Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Moto z UK

Featured Replies

Napisano

Szybka piłka - jest motocykl z UK sprzedawany na fakturę vat-marża.

1. jakie kwity muszę mieć żeby to zarejestrować w PL?

2. jakie będą całkowite opłaty związane z zarejestrowaniem tego?

Napisano

> Szybka piłka - jest motocykl z UK sprzedawany na fakturę vat-marża.

> 1. jakie kwity muszę mieć żeby to zarejestrować w PL?

> 2. jakie będą całkowite opłaty związane z zarejestrowaniem tego?

a manetkę toto ma po dobrej stronie?

Napisano

> a manetkę toto ma po dobrej stronie?

I pordzewiałej każdej śrubki?

Napisano

Czy to rpawda ze moto z UK sa fkatycznie w slabym stanie technicznym jesli chodzi o rdze? słyszlaem juz kilka opinii na ten temat ze przez klimat na wyspach poziom zuzycia jest spory...

Napisano

> Czy to rpawda ze moto z UK sa fkatycznie w slabym stanie technicznym jesli chodzi o rdze? słyszlaem

> juz kilka opinii na ten temat ze przez klimat na wyspach poziom zuzycia jest spory...

zalezy jaki rocznik i jak dbane...

btw. do kosztow zakupu dolicz wymiane lampy glownej (swieci w zla strone) albo licz sie z problemami przy przygladzie.

Napisano

> zalezy jaki rocznik i jak dbane...

> btw. do kosztow zakupu dolicz wymiane lampy glownej (swieci w zla strone) albo licz sie z

> problemami przy przygladzie.

Chyba, że lampa jest symetryczna i świeci tak: --

smile.gif

Napisano

Oglądałem kilka sztuk i nie wyglądały zachęcająco. W każdym były pordzewiałe śruby od osi i/lub silnika. W jednym pordzewiałe lagi, a nawet purchle na zbiorniku. Ale nie ma co uogólniać.

Napisano

> Chyba, że lampa jest symetryczna i świeci tak: --

czyli nadal niezgodna z naszymi przepisami smile.gif i nalezy ja wymienic

Napisano

> czyli nadal niezgodna z naszymi przepisami i nalezy ja wymienic

No i dodatkowo licznik w milach oslabiony.gif. Miałem Zephyra w wersji USA - licznik miał skalę główną w milach a km były na malutkiej skali pod spodem - porażka! Nigdy nie wiedziałem, ile dokładnie jadę zlosnik.gif Strasznie mnie to wkurzało wink.gif. Do tego przebieg też w milach - więc ciągle kalkulowałem czy mi starczy paliwa zlosnik.gif (nie miałem wskaźnika w wersji USA no.gif)

Napisano

Teraz nowsze z wyświetlaczami LCD maja możliwość przełączania km/mph wink.gif

Napisano

> czyli nadal niezgodna z naszymi przepisami i nalezy ja wymienic

Nie jest to prawda z tego co wiem. Według gościa pracującego na SKP od 2010 roku w motocyklach dopuszczalne jest symetryczne światło mijania.

Napisano

> Teraz nowsze z wyświetlaczami LCD maja możliwość przełączania km/mph

A to tego nie wiedziałem zlosnik.gif Ja ujeżdżam dość stare szkapy grinser006.gif z analogowymi licznikami oslabiony.gif

Napisano

> A to tego nie wiedziałem Ja ujeżdżam dość stare szkapy z analogowymi licznikami

zawsze możesz sobie zrobić szablon i narysować markerem na szkle 270751858-jezyk.gif

Napisano

> zawsze możesz sobie zrobić szablon i narysować markerem na szkle

Tja....pięknie by to wyglądało. Na szczęście obecna hulajnoga ma licznik w km wink.gif

Napisano

> No i dodatkowo licznik w milach . Miałem Zephyra w wersji USA - licznik miał skalę główną w milach

> a km były na malutkiej skali pod spodem - porażka! Nigdy nie wiedziałem, ile dokładnie jadę

> Strasznie mnie to wkurzało . Do tego przebieg też w milach - więc ciągle kalkulowałem czy mi

> starczy paliwa (nie miałem wskaźnika w wersji USA )

Marudzisz... oink.gifgrinser006.gif

287954341-Zdj%EAcie2359.jpg

Niemiecka autobania oczywiście... shhh.gifspy.gif

Napisano

> Marudzisz...

160 na hamulcu??? icon_eek.gifgrinser006.gifgrinser006.gif

Napisano
  • Autor

Dwie strony spamu i żadnej merytorycznej odpowiedzi która wniosłaby cokolwiek w temacie...

Temat jest już nieaktualny.

PS. pyrek - sorry, że cytuję Twój post, byłeś ostatni.

Napisano

> Dwie strony spamu i żadnej merytorycznej odpowiedzi która wniosłaby cokolwiek w temacie...

> Temat jest już nieaktualny.

> PS. pyrek - sorry, że cytuję Twój post, byłeś ostatni.

z merytoryki to napisze ze sam na wiosnę będę chyba szukac moto na wyspie. Zresztą sam sobie go przywiozę na pace o ile znajdę coś kiedy będę rysować pauzę na parkingu wink.gif

Napisano

> Dwie strony spamu i żadnej merytorycznej odpowiedzi która wniosłaby cokolwiek w temacie...

> Temat jest już nieaktualny.

> PS. pyrek - sorry, że cytuję Twój post, byłeś ostatni.

Pewnie nikt nie kupowal, to nie ma konkretów. ok.gif

Napisano

> Czy to rpawda ze moto z UK sa fkatycznie w slabym stanie technicznym jesli chodzi o rdze? słyszlaem

> juz kilka opinii na ten temat ze przez klimat na wyspach poziom zuzycia jest spory...

Rzeczywiście są w trochę gorszym stanie pod względem rdzy, ale nie jest to wg mnie dyskwalifikujące taki egzemplarz.

Mam moto z UK i z powodu rdzy musiałem wymienić wydech, bo go rdza zaatakowała, poza tym rdza nie sprawia mi problemów.

A sam motocykl był wzorowo serwisowany z pęczkiem dokumentów i od 1 właścicielki.

Napisano

> Pewnie nikt nie kupowal, to nie ma konkretów.

Ja kupowałem ale ad 1 nie na fakturę tylko bezpośrednio, ad 2 już nie pamiętam co ile kosztowało biglaugh.gif ale ogólnie pamiętam że opłat nie było jakoś dużo w porównaniu do krajowego, jedynie chyba koszt zwiększył się o tłumaczenie i zaświadczenie VAT-25 (przy fakturze już to chyba ominie kolegę) więc koszt prawie identyczny jak dla krajowego.

Napisano

> No i dodatkowo licznik w milach . Miałem Zephyra w wersji USA - licznik miał skalę główną w milach

> a km były na malutkiej skali pod spodem - porażka! Nigdy nie wiedziałem, ile dokładnie jadę

> Strasznie mnie to wkurzało .

Ja tylko pamiętam że 60 to mniej więcej 100 i wg tego sobie obliczam biglaugh.gif