Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co by nie było nudno

Featured Replies

Napisano

Hej. Co by nie było nudno zagaje rozmowę. zlosnik.gif Tak się zastanawiam które lepsze enduro turystyczne lepsze waszym zdaniem? Jakieś wady, zalety?

1. BMW R1150GS powyżej 1998

2. Suzuki V-strom DL1000 powyżej 2002

3. Honda Varadero XL1000 powyżej 2003

4. Mogę mieć konkretny egzemplarz Suzuki Bandit 1250FA z 2007 za około 14tysi

5. ewentualnie Yamaha BT1100 2004 za 13700zł

wiem dwa ostatnie nie są enduro ale mam okazje kupić je w stanie idealnym i się waham

Prawda jest taka że niestety ale w tym roku nie mogę kupic motocykla takiego jakiego bym chciał F800GS bo niestety budżet mi się skurczył niesamowicie oslabiony.gif

Chcę zmienić mojego fredka na coś może być podobnego ale niech ma min 2 cylindry i jest dość ekonomiczne. Tylko te okazje hmm.gif

Jak wam się podobają moje typy hmm.gif

Napisano
bandit dla mnie jest super ale ekonomiczny to on nie jest
Napisano

> bandit dla mnie jest super ale ekonomiczny to on nie jest

Ekonomiczne to jest F 650 GS biglaugh.gif

Adamec, siory Winetou, ale to jeszcze nie jest moto dla Ciebie, pojezdzij jeszcze troche, bo toto nie jest motocykl, to lokomotywa.

Nei podniecaj sie, ochlonij, przejezdzij jeszcze ten sézon albo i nastepny na tym co masz i spraw sobie wymarzona 800 - tke, wierz mi, ze tak bedzie najlepiej.

wink.gif

Napisano
  • Autor

> bandit dla mnie jest super ale ekonomiczny to on nie jest

To odpada mimo tego iż jest to dobra okazja bo motocykl dośc dobrze doposażony a właściciel chce go sprzedać bo w garażu stoi mu też jakiś HD ale rzadko nim jeździ bo ma bandita rotfl.gif

Napisano
  • Autor

> Ekonomiczne to jest F 650 GS

włąsnie a może ?? ee nie bo to chyba singielek jest hmm.gif

> Adamec, siory Winetou, ale to jeszcze nie jest moto dla Ciebie, pojezdzij jeszcze troche, bo toto

> nie jest motocykl, to lokomotywa.

Wiesz, też tak myślę tylko te okazje ale bandit chyba nie wyląduje u mnie ze względu nawet na kasę

> Nei podniecaj sie, ochlonij, przejezdzij jeszcze ten sézon albo i nastepny na tym co masz i spraw

> sobie wymarzona 800 - tke, wierz mi, ze tak bedzie najlepiej.

I bym tak zrobił ale słabo mi się tym w trasy śmiga. Wokoło komina jest super ale w trasy średni jest. I temu myślę zmienić. Nawet coś w podobnym roczniku ale jednak nie singiel ok.gif

Napisano

Wybieram 1, bo moto ma spelniac marzenia

Napisano
  • Autor

> Wybieram 1, bo moto ma spelniac marzenia

Tylko mam obawy czy z moimi umiejętnościami sobie dam radę ?? Poza tym ciekawe czy te bokserki nie są upierdliwe w eksploatacji?

Co najciekawsze to wśród tych motocykli najtańszy jest DL1000?? Coś tam czytałem że problemy miał z koszem sprzęgłowym hmm.gif to wpływa na jego cenę?? niewiem.gif

Napisano

Bierz to co bedzie Ci pozniej latwo sprzedac i na czy duzo nie stracisz.

wink.gif

Napisano

> Ekonomiczne to jest F 650 GS

> Adamec, siory Winetou, ale to jeszcze nie jest moto dla Ciebie, pojezdzij jeszcze troche, bo toto

> nie jest motocykl, to lokomotywa.

> Nei podniecaj sie, ochlonij, przejezdzij jeszcze ten sézon albo i nastepny na tym co masz i spraw

> sobie wymarzona 800 - tke, wierz mi, ze tak bedzie najlepiej.

jaka lokomotywa, lansu na dzielni nie ma, tylko 98 kuca

Napisano
  • Autor

> Bierz to co bedzie Ci pozniej latwo sprzedac i na czy duzo nie stracisz.

Nigdy tak nic nie kupiłem. Jakbym chciał tak kupic to musiał bym rozglądać się za armaturą a nie mam 60 lat i siwej długiej brody grinser006.gif

Napisano

> Nigdy tak nic nie kupiłem. Jakbym chciał tak kupic to musiał bym rozglądać się za armaturą a nie

> mam 60 lat i siwej długiej brody

Brode kupie Ci na ebay'u, sobie peruke tak pol roku temu kupilem biglaugh.gif

wink.gif

Napisano

> 5. ewentualnie Yamaha BT1100 2004 za 13700zł

food.gif

Napisano

A co masz nie dac, ostroznie i pojedziesz, prowadza sie latwo

Napisano
  • Autor

no wiem wiem. Silnik fajny. Motocykl też ale nic a nic nie ma wspólnego z enduro i ten nawet szybki nie ma.

Tak zacząłem po ogłoszeniach BMW chodzić i fajne są te R1150 RT hmm.gif

Napisano
  • Autor

> A co masz nie dac, ostroznie i pojedziesz, prowadza sie latwo

ok.gif

Napisano

> jaka lokomotywa, lansu na dzielni nie ma, tylko 98 kuca

kuca moze i tak, ale moment ...

przy czym dostępny od "0"

bandit to jedyny moto, w którym musiałęm zmienić tylną oponę po 7 tyś

panic.gif

Napisano

> no wiem wiem. Silnik fajny. Motocykl też ale nic a nic nie ma wspólnego z enduro i ten nawet szybki

> nie ma.

> Tak zacząłem po ogłoszeniach BMW chodzić i fajne są te R1150 RT

a RT co ma wspólnego z enduro

jeśli jesteś wysoki (ja mam 191) to GS jest, według mnie, najwygodniejszym sprzętem

RT w trasy też super

znawcy mówią że boxery 1150 (silnik taki sam GS i RT) są pancerne

no i w narawach są bardzo łatwe

Napisano
  • Autor

> a RT co ma wspólnego z enduro

no ten nic ale jak wcześniej napisałem zacząłem sie marce BMW bardziej przyglądać i ...no własnie i nie tylko enduro mi sie podobają

> jeśli jesteś wysoki (ja mam 191) to GS jest, według mnie, najwygodniejszym sprzętem

zawsze miałem 186cm a teraz mam 184 cm beksa.gif starzeję się

> RT w trasy też super

właśnie całośc rozbija sie o trasy. gdybm nie jeździł do stolycy i do roboty czasem to mój singielek jest zajebiaszczy. Nie zmienił bym go za nic. Ale w trasie słabo sie sprawuje takie mam odczucia

> znawcy mówią że boxery 1150 (silnik taki sam GS i RT) są pancerne

> no i w narawach są bardzo łatwe

I o to chodzi ok.gifno i te motocykle są na wale ok.gif

Napisano

> Hej. Co by nie było nudno zagaje rozmowę. Tak się zastanawiam które lepsze enduro turystyczne

> lepsze waszym zdaniem? Jakieś wady, zalety?

> 1. BMW R1150GS powyżej 1998

> 2. Suzuki V-strom DL1000 powyżej 2002

> 3. Honda Varadero XL1000 powyżej 2003

> 4. Mogę mieć konkretny egzemplarz Suzuki Bandit 1250FA z 2007 za około 14tysi

> 5. ewentualnie Yamaha BT1100 2004 za 13700zł

> wiem dwa ostatnie nie są enduro ale mam okazje kupić je w stanie idealnym i się waham

> Prawda jest taka że niestety ale w tym roku nie mogę kupic motocykla takiego jakiego bym chciał

> F800GS bo niestety budżet mi się skurczył niesamowicie

> Chcę zmienić mojego fredka na coś może być podobnego ale niech ma min 2 cylindry i jest dość

> ekonomiczne. Tylko te okazje

> Jak wam się podobają moje typy

Widzę coraz więcej tych fajnych rzędowych dwucylindrówek, ale jakoś ostatnio nie ma do nich przekonania. Sam jeździłem er-5 i teraz wolę jednak dwa cylindry więcej, które zresztą mogą być całkiem ekonomiczne. Moja xj nie wciąga więcej niż te 5 l przy normalnej jeździe. Można zjeść swobodnie oczywiście niżej, i pewnie ciut więcej:)

Napisano
  • Autor

Zdecydowałem sie na Yamahę BT 1100 ok.gif

Szukam i szukam i dzwonię a żeby było śmieszniej nie ma tego dużo w PL.

Są motocykle które nie były malowane??

Jeden koleś opowiadał mi o glebie parkingowej przy której pogiął kierownicę, porysował zbiornik i .....lagi...więc je malował spineyes.gif

Nie wydaje mi się aby do był paciak parkingowy hmm.gif

Wybarłem dwa typy ale jeden to 450 km od domu.

Powiedzcie czy warto inwestować w motocykl który jest dość mało poluparny? Nie cieszy się zainteresowaniem hmm.gif

Moje typy to ten lub ten

Zerknijcie. W tym miedzianym opony są do wymiany i chyba akumulator.

Znów ten grafitowy ma kufry niewiem.gif

Napisano
  • Autor

Witam. Dobiłem targu. Znaczy tak dokładnie to przez kolegę. Był on i oglądnął technicznie. Ja BT 1100 znam więc nie musiałem jechać. Dziś dokładnie ustalimy gdzie i kiedy nastąpi wymiana i myślę że koło soboty będę się mógł pochwalić motocyklem yay.gifyay.gifyay.gif

Cieszę się jak dziecko rotfl.gifrotfl.gif

Tak w skrócie to 2004 rok nie malowany, zadbany. Fotki będą po sfinalizowaniu tranzakcji ok.gif

Napisano
ok.gif gratki
Napisano

Gratki i czekamy na samojebki smile.gif

Napisano
  • Autor

> Gratki i czekamy na samojebki

samoco?? icon_eek.gif

Napisano

> Witam. Dobiłem targu. Znaczy tak dokładnie to przez kolegę. Był on i oglądnął technicznie. Ja BT

> 1100 znam więc nie musiałem jechać. Dziś dokładnie ustalimy gdzie i kiedy nastąpi wymiana i

> myślę że koło soboty będę się mógł pochwalić motocyklem

> Cieszę się jak dziecko

GRATULACJE! zawsze zakup takiego egzotyka cieszy bardziej niz kolejnego bandita czy fazera smile.gif

> Tak w skrócie to 2004 rok nie malowany, zadbany. Fotki będą po sfinalizowaniu tranzakcji

ok.gif ino ładne, a nie kalkulatorem!

Napisano
  • Autor

> GRATULACJE! zawsze zakup takiego egzotyka cieszy bardziej niz kolejnego bandita czy fazera

Dzięki ok.gif

> ino ładne, a nie kalkulatorem!

Wezmę fotografika jakiegoś bo ja nie mam talentu do zdjęciów hehe.gif

Napisano
  • Autor

> Dzięki

> Wezmę fotografika jakiegoś bo ja nie mam talentu do zdjęciów

Byłem zakupiłem i wróciłem. Banana mam na twarzy do tej pory. Świetnie mi sie prowadziło yay.gifSesja będzie później cfaniak.gif

Napisano

> Byłem zakupiłem i wróciłem. Banana mam na twarzy do tej pory. Świetnie mi sie prowadziło Sesja

> będzie później

ok.gif

lubię takie szybkie akcje

Napisano
  • Autor

> lubię takie szybkie akcje

Byłem ugadany na sobotę na odbiór ale nie wytrzymałem hehe.gif

Napisano

> Byłem zakupiłem i wróciłem. Banana mam na twarzy do tej pory. Świetnie mi sie prowadziło Sesja

> będzie później

Wydaje mi się, że stałeś się właścicielem moto

-które fajnie wygląda

-nadaje się do bezproblemowych długich tras ze średnią prędkością 120 (tak aby kapelusz nie spadł zlosnik.gif)

- mało pali (coś koło 5 - 5,5)

Dla mnie za duży i za ciężki, Tobie się nada boś duży.

Niesportowe osiągi powinien zrekompensować charakter i moment V-kl.

Generalnie - gratulacje, tak jak @jimbo pado - egzotyka.

Napisano
  • Autor

> Wydaje mi się, że stałeś się właścicielem moto

> -które fajnie wygląda

ok.gif20.GIF

> -nadaje się do bezproblemowych długich tras ze średnią prędkością 120 (tak aby kapelusz nie spadł

> )

śmiało 120-140 ok.gif20.GIF

> - mało pali (coś koło 5 - 5,5)

niewiem.gif

> Dla mnie za duży i za ciężki, Tobie się nada boś duży.

Wydaje się ale nie jeste ciężki ok.gif

> Niesportowe osiągi powinien zrekompensować charakter i moment V-kl.

Ja nie mam sportowego charakteru zlosnik.gif mi ta charakterystyka mocno odpowiada ok.gif

> Generalnie - gratulacje, tak jak @jimbo pado - egzotyka.

20.GIF20.GIF20.GIF20.GIF20.GIF20.GIF

Napisano

To terozki czas na tjuning

Quote:

Modyfikacje:

1. Wywalona zwężka z Dolotu do Airbox`a - seryjne 12cm3 powietrza dostarczanego zostało zastąpione 30cm3... Nareszcie Motocykl miał czym oddychać.

2. Wywalone Ograniczniki Przepustnic z Gaźników - że niby za dużo CO2 się dostawało do atmosfery. Wiec niech się dostaje. Zwisa mi to.

3. Zaślepienie Systemu AIS - Air Induction System zupełnie niepotrzebny gadżet znowu ta ekologia.

4. Modyfikacja obwodu Back Upu Zapłonu poprzez zastosowanie kodensatora i diody.

5. Usunięcie Blokady prędkości maksymalnej przez usunięcie sterowania czujnika Prędkości. Po cholere coś takiego w motocyklu gaźnikowym Jakieś nieporozumienie.

Obecne osiągnięcia:

1. Prędkość przelotowa 80-120 - 2 osoby + kufer - Spalanie na poziomie 3.5-4L na 100km. Do tej pory 5.5-7 :/ I gdzie ta Ekologia?

2. 1 Osoba "autostrada w niemcach" S8 V-Max 210 do tej pory 185-190katalogow

A potem MT-01 zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Tylko koszy utrzymania MT-01 są tak duże jak jego tłok wielkości podstawka pod doniczka

Napisano
  • Autor

> To terozki czas na tjuning

> Quote:

> Modyfikacje:

> 1. Wywalona zwężka z Dolotu do Airbox`a - seryjne 12cm3 powietrza dostarczanego zostało zastąpione

> 30cm3... Nareszcie Motocykl miał czym oddychać.

> 2. Wywalone Ograniczniki Przepustnic z Gaźników - że niby za dużo CO2 się dostawało do atmosfery.

> Wiec niech się dostaje. Zwisa mi to.

> 3. Zaślepienie Systemu AIS - Air Induction System zupełnie niepotrzebny gadżet znowu ta ekologia.

> 4. Modyfikacja obwodu Back Upu Zapłonu poprzez zastosowanie kodensatora i diody.

> 5. Usunięcie Blokady prędkości maksymalnej przez usunięcie sterowania czujnika Prędkości. Po

> cholere coś takiego w motocyklu gaźnikowym Jakieś nieporozumienie.

> Obecne osiągnięcia:

> 1. Prędkość przelotowa 80-120 - 2 osoby + kufer - Spalanie na poziomie 3.5-4L na 100km. Do tej pory

> 5.5-7 :/ I gdzie ta Ekologia?

> 2. 1 Osoba "autostrada w niemcach" S8 V-Max 210 do tej pory 185-190katalogow

> A potem MT-01

> Tylko koszy utrzymania MT-01 są tak duże jak jego tłok wielkości podstawka pod doniczka

ok.gifhehe.gifhehe.gif

czytałem to zanim kupiłem psiaka rotfl.gif

Musiał bym to przedyskutować z kimś mądrym hmm.gif

A MT-01 mi się podoba ok.gif

Napisano

> czytałem to zanim kupiłem psiaka

> Musiał bym to przedyskutować z kimś mądrym

> A MT-01 mi się podoba

generalnie serią MT to chłopaki namieszali wink.gif mnie sie tez MT-01 podoba ale dumam raczej nad dokupieniem do Zephyra - MT-03 albo MT-07. Akurat bedzie na codzienne dojazdy, a na niedziele poprowadzi go sobie mulher.gif a ja popyrkam na Zephyrku wink.gif

Napisano

Ja tak samo planuje zostać przy Japonii

I również w trypla z mt bym celował, jak będą się traski szykować,

a jak tylko kręcenie wokół komina to jakieś SM.

Napisano
  • Autor

> GRATULACJE! zawsze zakup takiego egzotyka cieszy bardziej niz kolejnego bandita czy fazera

> ino ładne, a nie kalkulatorem!

Prosz są w Nasze "pierdzidełka"

ok.gif fotki nie są moje tylko poprzedniego właściciela które dostałem na emaila w celu szybkiej diagnostyki komputerowej hehe.gifhehe.gifok.gif