Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Do oceny - Ford i AF

Featured Replies

Napisano

Strzałka.

Czy ktoś z forumowiczów ma takie auto, lub ma znajomego który ma, bądź może się sensownie wypowiedzieć na ich temat?

Chodzi mi o awaryjność, eksploatacje , na co zwrócić uwagę przy zakupie tych aut?

Do forda byłaby wrzucona sekwencja. Jak ma się gaz do tego silnika? Wiem że nie każdy silnik lubi gaz.

Wiem, nie jest to jakaś wygórowana półka , FORD i ALFA.

Ktoś coś?

ford

alfa

dzięki cool.gif

Napisano

khm..z tych dwóch to Ford jakoś nie wygląda. Zdecydowanie Alfa. Silniki znane. Na sprzedaż jest więcej w okolicy 4'000€ i więcej więc ten musiał coś mieć do zrobienia.

Napisano

jeśli pytasz o tego konkretnego Forda to po przeczytaniu bełkotu o bogactwie w Szwajcarii zakończyłbym przygodę z ogłoszeniem

Napisano

Odbiegajac od tematu, tytul moze sugerowac niektorym zakup Astry F.

Napisano

W fordzie to do obejrzenia doły drzwi, progi i klapa - rdza czai się wszędzie zlosnik.gif silnik jest ok , wystarczy go normalnie serwisować. Skrzynia to bardzo dobre MTX-75 mocna i wytrzymała. Aaa co do gazu to .. da się ale różnie mówią. Ja znam zeteca 2.0 który ma na gazie nalatane grubo ponad 100kkm (przebieg teraz to ponad 350kkm) i auto ma się doskonale ok.gif

Napisano

"Witam nasza firma specjalizuje się w sprowadzaniu aut głównie ze Szwajcarii, jest to charakterystyczny kraj w którym poziom gospodarczy i ekonomiczny jest najwyższy w całej europie. Dlatego również i samochody produkowane i wprowadzane na rynek szwajcarski charakteryzują się solidniejszym wykonaniem i są bardzo dobrze utrzymane pod względem technicznym. "

hehe.gifrotfl.gifrotfl.gifzlosnik2.gifzlosnik2.gif270635636-JUMP2.gifhahaha.gif

To się pośmialiśmy z nakręcania myślenia życzeniowego, a teraz:

"GOTOWY DO JAZDY OD ZARAZ" - czyli zarejestrowany w Polsce? biglaugh.gif

Więc NA PEWNO ma od niego dokumenty potwierdzające przeszłość , typu dawne faktury z napraw i wizyt w serwisie? chipsy.gif

http://bez-wypadkowe.net/showthread.php/356-Jak-kupi%C4%87-auto-ze-Szwajcarii - do poczytania.

I tu: http://www.motocaina.pl/Jak_sprowadzic_samochod_ze_Szwajcarii,0,3963,0.html szczególnie o przeglądzie, to tak co do "gotowości do jazdy" tego egzamplarza.

Napisano

> W fordzie to do obejrzenia doły drzwi, progi i klapa - rdza czai się wszędzie silnik jest ok ,

> wystarczy go normalnie serwisować. Skrzynia to bardzo dobre MTX-75 mocna i wytrzymała. Aaa co

> do gazu to .. da się ale różnie mówią. Ja znam zeteca 2.0 który ma na gazie nalatane grubo

> ponad 100kkm (przebieg teraz to ponad 350kkm) i auto ma się doskonale

Ja miałem Zeteca 2.0 w Mondeo, którym nalatałem prawie 200 tys km na LPG. Sprawował się nienagannie i wiem, że służył jeszcze długo następnemu właścicielowi.

Pozdro

B

Napisano

> silnik jest ok ,

> wystarczy go normalnie serwisować.

Poza upierdliwym rozwiązaniem z klapkami dolotu ale to idzie obejśc smile.gif