Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ile warto dać za CLIO2 albo 206...

Featured Replies

Napisano

... z rocznika ~2002 z silnikiem benzynowym, 5d, z klimą

pod warunkiem, że w b.dobrym stanie, sprawny, zarej. w Polsce.

Po ile realnie się takie sprzedają?

Bo nie wiem co jest do ugrania a co jest pobożnym życzeniem sprzedających.

Na chwilę to góra 8k z groszami dałbym, a za więcej czułbym, że przepłacam.

Ale może się mylę?

Napisano

> ... z rocznika ~2002 z silnikiem benzynowym, 5d, z klimą

> pod warunkiem, że w b.dobrym stanie, sprawny, zarej. w Polsce.

> Po ile realnie się takie sprzedają?

> Bo nie wiem co jest do ugrania a co jest pobożnym życzeniem sprzedających.

> Na chwilę to góra 8k z groszami dałbym, a za więcej czułbym, że przepłacam.

> Ale może się mylę?

Nie wiem po ile chodzą na Allegro, nie zaglądam, ale tak pewnie ze 2-3 kpln to bym dał.

Napisano

> Nie wiem po ile chodzą na Allegro, nie zaglądam, ale tak pewnie ze 2-3 kpln to bym dał.

długo byś szukał smile.gif zwłaszcza w kwestii stanu smile.gif

a wracając do tematu, wprawdzie za C3 1.4HDi 92KM z 12/2002 176000 km z CH, 2 lata temu sąsiad zapłacił ~16000 km.

Auto w stanie bardzo dobrym/super, do tego z bardzo bogatym wyposażeniem "exclusive".

Ja wtedy za swoje C3 1.6HDi 110FAP z 2008 w max wypasie dałem w IT 6000 Euro (+ opłaty)

Wszystko zależy od stanu i wyposażenia. Nie ma reguły.

Napisano
  • Autor

> Nie wiem po ile chodzą na Allegro, nie zaglądam, ale tak pewnie ze 2-3 kpln to bym dał.

Nie no spoko, ale nie pytałem ile kto z Was byłby skłonny dać, ale za ile realnie da się kupić

Za 2-3kpln to nikt nie odda nawet ostatniego parcha, a mowa o aucie w b.dobrym stanie i z klimą.

Napisano

> Nie no spoko, ale nie pytałem ile kto z Was byłby skłonny dać, ale za ile realnie da się kupić

> Za 2-3kpln to nikt nie odda nawet ostatniego parcha, a mowa o aucie w b.dobrym stanie i z klimą.

Popatrzyłem na to z tej strony, że rok temu 12-letnią Lagunę w bardzo dobrym stanie jak na swój wiek sprzedałem za 4800 zł. Zakładając, że Clio to dwa segmenty niżej to 3000 zł to dla mnie maks. za takie auto.

Napisano
  • Autor

> Popatrzyłem na to z tej strony, że rok temu 12-letnią Lagunę w bardzo dobrym stanie jak na swój

> wiek sprzedałem za 4800 zł. Zakładając, że Clio to dwa segmenty niżej to 3000 zł to dla mnie

> maks. za takie auto.

Też patrzyłem niegdyś z tej strony, ale fakt jest niestety taki, że w przypadku aut nastoletnich różnica cen pomiędzy segmentami całkowicie się zaciera.

Auto ma być dla kobiety, ma być małe i koniec.

I sam byłem zaskoczony, że te malizny francuskie trzymają mocno cenę - w odróżnieniu od większych aut francuskich, co to na rynku "żadnego poważania nie mają"

Jak patrzę (już jakiś czas) po ogłoszeniach, to segment B,C,D a nawet E - ceny za ten sam rocznik (stare auta) nijak nie zależą od wielkości autka.

Zresztą sam wiem za ile sprzedałem kiedyś starą Safrankę albo ile bym ewentualnie mógł wołać za C5 - duże trudniej sprzedać.

Napisano

Allegro jest takim wyznacznikiem ceny jak Grodzka urody hehe.gif Tam jest pełno nasprowadzanych ulepów za 2/3 ceny uczciwego auta i mając to na uwadzę można kupić coś normalnego.

Napisano

> Allegro jest takim wyznacznikiem ceny jak Grodzka urody Tam jest pełno nasprowadzanych ulepów za

> 2/3 ceny uczciwego auta i mając to na uwadzę można kupić coś normalnego.

Po drugiej stronie są sprzedający swoje perełki, wychuchane cudeńka, żądający ostatnich skarbów tej ziemi. Po czym okazuje się że to przecież ma naście lat więc czego oczekujesz nieszczęsny kupujący zlosnik.gif

Napisano

> Popatrzyłem na to z tej strony, że rok temu 12-letnią Lagunę w bardzo dobrym stanie jak na swój

> wiek sprzedałem za 4800 zł. Zakładając, że Clio to dwa segmenty niżej to 3000 zł to dla mnie

> maks. za takie auto.

Laguna totalnie nie trzyma ceny więc nie jest wyznacznikiem, tego czasami nikt nie chce za pół-darmo zlosnik.gif mówimy o Lagunie II tak?

Clio sprawia mniej kłopotów stąd bardziej trzyma cenę, tak samo P206, tutaj klasy nie mają znaczenia, kiedyś ludzie oddawali XM-y prawie za darmo bo nikt nie umiał naprawiać zawieszeń

Napisano

7-8 koła, jesli auto jest w dobrym stanie to jest to bardzo duża wartość, nie do przełożenia na tysiąc w tą czy a tą. Często niedrogie okazje okazują się niezłymi skarbonkami. Jestem zdania, że za dobre auto trzeba zapłacić i tyle