Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jutro rano żegnam ZENONA:)

Featured Replies

Napisano

Mam nadzieje ze za tydzień w srodę pochwalę sie nowym moto. Decyzja zapadła , zenek miał zostać w garażu na zawsze ale jutro zostanie sprzedany.

Możecie sie śmiać ale szkoda mi rozstawac sie z moim chinczykiem.

zlosnik.gif

To była prawdziwa miłość

Napisano

czemu teraz sie nie pochwalisz?

Napisano
  • Autor

> czemu teraz sie nie pochwalisz?

Bo czekam aż motocykl dotrze do salonu i zalatwie formalności związane z zakupem ,zaliczka wpłacona,rezerwacja dokonana smile.gif

Wybrałam hondę cb500f

Szczęśliwy finał niedługo, jutro pożegnanie zenka smile.gif

Napisano

> Bo czekam aż motocykl dotrze do salonu i zalatwie formalności związane z zakupem ,zaliczka

> wpłacona,rezerwacja dokonana

> Wybrałam hondę cb500f

> Szczęśliwy finał niedługo, jutro pożegnanie zenka

fajnie zlosnik.gif białą? Ostatnio też myślałem o niej jak wszystko dobrze pójdzie zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> fajnie białą? Ostatnio też myślałem o niej jak wszystko dobrze pójdzie

Dziś zmieniłam zdanie i kolor rezerwacji, bedzie czerwona, białe stoją 3 w magazynie a czerwona jedna zlosnik.gif

Syn od 3 dni mnie prosił o zmianę koloru z białego na czerwony i uleglam smile.gif

Napisano

> Dziś zmieniłam zdanie i kolor rezerwacji, bedzie czerwona, białe stoją 3 w magazynie a czerwona

> jedna

> Syn od 3 dni mnie prosił o zmianę koloru z białego na czerwony i uleglam

Ponoć czerwone są najszybsze old.gif

Napisano
  • Autor

> Ponoć czerwone są najszybsze

Na czerwonym i białym lepiej widać bryłę i kształt motocykla, jest jeszcze kolor czarny ale ostatecznie kupuje ten w kolorze pomadki do ust wink.gifhehe.gif

Napisano

> ostatecznie kupuje ten w kolorze pomadki do ust

[...], ach! te baby [...] wink.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> [...], ach! te baby [...]

zlosnik.gif podobnie rozmawialam z handlowcem z salonu hehe.gif był lekko oburzony porownaniami koloru do pomadki zlosnik.gif

Napisano

Gratki.. bardzo fajnie :-) ok.gif

Napisano

> Bo czekam aż motocykl dotrze do salonu i zalatwie formalności związane z zakupem ,zaliczka

> wpłacona,rezerwacja dokonana

> Wybrałam hondę cb500f

a opowiedz co wpłynęło na ten wybór?

ten moto IMHO tak dość nudno wypada w porównaniu z serią NC Hondy, albo Duke 390, albo MT07. cenowo też tak sobie.

> Szczęśliwy finał niedługo, jutro pożegnanie zenka

ok.gifpalacz.gif

Napisano

> a opowiedz co wpłynęło na ten wybór?

> ten moto IMHO tak dość nudno wypada w porównaniu z serią NC Hondy, albo Duke 390, albo MT07. cenowo

> też tak sobie.

duke to mały jest, mt07 25 z abs, a cb500f z 2013 można dziabać po 22 tys zlosnik.gif

a po chińczyku każdy chce hondę 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Wybrałam hondę cb500f

Rozumien, ze ta nowa i mam nadzieje, ze ma ABS !

wink.gif

Napisano

> Rozumien, ze ta nowa i mam nadzieje, ze ma ABS !

nowa, stara to była cbf 500 a ta jest cb 500 f zlosnik.gif

i te 500 od hondy mają w standardzie absa

Napisano

> ten moto IMHO tak dość nudno wypada w porównaniu z serią NC Hondy

Osobiście porównywałem z Cb500f z NC700s i w moim odczuciu to własnie NC jest dość nudne - przez charakter pracy silnika (niskoobrotowy o genezie samochodowej).

Poza tym teraz Honda nie sprzedaje już NC700 tylko NC750 (700 zostały już tylko niedobitki z automatycznymi skrzyniami) i cenowo już jest porażka....

Napisano

> Osobiście porównywałem z Cb500f z NC700s i w moim odczuciu to własnie NC jest dość nudne - przez

> charakter pracy silnika (niskoobrotowy o genezie samochodowej).

ale dzieki temu jest inny niz cokolwiek na ulicy smile.gif

a tak na powaznie: to pytałem autorkę smile.gif

> Poza tym teraz Honda nie sprzedaje już NC700 tylko NC750 (700 zostały już tylko niedobitki z

> automatycznymi skrzyniami) i cenowo już jest porażka....

nikt nie upiera się przy 700 smile.gif

Napisano

> ale dzieki temu jest inny niz cokolwiek na ulicy

> a tak na powaznie: to pytałem autorkę

Ja tylko wyraziłem swoje zdanie.. Wolę silnik wysokoobrotowy w moto..

> nikt nie upiera się przy 700

Ale 750 jest prawie 1,5 razy droższy od 500...

Napisano
  • Autor

> a opowiedz co wpłynęło na ten wybór?

nowy z salonu

dobra cena

pojemność

wysokość siodła

podoba mi się

i ogólnie po babsku "bo tak" foch.gifzlosnik.gif

pamietaj ,że przesiadam się z 250 więc te 500 jest ok

> ten moto IMHO tak dość nudno wypada w porównaniu z serią NC Hondy, albo Duke 390, albo MT07. cenowo

> też tak sobie.

Napisano
  • Autor

> Gratki.. bardzo fajnie :-)

dzięki smile.gif

Napisano

> Poza tym teraz Honda nie sprzedaje już NC700 tylko NC750 (700 zostały już tylko niedobitki z

> automatycznymi skrzyniami) i cenowo już jest porażka....

RPM Motocykle we Wrocławiu - stoi czarna nc700s nowa z kufrem hondy w cenie 22900. Wersja Manual z ABS. Cena IHMO ok - jakby kto szukał ...

Napisano

> i mi na maila coś taki spam przyszedł

> NC za 20900 + akcesoria za 2800

Fajna promocja. W Warszawie żaden dealer nie miał ostatnio :-(

Napisano

> i mi na maila coś taki spam przyszedł

> NC za 20900 + akcesoria za 2800

Fajne promocja, dobra cena jak za nowe dorosłe moto, ale dla mnie moto, które ma zamiast zbiornika paliwa bagażnik to nieporozumienie;)

Napisano

> Fajne promocja, dobra cena jak za nowe dorosłe moto, ale dla mnie moto, które ma zamiast zbiornika

> paliwa bagażnik to nieporozumienie;)

BMW tez jest be?

Napisano

> Fajne promocja, dobra cena jak za nowe dorosłe moto, ale dla mnie moto, które ma zamiast zbiornika

Bo?

Napisano

> Bo?

taka fanaberia, dla niektórych jak moto ma elementy plastikowe to też nie moto itp. itd.

Napisano

> taka fanaberia, dla niektórych jak moto ma elementy plastikowe to też nie moto itp. itd.

Mocny argument :-)

Napisano

> BMW tez jest be?

Też. rzędowa dwójka terkocze w BMW tak samo jak w każdym innym rzędowym dwucylindrowcu. Mnie aktualnie bardziej kręci aksamitna praca rzędowej czwórki. Choć podobno nowe trzycylindrowce pracują obecnie wcale nie gorzej.

Napisano

> Bo?

Bo mnie bak kojarzy się z tankowaniem paliwa i w moto zawsze był w 99% na miejscu tuż za kierownicą. Nie lubię takich fanaberii.

Napisano

> Bo mnie bak kojarzy się z tankowaniem paliwa i w moto zawsze był w 99% na miejscu tuż za

> kierownicą. Nie lubię takich fanaberii.

masz c4 z licznikami które są fanaberią 270751858-jezyk.gif

Napisano

> masz c4 z licznikami które są fanaberią

Szach Mat waytogo.gif

Napisano

nieporozumienie? przeciez to absolutna, 100% zaleta i coś czego konkurencja w tym segmencie nie ma. schowek na kask bez szpecenia moto kufrem centralnym - nieporozumienie?

Napisano

> Bo mnie bak kojarzy się z tankowaniem paliwa i w moto zawsze był w 99% na miejscu tuż za

> kierownicą. Nie lubię takich fanaberii.

a V-Rod Ci sie podoba? tam też zbiornika nie masz tam gdzie powinien, ale schowka za to nie dali - czyli ZMARNOWALI miejsce totalnie smile.gif

Napisano

> masz c4 z licznikami które są fanaberią

Zgadza się, ale to jednak auto i te liczniki mnie mniej, a raczej w ogóle nie rażą. Tymczasem bagażnik zamiast baku mnie nie pociąga...

Napisano

> nieporozumienie? przeciez to absolutna, 100% zaleta i coś czego konkurencja w tym segmencie nie ma.

> schowek na kask bez szpecenia moto kufrem centralnym - nieporozumienie?

Czy mnie musi się wszystko podobać? JA nie oceniłem praktyczności tego rozwiązania, ale lubię wiedzieć, że między nogami mam zbiornik z paliwem, a nie wydmuszkę na kask. To tylko moje subiektywne wrażenie, które nie musi się zgadzać z twoim. Tyle. Moto od zawsze tankowało się do pojemnika umocowanego na ramie, za kierownicą (w większości przypadków). V-rod to ładne moto, ale jeszcze nie dla mnie. Wolę nakedy choć nie mówię, że to się kiedyś zmieni. Aktualnie takim lekkim moto marzeniem jest Z1000 w najnowszej wersji. Wygląda potężnie, o jeździe nawet nie wspominam. Ale póki co moja Xj6 Race Blue też daje radę;)

Napisano

> Czy mnie musi się wszystko podobać? JA nie oceniłem praktyczności tego rozwiązania, ale lubię

> wiedzieć, że między nogami mam zbiornik z paliwem, a nie wydmuszkę na kask. To tylko moje

> subiektywne wrażenie, które nie musi się zgadzać z twoim. Tyle.

ojej. a myślałem, że forum jest od zgadzania się we wszystkim smile.gif

czyli nie ma przesłanek żadnych rozsądnych, ot widzimisię smile.gif i ok. nikt nikogo do niczego nie zmusza... ale troche mnie intryguje ta chęć posiadania między udami 20 litrów łatwopalnej Cieczy vs bagażnik smile.gif

> Moto od zawsze tankowało się

> do pojemnika umocowanego na ramie, za kierownicą (w większości przypadków).

powozy konne miały silniki z przodu, rozumiem, że ferrari z centralnym lub 911 to masakra jest?

>V-rod to ładne

> moto, ale jeszcze nie dla mnie. Wolę nakedy choć nie mówię, że to się kiedyś zmieni. Aktualnie

> takim lekkim moto marzeniem jest Z1000 w najnowszej wersji. Wygląda potężnie, o jeździe nawet

> nie wspominam. Ale póki co moja Xj6 Race Blue też daje radę;)

no też lubie muscle bike'i, ale obecnie jestem na rozdrożu wyyboru segmentu dla siebie wink.gif

Napisano

> Zgadza się, ale to jednak auto i te liczniki mnie mniej, a raczej w ogóle nie rażą. Tymczasem

> bagażnik zamiast baku mnie nie pociąga...

ale liczniki widać, a bagażnika nie, poza tym możesz tam mieć kanister z benzyną zlosnik.gif

Napisano

Wiesz to zależy faktycznie od tego kto co lubi... Jedne woli mieć to między nogami, a inny centralnie pod tyłkiem...

Napisano

> Wiesz to zależy faktycznie od tego kto co lubi... Jedne woli mieć to między nogami, a inny

> centralnie pod tyłkiem...

tak obiektywnia patrząc, miedzy nogami bak:

1. jak odpalasz moto po nocy, albo tankujesz świeże paliwko - zimno!

2. podnosi srodek ciezkosci (za to lubie buella)

Napisano

> tak obiektywnia patrząc, miedzy nogami bak:

> 1. jak odpalasz moto po nocy, albo tankujesz świeże paliwko - zimno!

> 2. podnosi srodek ciezkosci (za to lubie buella)

Jak motocyklista jeździ ubrany jak człowiek, a nie w klapkach to mu nie zimno. Bez Przesady.

Napisano

> Jak motocyklista jeździ ubrany jak człowiek, a nie w klapkach to mu nie zimno. Bez Przesady.

ja latam w jeansach moto i jest zimno w uda jak paliwko się schłodzi smile.gif

Napisano

> Wiesz to zależy faktycznie od tego kto co lubi... Jedne woli mieć to między nogami, a inny

> centralnie pod tyłkiem...

no, ale to nie fanaberia, to tak jak gaźnik i wtrysk

Napisano

> czyli nie ma przesłanek żadnych rozsądnych, ot widzimisię

Ano właśnie! Tu akurat się zgodzę z Kawo - motocykl z klasycznym rozmieszczeniem poszczególnych elementów. grinser006.gif

Napisano

> Ano właśnie! Tu akurat się zgodzę z Kawo - motocykl z klasycznym rozmieszczeniem poszczególnych

> elementów.

ot ja to rozumiem. sam jezdze nakedem, co do którego też mało jest rozsądnych przesłanek (ta o braku plastików do połamania i tańszej naprawie mnie nie interesuje) smile.gif

ale akurat w NC700 ten schowek jest genialny.

Napisano
  • Autor

ptaszek w klatce jeszcze ale już na polskiej ziemi grinser006.gif

287731741-P1030960.JPG

post-30361-14352524238231_thumb.jpg

Napisano

> ptaszek w klatce jeszcze ale już na polskiej ziemi

Lubię to ;-)

Napisano

> Możecie sie śmiać ale szkoda mi rozstawac sie z moim chinczykiem.

> To była prawdziwa miłość

pomijając aspekt sentymentalny, zlosnik.gifserce.gifserduszka.gif to ile Zenon stracił na wartości od momentu zakupu do sprzedaży? mlotek.gif

Napisano
  • Autor

Nie wiem za ile zostanie sprzedany,ja dostalam polowe ceny jaka placilam

Dla mnie jest OK smile.gif

Napisano

> ptaszek w klatce jeszcze ale już na polskiej ziemi

ok.gifok.gif oby się sprawowała..

Napisano
  • Autor

> oby się sprawowała..

Dzięki smile.gif