Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

nowy pomysl na fure - renault megane RS

Featured Replies

Napisano
  • Autor

juz sie nie odklepie chajs polecial

po drugie tak trophy to bez skorek chyba i cena powyzej 100k ?

Napisano

> juz sie nie odklepie chajs polecial

> po drugie tak trophy to bez skorek chyba i cena powyzej 100k ?

Żebyś nie żałował, że nie wziąłeś z Recaro.

Chyba większość użytkowników żałuje po fakcie.

Napisano

> Dokladnie. To jest rozwiazanie ograniczajace torque steer, ktory w RWD nie wystepuje.

I to jeszcze jeden powód dla którego napęd na przód to zuo! Trzeba wymyślać rozwiązania ograniczające coś, co może nie istnieć gdyby samochód projektowali inżynierowie a nie księgowi.

Napisano

> I to jeszcze jeden powód dla którego napęd na przód to zuo! Trzeba wymyślać rozwiązania

> ograniczające coś, co może nie istnieć gdyby samochód projektowali inżynierowie a nie

> księgowi.

No masz rację. Ale jeśli mogę objechać Twojego leksusa za ułamek ceny to dlaczegóż by nie? grinser006.gif

Napisano

> No masz rację. Ale jeśli mogę objechać Twojego leksusa za ułamek ceny to dlaczegóż by nie?

Zależy w jakich zawodach, w driftingu musiał byś mnie na wstecznym gonić wink.gif

Zrób to Twoim Megane wink.gif

Napisano

> Zależy w jakich zawodach, w driftingu musiał byś mnie na wstecznym gonić

> Zrób to Twoim Megane

Drifting to nie jest prawdziwy sport samochodowy smile.gif troche jak jazda figurowa na łyżwach.

Napisano

> Drifting to nie jest prawdziwy sport samochodowy troche jak jazda figurowa na łyżwach.

Ale ile frajdy smile.gif

Napisano

> juz sie nie odklepie chajs polecial

> po drugie tak trophy to bez skorek chyba i cena powyzej 100k ?

133500 ale urwe te 30K devil.gif

Napisano

> Żebyś nie żałował, że nie wziąłeś z Recaro.

> Chyba większość użytkowników żałuje po fakcie.

dokladnie cool.gif

Napisano

> Zależy w jakich zawodach, w driftingu musiał byś mnie na wstecznym gonić

> Zrób to Twoim Megane

grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Żebyś nie żałował, że nie wziąłeś z Recaro.

> Chyba większość użytkowników żałuje po fakcie.

byly niewygoodne, a na tor narazie sie nie wybieram

Napisano
  • Autor

> 133500 ale urwe te 30K

moze next time jak mi sie spodoba smile.gif

Napisano

> a wczoraj gosc odebral megane 530

> ale cena zabila

No tyle to bym jednak FWD nie podkręcał. Już i tak się zastanawiam czy jest sens

robienia hybrydowego turbo, podnosząc moc z 330 na 370 KM.

Już teraz mocy mam przydużo i na torze muszę jechać z wyczuciem, żeby para nie szła w gwizdek.

Napisano

> byly niewygoodne, a na tor narazie sie nie wybieram

Tylko wsiadanie/wysiadanie jest niewygodne. No chyba że masz ponadnormatywną d... grinser006.gif

Napisano

> No tyle to bym jednak FWD nie podkręcał. Już i tak się zastanawiam czy jest sens

> robienia hybrydowego turbo, podnosząc moc z 330 na 370 KM.

> Już teraz mocy mam przydużo i na torze muszę jechać z wyczuciem, żeby para nie szła w gwizdek.

moze za tydzien ja przejme na testa to cos napisze

Napisano

> moze za tydzien ja przejme na testa to cos napisze

Napisz waytogo.gif

Ja w Focusie miałem 365 KM, jeżdżą też mające ponad 400 KM

Ale 530... spineyes.gif

Napisano

> Napisz

> Ja w Focusie miałem 365 KM, jeżdżą też mające ponad 400 KM

> Ale 530...

a to nie koniec

dobry gosc grinser006.gif

2 lata temu przyszedl po rsa i mowi biore ale:

ma miec gwint kw3, i wiecej mocy.

Z salonu wyjechal 330/450 gwintem i miskami pilot sport.

Za miesiac wrocil po hybryde.

po roku powiedzial cel 600 devil.gif

Napisano
  • Autor

> Tylko wsiadanie/wysiadanie jest niewygodne. No chyba że masz ponadnormatywną d...

no mam kawal D

Napisano

> Ale ile frajdy

mozna trakcje wylaczyc czy trzeba bezpiecznik wyciagac?

Napisano

> mozna trakcje wylaczyc czy trzeba bezpiecznik wyciagac?

Można, naciska się guzik przez 5 sekund i wyłącza się wszystko, trakcja, VSC itp.

Napisano

> Napisz

> Ja w Focusie miałem 365 KM, jeżdżą też mające ponad 400 KM

> Ale 530...

10700392_852684454756304_6481138920917169937_o.jpg

Napisano

Ciekawe kiedy coś ukręci z takim momentem zlosnik.gif

Napisano

Chyba tylko po to żeby się na szybkie przyleic te kreski, bo jaki inny sens w osce fwd?

Napisano

tak z ciekawosci, jaki jest rzad wielkosci kwoty zeby taka pewna uzywke kupic? Nowka to jednak overkill z utrata wartosci...

Napisano

> tak z ciekawosci, jaki jest rzad wielkosci kwoty zeby taka pewna uzywke kupic? Nowka to jednak

> overkill z utrata wartosci...

65-70 zadbany salon PL i na gwar

sprowadzane ponizej 60 ale tam na start jak sie zawiecha zpier.. to 10 grinser006.gif no i jak po dzwonie to pozamatane wszytsko sie zacznie psuc .

wiec w rok +40 poleci

Napisano

> panie to na gwar jest

Ciekawe jakim cudem, robił nową homologację na te 600 Nm? zlosnik.gif

Napisano

> 65-70 zadbany salon PL i na gwar

> sprowadzane ponizej 60 ale tam na start jak sie zawiecha zpier.. to 10 no i jak po dzwonie to

> pozamatane wszytsko sie zacznie psuc .

> wiec w rok +40 poleci

Ta a może 140? hehe.gif

Jako pracownik ASO, zaczynasz chyba troszkę przesadzać z propagandą cfaniaczek.gif

Zapominasz, że na Zachodzie drogi nie są takie dziurawe i tamtejsze auta na 100% mają zawieszenie w lepszym stanie.

Poza tym jak pisałem - raczej nic się w tym aucie nie psuje.

Napisano

> Ciekawe jakim cudem, robił nową homologację na te 600 Nm?

na uklady nie ma rady

Napisano

> Ta a może 140?

> Jako pracownik ASO, zaczynasz chyba troszkę przesadzać z propagandą

> Zapominasz, że na Zachodzie drogi nie są takie dziurawe i tamtejsze auta na 100% mają zawieszenie w

> lepszym stanie.

> Poza tym jak pisałem - raczej nic się w tym aucie nie psuje.

ja nie pracuje w aso zlosnik.gif

ale naprawa w pol zawiechy po 30K to norma i kosztyle 6-10K

Napisano

> ja nie pracuje w aso

A to ciekawe, bo pisałeś wczesniej, że przyjeżdżają "do was" z naprawami gwarancyjnymi.

Quote:

>>>>> boczek recaro dosc szybko sie przeciera.

>>>> Tylko mniej więcej do połowy rocznika 2011, później dawali już skórzane boczki.

>>> ktore tylko troche poprawily sytuacje nadal jest pelno napraw gwar.

>> Bardzo w to wątpię. U mnie nie ma najmniejszego śladu zużycia, auto ma >2 lata i 30 tys.

>> to nie ma w co watpic widze co do nas przyjezdza na naprawy

> ale naprawa w pol zawiechy po 30K to norma i kosztyle 6-10K

Bzdury odpowiadasz, że to norma.

Napisano
  • Autor

> tak z ciekawosci, jaki jest rzad wielkosci kwoty zeby taka pewna uzywke kupic? Nowka to jednak

> overkill z utrata wartosci...

Ja zapłaciłem 67, auto niecałe 2,5 roku jeszcze na gwarancji ponad 1,5 roku, przbieg 38k, pełne wyposażenie

Napisano

ja 0.o

200kM przy 4krpm icon_eek.gif

ile bar dmucha?

Napisano

> A to ciekawe, bo pisałeś wczesniej, że przyjeżdżają "do was" z naprawami gwarancyjnymi.

> Quote:

> Bzdury odpowiadasz, że to norma.

ja jestem z rodziny reno nie z aso

i nie pisze bzdur

99% rs w pl jest albo bedzie po wymianie sworzni

Napisano

> Ja zapłaciłem 67, auto niecałe 2,5 roku jeszcze na gwarancji ponad 1,5 roku, przbieg 38k, pełne

> wyposażenie

Dobra oferta. Sztuka tez ladna z fotek.

takie auto tylko na gwarancji, za 5tys nie bede sie wyglupial z jakims ulepem, tutaj jeszcze faktura wiec pewnie vat i koszty beda, takze ogolnie super opcja

Napisano
  • Autor

> Dobra oferta. Sztuka tez ladna z fotek.

na zywo jeszcze lepsza, a gość zobowiązał się jeszcze auto oddać do profesjonalnego czyszczenia

> takie auto tylko na gwarancji, za 5tys nie bede sie wyglupial z jakims ulepem, tutaj jeszcze

> faktura wiec pewnie vat i koszty beda, takze ogolnie super opcja

dokładnie, dlatego nie kupiłem auta przez 5 miesięcy, bo raz zmieniały się koncepcje, dwa wiekszosc to padaki. Tutaj salon, wlasciciel mial go jako 3 auto i dbał o nie. No i idzie w leasing wiec koszt niewielki smile.gif

Napisano

> na zywo jeszcze lepsza, a gość zobowiązał się jeszcze auto oddać do profesjonalnego czyszczenia

> dokładnie, dlatego nie kupiłem auta przez 5 miesięcy, bo raz zmieniały się koncepcje, dwa wiekszosc

> to padaki. Tutaj salon, wlasciciel mial go jako 3 auto i dbał o nie. No i idzie w leasing wiec

> koszt niewielki

swoją drogą to chyba tutaj relacja cena/fun factor jest jedną z lepszych na rynku, da sie kupic za 65 cos do zabawy na gwarancji z taka moca i wypasem?

Napisano

> 2+

> ps

> rsy tak maja to moj

Spore straty mocy na przekładni - 69 KM blush.gif

Napisano
  • Autor

> swoją drogą to chyba tutaj relacja cena/fun factor jest jedną z lepszych na rynku, da sie kupic za

> 65 cos do zabawy na gwarancji z taka moca i wypasem?

dlatego wlasnie kupilem megane, za te pieniadze, ani dobrego nowego ani uzywanego nie kupisz, wiec chociaz zabawka bedzie zlosnik.gif

Napisano

> Bzdury odpowiadasz, że to norma.

Niestety ma rację. 15 tyś od ostatniej gwarancyjnej wymiany zwrotnic. I ponownie tłucze. To zawieszenie nie wytrzymuje polskich studzienek oslabiony.gif

Auto idzie ponownie na warsztat. Po gwarancji zmienimy sworznie na innej firmy, pobobno bardziej trwałe.

Napisano

nie ma sworzni bardziej trwalych, wszystkie produkuje OCAP wink.gif

Napisano

> Niestety ma rację. 15 tyś od ostatniej gwarancyjnej wymiany zwrotnic. I ponownie tłucze. To

> zawieszenie nie wytrzymuje polskich studzienek

A co, bez dekli są? grinser006.gif

A może polskiej jazdy na pałę przez dziury nie wytrzymują? cfaniaczek.gif

Napisano

> ja jestem z rodziny reno nie z aso

Wujek prowadzi ASO? cfaniaczek.gif

Jak ci pisałem że fotele są poprawione, to twierdziłeś, że wiesz lepiej bo do "was" przyjeżdżają je naprawiać na gwarancji.

Teraz się wykręcasz. No to jak w końcu? Masz wiarygodne dane z pierwszej ręki czy nie?

> i nie pisze bzdur

> 99% rs w pl jest albo bedzie po wymianie sworzni

Tak a 99% samochodów "jest albo będzie" na złomie 270751858-jezyk.gif

Tylko niekoniecznie przy 30 tys przebiegu i niekoniecznie za 40 tys zł jak to chyba troszkę pochopnie napisałeś.

Napisano

prosty przyklad , przyjechal bardzo ladny z zew sprowadzany na diagnoze.

wiazka, zawiecha, kilka platsikow z przodu -24tys to tak na 1 wizyte grinser006.gif

a wpadaja jeszce lepsze sprowadzane igly

a tutaj perelka clown.gif

a54a08316575.jpg

Napisano

> A co, bez dekli są?

> A może polskiej jazdy na pałę przez dziury nie wytrzymują?

u nas jest taki niepisany zwyczaj projektantów dróg, żeby studzienki były w pasie ruchu i koniecznie na linii kół. Niekiedy są tak sprytnie rozmieszczone że nie sposób je ominąć nie zmieniając pasa. Pół biedy jak jedziesz mając sąsiednie pasy puste - w zagęszczonym ruchu trudno wykonywać gwałtowne manewry.

Auta nie katujemy, jeździ nim głównie dziewczyna, (jeździ dobrze zlosnik.gif) a mimo to zawiecha pada. RS ma 50 tyś i teraz będzie trzecia naprawa zawieszenia. ciekawe jak wytrzyma kolejnym razem...

Generalnie ceny usług i częsci w ASO są wzięte z sufitu. Więc dokąd jest gwarancja trzeba korzystać. A potem będziemy myśleć jak poprawić fabrykę.

Rozmawialiśmy z Niemcami na Nurburgringu, oni nie mają takich problemów z zawieszeniem auta - widać pewnie lepsze drogi.

Dla mnie to jedyna wada RS'a. Autko fajne, szybkie i akceptowalne w cenie zakupu nawet nowego.

Napisano

> Rozmawialiśmy z Niemcami na Nurburgringu, oni nie mają takich problemów z zawieszeniem auta - widać

> pewnie lepsze drogi.

No więc właśnie, Szwedzi też nie.

A tu drogi wcale nie są takie dobre- dużo kolein wyrytych kolcami z zimowych opon oslabiony.gif

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

dobra a powiedz mi czym dokladnie sie obajawia, bo moj mimo tych 38k jakos nie tlucze na dobrej drodze, a na wybojach wiadomo twardo jest ale stukow z zewnatrz jako takich nie slychac?

Napisano

Orientowałeś się może jak z cenami tych części zagranicą? Ja przerabiałem temat z np. amortyzatorami do Twingo z Cupem - we Francji komplet 445 Euro, w Polsce 465 Euro... za jeden tylny spineyes.gif