Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Renault Megane I Coupe

Featured Replies

Napisano

Takie pytanko jest dokupienia od znajomego mechanika auto jego siostry. Autko z 2000 czy 2001 roku z silnikiem 1,4 zagazowany z rok temu. Ładne wydaje się zadbane, po znajomości 5 tysiaków do wzięcia. Bez klimy ale to nie wadzi, z oryginalnym przebiegiem coś z tego co pamiętam nie całe 150 tyś. Jak tam jest z rudą bo żony tigra jest zjadana i tak bym może jej wymienił na takie coupe i jak ogólnie sprawują się te autka. Czy warto się w to ładować czy lepiej odpuścić. Co myślicie?

Napisano

> Co

> myślicie?

-1000 zł jak za auto bez klimy i brać

Napisano
  • Autor

> -1000 zł jak za auto bez klimy i brać

W sumie tak przeglądnąłem oferty i cena bez rewelacji jedyny plus że auto od znajomego. Ale to też różnie bywa smile.gif

Napisano

> -1000 zł jak za auto bez klimy i brać

nie każdy używa klimatyzacji old.gif

Napisano

> Takie pytanko jest dokupienia od znajomego mechanika auto jego siostry. Autko z 2000 czy 2001 roku

> z silnikiem 1,4 zagazowany z rok temu. Ładne wydaje się zadbane, po znajomości 5 tysiaków do

> wzięcia. Bez klimy ale to nie wadzi, z oryginalnym przebiegiem coś z tego co pamiętam nie całe

> 150 tyś. Jak tam jest z rudą bo żony tigra jest zjadana i tak bym może jej wymienił na takie

> coupe i jak ogólnie sprawują się te autka. Czy warto się w to ładować czy lepiej odpuścić. Co

> myślicie?

Elo zlosnik.gif

Jest różnie, ogólnie nie jest źle, w Meganie będziesz miał więcej miejsca w środku niż w Tigrze. Czasami pojawiają się drobne usterki, które nie zatrzymają auta na drodze ale potrafią zirytować czasami zlosnik.gif.

Z rudą jest bardzo różnie, są egzemplarze, które są już przeżarte ale są też takie, na których za wiele/wcale nie znajdziesz rudy.

Optymalny silnik to 1.6, ale 1.4 16v na lpg przy oszczędnej jeździe będzie ekonomiczny

jeżeli ta, do której się przymierzasz jest niezgnita to znaczy, że na rok lub dwa masz jeszcze spokój ok.gif

Za 5 tysięcy na dzień dzisiejszy nie kupiłbym wersji Coupe nawet od pastora z Niemiec, niebitą, nie paloną itp. zlosnik.gif

Jest takie ryzyko jak w każdym używanym aucie - lotto zlosnik.gif

Tak jak napisał józek bez klimy auta są mniej warte, mi też niepotrzebna więc niech Ci zrzuci minimum 1000zł zlosnik.gif

Edit: za czwórkę chyba też się jednak średnio opłaca zlosnik.gif ciężko powiedzieć nie widząc auta

Napisano

a jak z rudą w tych modelach?

Napisano
  • Autor

A to chyba odpuszczę. Żona jeździ tigrą 95 rocznik a że bez gazu to tak pomyślałem że poszukam coś z ostatnich roczników i gaz założę. I tak przez przypadek napatoczyła się jeszcze ta meganka.

Napisano

> a jak z rudą w tych modelach?

Quote:

Z rudą jest bardzo różnie, są egzemplarze, które są już przeżarte ale są też takie, na których za wiele/wcale nie znajdziesz rudy.

Napisano

5 tysięcy za sprawne auto z instalacją lpg to dobra cena, auto na miejscu, bez szukania w miarę pewne... kupujesz i masz, a nie bujasz się i oglądasz perełki.

Napisano

> a jak z rudą w tych modelach?

Róznie ,leca tylne błotniki az do progów. Ja mam zdrowe,teść 3 lata starsze 99r juz go bierze ładnie 275123014-zielony.gif Progi mam zdrowe a klar zchodzi tu i tam hehe.gif loteria zlosnik.gif

Napisano

> nie każdy używa klimatyzacji

Racja,

Nie używają jej ci, ktorzy jej nie maja smile.gif

Napisano

> Racja,

> Nie używają jej ci, ktorzy jej nie maja

mogę Ci odsprzedać jedną z moich jeżeli chcesz zlosnik.gif

musiałbym dokładnie dopytać znajomej o co chodziło - jej szefowa kupiła nowe bmw 5 bez klimy duużo tańsze - tam chodziło o jakąś wadę klimatyzacji - a, że babka miała wyraźne przeciwskazania zdrowotne to zostało jej kilka dych w kieszeni (nie szukała auta bez klimy tyle, że dowiedziała się jakoś przypadkowo)

Napisano

> mogę Ci odsprzedać jedną z moich jeżeli chcesz

> musiałbym dokładnie dopytać znajomej o co chodziło - jej szefowa kupiła nowe bmw 5 bez klimy duużo

> tańsze - tam chodziło o jakąś wadę klimatyzacji - a, że babka miała wyraźne przeciwskazania

> zdrowotne to zostało jej kilka dych w kieszeni (nie szukała auta bez klimy tyle, że

> dowiedziała się jakoś przypadkowo)

nowe bmw 5 bez klimy?

Napisano

> nowe bmw 5 bez klimy?

tak ale fabryka tego nie przewidziała zlosnik.gif napisałem, że musiałbym dopytać o co biegało ale fakt - egzemplarz istnieje, żyje a nawet jeździ zlosnik.gif