Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Instalacja fazy ciekłej tańsza o połowę

Featured Replies

Napisano

za 4.5 tys zł food.giffood.giffood.giffood.gif

Tylko kiedy będę mógł to założyć u siebie? frown.gif NIe widzę nigdzie warsztatu zajmującego się instalacją tej firmy

Napisano

> Do czego będziesz chciał to pakować?

ja bym zapakował do fiesty 2009 1.4 96KM i do mondeo mkIV 2.5T wink.gif

Napisano
  • Autor

> Do czego będziesz chciał to pakować?

do każdego auta z pośrednim wtryskiem jakie będę miał wink.gif

w bezpośrednim to jeszcze za duży koszt.

Do obecnego już mi się nie opłaca, mam IV gen i wartość nowej instalacji będzie połową wartości obecnego auta zlosnik.gif

Napisano

Cytat z komentarzy do tego artykułu:

~dfffd : Miałem Vialle ciekłe sprowadzone z Holandii. Rok na Polskim gazie zabił wtryskiwacze.

Napisano

> Cytat z komentarzy do tego artykułu:

> ~dfffd : Miałem Vialle ciekłe sprowadzone z Holandii. Rok na Polskim gazie zabił wtryskiwacze.

Właśnie dlatego o to pytam. Zyski jakieś może są, ale ekstra koszty w perspektywie - jeszcze za wysokie.

Napisano

> Cytat z komentarzy do tego artykułu:

> ~dfffd : Miałem Vialle ciekłe sprowadzone z Holandii. Rok na Polskim gazie zabił wtryskiwacze.

ale czy nasz gaz jest naprawdę takiej słabej jakości?

bo mechanik zmieniając filtry co 15tys km mówi że jakoś specjalnie zasyfione to nie są

Napisano

> ale czy nasz gaz jest naprawdę takiej słabej jakości?

> bo mechanik zmieniając filtry co 15tys km mówi że jakoś specjalnie zasyfione to nie są

Zależy jak wygląda proces logistyczny transportu lpg zanim trafi do zbiornika w Twoim pojeździe ok.gif

Po roku czasu wróciłem na Shell/Orlen/Statoil z tankowaniem. Po 15kkm tankowania na lokalnej sieci z tańszym gazem filtry były czarne crazy.gif

Po zmianie spalanie spadło o 1,2l na 100km i samochód odżył ok.gif

Napisano

> Zależy jak wygląda proces logistyczny transportu lpg zanim trafi do zbiornika w Twoim pojeździe

> Po roku czasu wróciłem na Shell/Orlen/Statoil z tankowaniem. Po 15kkm tankowania na lokalnej sieci

> z tańszym gazem filtry były czarne

> Po zmianie spalanie spadło o 1,2l na 100km i samochód odżył

Ja na wszelki wypadek używam dodatkowego filtra na końcówce do tankowania http://www.certools.pl/produkty-lpg-i-cng-autogaz/filtr-ceramiczny/f-703-c-lub-f-704-c.html

Napisano

> bo mechanik zmieniając filtry co 15tys km mówi że jakoś specjalnie zasyfione to nie są

Jest różnej jakości. Markowe stacje raczej mają gaz dobrej jakości, ale wynalazki już niekoniecznie.

Napisano

Miałem porównanie jeżdżąc na LPG w Holandii. Na autostradzie robiłem zawsze 15-20 km większy przebieg na całym zbiorniku niż na gazie zatankowanym w PL przed granicą niemiecką.

Napisano

to do posredniego wtrysku paliwa wiec nie widze sensu stosować...

to nie jest instalacja do bezposredniego wtrysku gazu

podsumowujac lipa...

Napisano

> Ale wkręcasz za każdym razem, czy masz założony na stałe?

Wkręcam, bo mam wkręcany wlew.

Napisano

> Wkręcam, bo mam wkręcany wlew.

No jak tak, to rzeczywiście nie ma problemu.

Napisano
  • Autor

ok.gif ja dopiero po dwóch latach wymieniłem filtry, bo jak robiłem to co roku to zawsze czyste były, po dwóch to tak średnio. Pamiętam jak wymiałem filtry 10 lat temu to chyba gaz brudniejszy był

• 3 tygodnie później...
Napisano

> Miałem porównanie jeżdżąc na LPG w Holandii. Na autostradzie robiłem zawsze 15-20 km większy

> przebieg na całym zbiorniku niż na gazie zatankowanym w PL przed granicą niemiecką.

Prawie zawsze mam większe spalanie jadąc do Berlina, niż wracając, także na tym samym paliwie. Wynika to z prawie zawsze wiejących wiatrów z zachodu na wschód. Przy prędkości autostradowej 140 km/h, wiatr wiejący z prędkością 50 km/h potrafi zmniejszyć/zwiększyć spalanie o nawet 2 litry!

• 2 tygodnie później...
Napisano

> NIe widzę nigdzie warsztatu zajmującego się instalacją

> tej firmy

Lista warsztatów