Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Navi w reno

Featured Replies

Napisano

Jako że mam potrzebę użyć, szukam czy to problem z moim smarkiem, czy to wina szyby "solarnej".

Więc, nie łapie mi FIX`a. Na zewnątrz, cold start to 7-10s. wewnątrz, nijak nie łapie.

Da się coś zrobić, poza wybiciem tej co mam i wstawieniem zwykłej?

Smark to SGS1, ale jak wspomniałem, cold start i fixa łapie mi w kilka sekund, widząc przy tym 8 satelit (a z czasem i 10-11), w aucie natomiast teoretycznie widzi satelity, ale nie łapie samego fixa (słupki siły sygnału są dużo niższe)

Napisano

> Jako że mam potrzebę użyć, szukam czy to problem z moim smarkiem, czy to wina szyby "solarnej".

> Więc, nie łapie mi FIX`a. Na zewnątrz, cold start to 7-10s. wewnątrz, nijak nie łapie.

> Da się coś zrobić, poza wybiciem tej co mam i wstawieniem zwykłej?

> Smark to SGS1, ale jak wspomniałem, cold start i fixa łapie mi w kilka sekund, widząc przy tym 8

> satelit (a z czasem i 10-11), w aucie natomiast teoretycznie widzi satelity, ale nie łapie

> samego fixa (słupki siły sygnału są dużo niższe)

z tą szybą to chyba jakieś mity są. u mnie nie ma z tym żadnego problemu, każda nawigacja jaką tam wrzucałem łapała satelity i działała normalnie niewiem.gif

Napisano

> z tą szybą to chyba jakieś mity są. u mnie nie ma z tym żadnego problemu, każda nawigacja jaką tam

> wrzucałem łapała satelity i działała normalnie

Widocznie masz już smile.gif zwykłą szybę 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Jako że mam potrzebę użyć, szukam czy to problem z moim smarkiem, czy to wina szyby "solarnej".

> Więc, nie łapie mi FIX`a. Na zewnątrz, cold start to 7-10s. wewnątrz, nijak nie łapie.

> Smark to SGS1, ale jak wspomniałem, cold start i fixa łapie mi w kilka sekund, widząc przy tym 8

> satelit (a z czasem i 10-11), w aucie natomiast teoretycznie widzi satelity, ale nie łapie

Nie wiem czy to problem szyby ale miałem SGS1+ i łapanie fixa to była porażka. I na sofcie oryginalnym i na cm. Słabo łapało i pod gołym niebem i za szybą w dwóch autach. Bywało tak, że czekałem minutę i nic. Reset telefonu i nic. No chyba, że miałem coś zepsute.

Obecny SGS2+ łapie fixa w parę sekund niezależenie od tego czy jest w aucie czy nie (auta te same).

Tak że szyba szybą ale GPS w SGS1+ (przynajmniej moim egzemplarzu) to była porażka... więc może to nie szyba. Albo nie tylko szyba.

Masz jakiegoś innego smarka żeby sprawdzić?

Napisano

zmień telefon SGS ma beznadziejny GPS.

Napisano
  • Autor

Jak wspomniałem, na zewnątrz, poza autem, fixa potrafi złapać w czasie do 10s.

Czasami bywa że dłużej, ale powiedzmy do 30s się zamyka.

W P207 teścia, problem nie istnieje, w moim scenicu, niestety, widzi satelity ale nie ma fixa i tyle.

Napisano

> Jak wspomniałem, na zewnątrz, poza autem, fixa potrafi złapać w czasie do 10s.

> Czasami bywa że dłużej, ale powiedzmy do 30s się zamyka.

> W P207 teścia, problem nie istnieje, w moim scenicu, niestety, widzi satelity ale nie ma fixa i

> tyle.

zmień samochód albo telefon wink.gif co łatwiej? zwłaszcza ze sgs to staruszek. ja w moim miałem ciągłe problemy z łapaniem GPS.

Napisano

> Widocznie masz już zwykłą szybę

pewnie się sprała, albo coś z niej odparowało zlosnik.gif

Napisano

> Jak wspomniałem, na zewnątrz, poza autem, fixa potrafi złapać w czasie do 10s.

> Czasami bywa że dłużej, ale powiedzmy do 30s się zamyka.

> W P207 teścia, problem nie istnieje, w moim scenicu, niestety, widzi satelity ale nie ma fixa i

> tyle.

No więc na pewno jest w tym wina szyby albo szyby i telefonu. I może inny telefon zadziała. Wymień jedno albo drugie zlosnik.gif

Napisano

trudno powiedzieć bo ja w Scenic II i telefon LG G2 nie mam problemu żadnego ok.gif

Napisano

Mam porównanie: Navi nówka sztuka NavRoad Auro S6, karta microSD 32GB, AutoMapa 6.16.2 full EU, ustawiony na sztywno COM1 (oraz w pliku gps.settings: AutodetectMinPort=1

AutodetectMaxPort=1):

1. Renault Scenic II 2007: fix łapie ok minuty od włączenia

2. Ford Focus II 2007 z szybą ogrzewaną: fix łapie 20 sekund

Napisano

> Mam porównanie: Navi nówka sztuka NavRoad Auro S6, karta microSD 32GB, AutoMapa 6.16.2 full EU,

> ustawiony na sztywno COM1 (oraz w pliku gps.settings: AutodetectMinPort=1

> AutodetectMaxPort=1):

> 1. Renault Scenic II 2007: fix łapie ok minuty od włączenia

> 2. Ford Focus II 2007 z szybą ogrzewaną: fix łapie 20 sekund

Nie dziwi nic smile.gif

szyba ogrzewana ma tylko trochę drutu w sobie a nie jest solarna (nie ma pomiędzy warstwami folii metalizowanej).

Napisano
  • Autor
Dla ciekawych, Navi jakaś tam smart coś tam, FIX bez problemu, w parę chwil. Mus szukać jakiegoś SGS II...