Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

> Czy takie felgi "są coś warte". Alucenter w cenie do 1200 zł. jakiś tekst

Chińskie. Ale co zrobić, większość na allegro nieoryginalnych to chińskie. Ludzie kupuja i jezdza.

Napisano
  • Autor

Chińskie to zło znaczy bardzo złej jakości (miękkie, odbarwiają się, krzywe, nie dadzą się wyważyć po pewnym przebiegu?)

Napisano

> Chińskie to zło znaczy bardzo złej jakości (miękkie, odbarwiają się, krzywe, nie dadzą się wyważyć

> po pewnym przebiegu?)

Z tym to jest różnie. Z felgami jak z wszystkim u kitajców. "Naś klient naś pannnn..." biglaugh.gif

Jak zamówisz felgi za 30$ za sztukę to zrobi i jak zmówisz za 100$ za sztukę, też zrobi. Różnica będzie widoczna.

Wystarczy porównać smartfon, np. Sony Z3 i jakiś My Phone. Różnica w cenie kosmiczna i w jakości też, a nie zdziwiłbym się gdyby z tej samej fabryki były.

A'propos tych feg, cena jakoś tyłka nie utrąciła. Poszukaj sobie na Oponeo albo innym serwisie internetowym. Można znaleźć ładniejsze i pewnie nie drożej. Ja ostatnio 16' znalazłem poniżej 400pln. Więc sądzę, że 15' znajdziesz tańsze. Do tego masz gwarancję nawet 3 lata. ok.gif

Napisano

> Chińskie to zło znaczy bardzo złej jakości (miękkie, odbarwiają się, krzywe, nie dadzą się wyważyć

> po pewnym przebiegu?)

Ja Ci nie powiem, "wszyscy tak mówią" jak wlasnie napisałeś - wszystko po trochu co wymieniłeś, ale jaka jest prawda... nie wiem, bo nie miałem do czynienia z chińskimi felgami.

Ale z drugiej strony - handel tymi felgami kwitnie na allegro i chyba niezle się sprzedają, wiec...

Napisano

> A'propos tych feg, cena jakoś tyłka nie utrąciła. Poszukaj sobie na Oponeo albo innym serwisie

> internetowym. Można znaleźć ładniejsze i pewnie nie drożej. Ja ostatnio 16' znalazłem poniżej

> 400pln. Więc sądzę, że 15' znajdziesz tańsze. Do tego masz gwarancję nawet 3 lata.

Jeśli chodzi o cene tych felg, to ja bym na jego miejscu szukal oryginalnych, używanych. Nowe felgi imho nie maja sensu (chyba ze dostajemy je w salonie razem z autem) , bo prędzej czy później się pojawi jakas rysa.. niejedna.

Napisano

> Jeśli chodzi o cene tych felg, to ja bym na jego miejscu szukal oryginalnych, używanych. Nowe felgi

> imho nie maja sensu (chyba ze dostajemy je w salonie razem z autem) , bo prędzej czy później

> się pojawi jakas rysa.. niejedna.

Tylko, że czasami ciężko dostać coś sensownego w używce. Zwłłaszcz jak auto krótko na rynku.

W moim przypadku ori Suzuki 16' miały kosztować 650/szt plus czujnik 375pln screwy.giffacepalm%5B1%5D.gif Co z tego że ładne? O 17' nawet bałem się zapytać.

Po rozmowie z kilkoma oponiarzami zaprzyjaźnionymi, usłuszałem dobre opinie o felgach DEZENT. Nawet w ASO mi doradzali je jako zamienniki.

Napisano

> Tylko, że czasami ciężko dostać coś sensownego w używce. Zwłłaszcz jak auto krótko na rynku.

Szukaj felg z pasujacymi parametrami. Jak to ma byc 5x114,3 to pasuje od wiekszosci japoncow i koreancow. Przy OEM felgach trzeba uwazac na otwor centrujacy, 99% felg innych firm bedzie mialo po prostu pierscien centrujacy dopasowany do danej marki.

Napisano

> po pewnym przebiegu?)

Jest po prostu większe prawdopodobieństwo kupna shitu ok.gif

Napisano

> Czy takie felgi "są coś warte". Alucenter w cenie do 1200 zł.

Kup, załóż i śmigaj! ok.gif Jak masz jakieś wątpliwości, to wygooglaj sobie producenta, poczytaj o stopach aluminium, zapytaj sprzedawcę, sam wypróbuj ok.gifpalacz.gif. I przede wszystkim nie słuchaj głupot i urban legend w sieci! old.giffacepalm%5B1%5D.gif. Jedyne na co zwróć uwagę sprzedawcy, to żeby kołpaczki zgadzały się z marką samochodu grinser006.gif.

Napisano

> Chińskie. Ale co zrobić, większość na allegro nieoryginalnych to chińskie. Ludzie kupuja i jezdza.

"Turbinki" do SLR-a z salonu są odlewane w tej samej fabryce wyobraź sobie biglaugh.gif. Z tego samego stopu, bo tam nikt nie zawraca sobie głowy dodawaniem końskiego gówna do aluminium, zwłaszcza że u nich jest pewnie droższe, bo używają go do ważniejszych rzeczy hehe.gif.

Napisano

> Czy takie felgi "są coś warte". Alucenter w cenie do 1200 zł. jakiś tekst

Napiszę tak...

W seju mam już chińczyki 5ty sezon i żadnych problemów nie zaobserwowałem. Przy montażu nie było problemu z wyważeniem itp.

Lekko nie mają bo współpracują z 185/50

ok.gif