Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jaki miernik grubości lakieru?

Featured Replies

Napisano

Kupiłbym sobie na własność jakiś miernik lakieru. Taki żeby miał dobry stosunek cena/jakość. Ile trzeba dać za taki? 100zł? 150zł?

Przykład:

http://allegro.pl/polski-miernik-grubosci-lakieru-gl-3-fe-alu-tester-i4449854102.html

Napisano

dołóż parę pln i kup z czujką na "kablu" jest o wiele wygodniejszy w użyciu.

mam GL-1 i GL-6S i dają radę

Napisano

> Kupiłbym sobie na własność jakiś miernik lakieru. Taki żeby miał dobry stosunek cena/jakość. Ile

> trzeba dać za taki? 100zł? 150zł?

MGR-10-S-AL

MGR-11-S-AL

Napisano

Mam coś podobnego, działa super od 5 lat ok.gif

Tylko kupiłem wlasnie bez kabla... a z kablem bylby o wiele lepszy ok.gif tak jak nizej pisali ok.gif

Napisano

> Kupiony MGR-10-S-AL

> Dziękuję

Będzie służył ok.gif

Miernik Cinos'a -dokładnie taki jak kupiłeś- pomógł w zakupie samochodu połowie klubowiczów z Łodzi i okolic. W tym mnie dwukrotnie grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Będzie służył

> Miernik Cinos'a -dokładnie taki jak kupiłeś- pomógł w zakupie samochodu połowie klubowiczów z Łodzi

> i okolic. W tym mnie dwukrotnie

No to teraz będzie służył i w woj. Mazowieckim smile.gif

Napisano

> Będzie służył

> Miernik Cinos'a -dokładnie taki jak kupiłeś- pomógł w zakupie samochodu połowie klubowiczów z Łodzi

I mnie parokrotnie, czujnik rewelacyjny, nawet na powierzchnie aluminiowe ok.gif

Napisano

> No to teraz będzie służył i w woj. Mazowieckim

Można było pożyczyć miernik na Grupie Warszawskiej i nie wydawać kasy grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Będzie służył

Miernik już doszedł smile.gif ładnie wykonany, ale to jest drugorzędna sprawa, także można już oglądać samochody uzbroj_zlo.gif

Napisano

> Miernik już doszedł ładnie wykonany, ale to jest drugorzędna sprawa, także można już oglądać

> samochody

i co ci on powie hmm.gif

Napisano

> i co ci on powie

ze zdrowe ćwiartki były wspawane, bez szpachli wink.gif

Napisano

> i co ci on powie

A to już zależy od użytkownika co wyczyta...Miernik, tak jak komputer do silnika, tak jak sprawne oczy jest tylko pomocą przed podjęciem decyzji.

W rękach "rycerza miernika" będzie więcej szkody niż pożytku, bo odpuści auto z 2 el malowanymi, a weźmie wspawaną jak Jay pisze ćwiarę w kolorze i malowanie miejscowe, które przeoczy.

W rękach kogoś kto ma odrobinę oleju w głowie pomoże zakupić dobry blacharsko samochód. Np w tym tyg oglądałem jedno auto dla rodziny, obejrzałem je "oczami" wsio wydawało się ok, nie widać było śladów napraw lakierniczych, ale dla pewności jeszcze pomacałem, okazało się, że blachy były ok, a dach w 1/3 wygipsowany, dość mocno, że nie miał się czego miernik złapać, nie chciało mi się dociekać dalej czy zmieniane były drzwi i auto miało rolkę, czy tylko coś spadło na dach. Tyle szpachli na dachu to niedobry objaw, bo przyjdzie zima i może popękać, na drzwiach bym się tym nie przejmował.

Napisano

> ze zdrowe ćwiartki były wspawane, bez szpachli

Bo miernik to tylko pomocnik, bez dobrych oczu i pomyślunku nic nie da.

Znam takiego jednego co kupuje tylko miernikiem, i kupił Twingo srebrne z malowanym jednym elementem, a gołym okiem widać, że nie dość że tragicznie to cały jeden bok z kawałkiem dachu był malowany i to byle jak bo zważony lakier był, ale on mówi mi że mierzył to wie lepiej. sciana.gif

Napisano

> ze zdrowe ćwiartki były wspawane, bez szpachli

ale to jak chcesz to wspawać bez lakierowania?

przeciez wyjdzie ze jest grubsza powłoka a na 99% nie da sie tak wyceniowac by nie było widac roznicy w lakierowaniu

jak na jednym elemencie będzie skórka a drugi będzie gładki a trzeci będzie matowy no to chyba się ludek połapie

chociaz znam takich co nie widza roznicy oslabiony.gif

Napisano
  • Autor

Mnie miernik przyda się do potwierdzenia tego co widzą oczy, wiem jak wygląda element malowany drugi raz i wiem jak wygląda element, na którym jest szpachla w mniejszej lub większej ilości.

Ciężko jest drugi raz naprawić dany element i praktycznie zawsze to widać w mniejszym lub większy stopniu ok.gif

Napisano

> Mnie miernik przyda się do potwierdzenia tego co widzą oczy, wiem jak wygląda element malowany

> drugi raz i wiem jak wygląda element, na którym jest szpachla w mniejszej lub większej ilości.

> Ciężko jest drugi raz naprawić dany element i praktycznie zawsze to widać w mniejszym lub większy

> stopniu

No właśnie sporo się zmieniło w ostatnim czasie i jak majster dobry to niewiele widać gołym okiem jak dobrze zrobiona naprawa. Oglądałem kilka samochodów, gdzie naocznie nie dało się stwierdzić czy cokolwiek robione było, dopiero na mierniku jak zobaczyłem różnice, to zacząłem sobie dogłębniej badać, w 1 przypadku była lewa ćwierć załadowana razem z podłużnicą, z góry praktycznie niewidoczne, bo przysłaniał osprzęt, dopiero od spodu widać było wspawany element.

• 7 miesięcy później...
Napisano

Na chwilę podbiję temat.

Miernik MGR 10 S AL czy warto dołożyć do: MGR-11-S-AL ? 893goodvibes.gif

Napisano

> Na chwilę podbiję temat.

> Miernik MGR 10 S AL czy warto dołożyć do: MGR-11-S-AL ?

Imho nie. Kolejne wersje to tylko marketingowe dodatki.