Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Obcierka tylnego zderzaka oraz uszkodzony czujnik parkowania

Featured Replies

Napisano

> Jest sobie taka mała szkoda

> Co dalej? Czy malować cały zderzak? Nie będzie różnicy w odcieniach zderzak/karoseria?

> http://i61.tinypic.com/2z99umc.jpg

Ja bym pomalował z AC i wymienił czujnik. No chyba że masz sprawcę to z OC tym bardziej.

Napisano
  • Autor

> Ja bym pomalował z AC i wymienił czujnik. No chyba że masz sprawcę to z OC tym bardziej.

tak zrobiłem zgłoszone z AC, ale boje się że będzie różnica w odcieniu zderzak/ reszta frown.gif

Napisano
  • Autor

> jak bardzo głębokie ślady walki zostawił ten betonowy jegomość to raczej cały.

troszkę to przejechałem + zaprawki i nie ma tragedii smile.gif ale jednak widać że coś jest nie tak grinser006.gif

Napisano

> troszkę to przejechałem + zaprawki i nie ma tragedii ale jednak widać że coś jest nie tak

to napraw czujnik i przywyknij wink.gif

tragicznie to nie wygląda, jak się zaprawki przybrudzą i trochę wypalą słońcem to przestaniesz zwracać uwagę.

Napisano
  • Autor

> to napraw czujnik i przywyknij

> tragicznie to nie wygląda, jak się zaprawki przybrudzą i trochę wypalą słońcem to przestaniesz

> zwracać uwagę.

dla mnie to nie problem wink.gif teraz nie ma tragedii. a wolę takie coś niż malowanie, z AC zgłoszone, ale się zastanawiam czy dawać do malowania zlosnik.gif

Napisano

> tak zrobiłem zgłoszone z AC, ale boje się że będzie różnica w odcieniu zderzak/ reszta

zawsze będzie bo na plastiku trochę inaczej wyglada kolor ( przynajmniej na niektórych kolorach)

Napisano

> zawsze będzie bo na plastiku trochę inaczej wyglada kolor

Typowe tłumaczenie partaczy

W fabryce potrafią pomalować tak, że nie ma różnicy w odcieniu, ale jak już przychodzi do naprawy w ASO (lub gdzie indziej) to już się nie da.

Z uwagi na to, że trafić na kogoś kto potrafi zrobić to dobrze masz marne szanse, więc tak - będzie widać. Tak też było u mnie. Trzeba przywyknąć.

Napisano

> Typowe tłumaczenie partaczy

Ja mówię o zderzakach malowanych fabrycznie. Np w moim aucie jest to dość widoczne , to samo w nowej kudze mojego wuja ( biała perła). Ale to może ford nie "umi " malować zlosnik.gif

Napisano

> Ja mówię o zderzakach malowanych fabrycznie. Np w moim aucie jest to dość widoczne , to samo w

> nowej kudze mojego wuja ( biała perła). Ale to może ford nie "umi " malować

A jak ten Ford był nowy, to była różnica w kolorze? zlosnik.gif

Z mojego doświadczenia z Punto (jasny kolor, gdzie najbardziej to widać) wygląda to tak, że jak auto było w miarę nowe, to różnicy nie było.

Z wiekiem kolor jednak inaczej blaknął na zderzakach, a inaczej na metalowej karoserii smile.gif

Jak sprzedawałem, to kupujący się pytał czy auto walone, bo zderzaki inny odcień miały zlosnik.gif Doświadczenie uczy, że w 10 letnim żółtym Punto zderzaki powinny mieć inny odcień, bo jak nie to....walone zlosnik.gifhehe.gif

Napisano

> Ja mówię o zderzakach malowanych fabrycznie. Np w moim aucie jest to dość widoczne , to samo w

> nowej kudze mojego wuja ( biała perła). Ale to może ford nie "umi " malować

Nie wiem czy umi czy nie umi.

W moim przypadku jak odbierałem auto to nic nie było widać.

Po naprawie w ASO widać jak na dłoni co było robione.

Napisano

> A jak ten Ford był nowy, to była różnica w kolorze?

> Z mojego doświadczenia z Punto (jasny kolor, gdzie najbardziej to widać) wygląda to tak, że jak

> auto było w miarę nowe, to różnicy nie było.

> Z wiekiem kolor jednak inaczej blaknął na zderzakach, a inaczej na metalowej karoserii

ok.gif dokładnie u mnie tak było , w kudze od nowości sie odcina.

Napisano

> tak zrobiłem zgłoszone z AC, ale boje się że będzie różnica w odcieniu zderzak/ reszta

U mnie czarnego Galaxego pomalowali tak że nawet blenda na tylnej klapie od klapy się nie odróżnia. Samochód ma 5 lat.