Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

chevrolet epica r6 i lpg

Featured Replies

Napisano

witam,

dziś wstawiono mi instalację do epici, czytając homologację znalazłem że jest zamontowany sterownik AGIS MINI S 4cyl. hmm.gif, wtryskiwacze omvl, niestety auto nie jedzie, dodatkowo pojawił się chwilowy dźwięk przy dodawaniu gazu (coś ala "psyt"), jadę oczywiście na poprawki i jestem zniesmaczony no.gif

instalka 4cyl do 6 cyl. to ma działać ?

Napisano

Instalka do czterocylindrowca teoretyczne mogła by działać w sześciocylindrowym zakładając , że ten sześciocylindrowiec miałby układ wtryskowy w półsekwencji. Ja czegoś takiego nie robiłem i nie wiem czy w praktyce zadziała.

Jeśli jednak coś takiego zrobili , to rzeźba jakich mało.

Chyba , że im się coś pomyliło przy wypisywaniu kwitów.

Napisano

> Instalka do czterocylindrowca teoretyczne mogła by działać w sześciocylindrowym zakładając , że ten

> sześciocylindrowiec miałby układ wtryskowy w półsekwencji. Ja czegoś takiego nie robiłem i nie

> wiem czy w praktyce zadziała.

To auto ma na bank wtrysk w pełni sekwencyjny.

> Jeśli jednak coś takiego zrobili , to rzeźba jakich mało.

> Chyba , że im się coś pomyliło przy wypisywaniu kwitów.

Raczej tak. Żeby to jednoznacznie zweryfikować wystarczy zwykle podnieść maskę. smile.gif

Napisano
  • Autor

> Ile dałeś za ten set-up?

3, tyś

Napisano
  • Autor

> Instalka do czterocylindrowca teoretyczne mogła by działać w sześciocylindrowym zakładając , że ten

> sześciocylindrowiec miałby układ wtryskowy w półsekwencji. Ja czegoś takiego nie robiłem i nie

> wiem czy w praktyce zadziała.

> Jeśli jednak coś takiego zrobili , to rzeźba jakich mało.

> Chyba , że im się coś pomyliło przy wypisywaniu kwitów.

dziś byłem, na kwicie jest wpisany numer homologacji a instalka jest niby pod 6 i 8 cylindrów (nie wiem może podjadę do innego gazowanika na weryfikację), "psyk" jest niby z parownika hmm.gif, ma się "ułożyć" lpg, dziś faktycznie inaczej jeździ tzn. lepiej hmm.gif

Napisano
  • Autor

> To auto ma na bank wtrysk w pełni sekwencyjny.

> Raczej tak. Żeby to jednoznacznie zweryfikować wystarczy zwykle podnieść maskę.

czyli zdjąć pokrywę i foto porobić ?

Napisano

> czyli zdjąć pokrywę i foto porobić ?

wrzuc fotki teco co ci zamontowali a rozwiejemy ci watpliwosci

Napisano

> dziś byłem, na kwicie jest wpisany numer homologacji a instalka jest niby pod 6 i 8 cylindrów (nie

> wiem może podjadę do innego gazowanika na weryfikację), "psyk" jest niby z parownika , ma

> się "ułożyć" lpg, dziś faktycznie inaczej jeździ tzn. lepiej

NIGDY nie daj sobie wciskać "układania" się. Jeśli się ułoży na LPG, to się na benzynie rozłoży.

Napisano

> dziś byłem, na kwicie jest wpisany numer homologacji a instalka jest niby pod 6 i 8 cylindrów (nie

> wiem może podjadę do innego gazowanika na weryfikację), "psyk" jest niby z parownika , ma

> się "ułożyć" lpg, dziś faktycznie inaczej jeździ tzn. lepiej

Chyba nie trafiłeś na najlepszych speców. Instalacja ma być tak ustawiona, żeby auto jechało od razu. Można sobie potem korygować to i owo, ale od początku nie może być wyraźnie gorzej niż na noPB.

Reduktor jakiego typu?

Napisano

> 3, tyś

Pisałem wcześniej, że dobra instalacja do tego auta kosztuje 4k PLN to się towarzystwo ze mną sprzeczało, że za 3 się da...

...no da się, tylko po co się tak męczyć.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Napisz do kogo zaprowadziles to auto.