaniki gumowe - po za tym regularna cena. Sądzisz, że kłamał co do wyposażenia? niewiem.gif

Napisano

> Okazji specjalnej nie było, ot dealer dorzucił parę elementów ochronnych nadwozia i dywaniki gumowe

> - po za tym regularna cena. Sądzisz, że kłamał co do wyposażenia?

Nie chwyciłeś żartu smile.gifclown.gif

Napisano

> hehe .. dobrze że nie mam ciśnienia na kupno i se mogę czekac na coś ciekawego nawet i rok

Nie doczytałem się lokalizacji ale po opisie strzelam Płock-Gostynin-Żyrardów, wygrałem coś?

Napisano

> Nie chwyciłeś żartu

Chwyciłem, chwyciłem tylko tego nie okazałem... grinser006.gifhehe.gifbiglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> Nie doczytałem się lokalizacji ale po opisie strzelam Płock-Gostynin-Żyrardów, wygrałem coś?

pod sochaczewem biglaugh.gif

choć tez obstawiałem płock

Napisano

> pod sochaczewem

> choć tez obstawiałem płock

No popacz Pan... zlosnik.gif niestety te rejony niemile mi się kojarzą, zawsze jak jeździłęm z klientami, to pojazd odbiegał od opisu jakby to zupełnie inne auto w opisie było w stosunku do tego co pokazuje sprzedawca sick.gif

Napisano
  • Autor

> No popacz Pan... niestety te rejony niemile mi się kojarzą, zawsze jak jeździłęm z klientami, to

> pojazd odbiegał od opisu jakby to zupełnie inne auto w opisie było w stosunku do tego co

> pokazuje sprzedawca

dlatego nie jadę na pałę bo też mam daleko biglaugh.gif

Napisano

> dlatego nie jadę na pałę bo też mam daleko

Faktycznie, jest slad na desce w tym miejscu co na Twoim zdjeciu, tyle ze to zdjecie jakos bardzo to uwidocznilo.

Mimo, ze bleszczaty na oczy nie jestem, to na zywca wydaje sie duzo mniej widzoczne.

Napisano

> Faktycznie, jest slad na desce w tym miejscu co na Twoim zdjeciu, tyle ze to zdjecie jakos bardzo

> to uwidocznilo.

> Mimo, ze bleszczaty na oczy nie jestem, to na zywca wydaje sie duzo mniej widzoczne.

To efekt aparatu. Zrób fotkę kierownicy i deski w Stilo, widać wszystko, wręcz jakby była klejona. A na żywo nic. Aparat wyciąga "na wierzch".

Napisano
  • Autor

no więc dzięki koledze seteman wyszło... żę wszystko co napisał w kwestii historii serwisowej auta i przebiegu by się zgadzało ok.gif

zobaczymy - możę po świętach jak jeszcze auto będzie, pojadę je obejrzeć

Napisano

Przechodziłem niedawno przez to.

Mój Nissan, który ma 7 miejsc był jako zarejestrowany pojazd specjalny ale miał wszystkie fotele i pasy.

chciałem go przemianować na samochód osobowy.

Najpierw musiałem iść do warsztatu, który może dokonywać przeróbek nadwozi.

Tam wystawiono mi fakturę na usługę na kwotę 123zł. Przerobienie musi zrobić taki właśnie warsztat, żaden inny.

Można przerobić wóz samemu ale i tak potrzebna jest faktura warsztatu. Ile wpiszą na fakturze to już chyba zależy od warsztatu. Mnie kosztowało to 100zł + vat.

Do faktury musi być dołączone zaświadczenie warsztatu gdzie jest napisane, że warsztat ten faktycznie ma uprawnienia do przeprowadzania zmiany przeznaczenia samochodu, czy przeróbek nadwozia.

Z fakturą za usługę udajemy się na przegląd cząstkowy na stację diagnostyczną (chyba 80zł).

Z potwierdzeniem przeglądu, oraz wspomnianą wcześniej fakturą i zaświadczeniem warsztatu udajemy się do wydziału komunikacji.

Napisano

>

287656377-IMG_0037.JPG

287656377-IMG_0038.JPG

287656377-IMG_0040.JPG

287656377-IMG_0041.JPG

287656377-IMG_0043.JPG

287656377-IMG_0044.JPG

Pewnie dużo zależy od samego aparatu, ew. obróbki zdjęć, oświetlenia itp. Na 1. fotce w zasadzie nie widać "zarysu poduszki" tak, jak jest to widoczne na fotkach z aukcji... ale na pozostałych jest widoczne.

post-109606-14352523912997_thumb.jpg