Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Adaptacja licznika - Panda z 2003r

Featured Replies

Napisano

Witam

Szczegółowy opisywać nie będę bo by można pęc ze smiechu hehe.gif

Koniec z końce musiałem odpiąć liczniki w Pandzie (2003 albo 2004r, silnik 1.1, panda firmowa - z kratką, ale nie wiem czy to wersja VAN czy nie).

Po ponowym podpięciu wskazówka prędkościomierza jest na minusie, działa... ale zaniża, więc trzeba przeprowadzić adaptację liczników.

I tu się pojawia pytanie, jak ?

Mam FES'a w wersji 3.6.2 (płatną, nie darmową), wybieram Pandę (zwykła i VAN), łączę się z "Can setup/PROXI Alignament Procedure " bo ponoć tam się robi adaptację i wywala mi taki błąd:

klik klik

Zmiana języka na angielski, i obniżenie prędkości transmisji nie pomaga. Ktoś pomoże ?

Pozdrawiam love_4.gif

ps. oczywiście kabel i port com w porządku z silnikiem się łączy. Kabel to standardowy ELM 237 od Viakena.

Napisano

sproboj zrobic auto wykrywanie samochodu,,,mi sie nie chcialo laczyc grande na 1.2 8v pomimo ze taka wersja auta bo wykrywalo jakims cudem 1.4 8v idea.gif

Napisano
  • Autor

Hm, prawie na pewno robiłem, już nie pamiętam który znalazł (chyba zwykły, nie VAN) ale też się nie łączyło niewiem.gif

Napisano

W Pandze 1.1 cywil bez problemów adaptację robiłem tym samym programem, kablem z innego źródła. Może licznik padł albo mocniej wtyczkę od licznika wepchnij oink.gif.

Napisano

A łączy się z body?Silnik "leci"po K ,body i proxi po can.

Napisano

wkazowke zdejmowales, licznik rozbierales ? bo nie widzialem jeszcze przypadku żeby po odpieciu kostki licznik tracil ustawienia i potem zaniżał prędkość. Chyba zę uszkodziłeś coś jeszcze w nim. Naprawdę szczerze watpie żeby ci proxy pomogło. Żeby ci poszła adaptacja zmniejsz latency time w ustawieniach interfejsu.

Napisano

> wkazowke zdejmowales, licznik rozbierales ? bo nie widzialem jeszcze przypadku żeby po odpieciu

> kostki licznik tracil ustawienia i potem zaniżał prędkość. Chyba zę uszkodziłeś coś jeszcze w

> nim. Naprawdę szczerze watpie żeby ci proxy pomogło. Żeby ci poszła adaptacja zmniejsz latency

> time w ustawieniach interfejsu.

U mnie w stilo po zrobieniu zimnych lutów było tak że jak ruszałem samochodem to wskazówka od razu na 240km/h zatrzymałem się to 0km/h. Osiowanie załatwiło sprawę wink.gif