Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Akumulatory - producent Polski

Featured Replies

Napisano

Przypomnijcie mi dobrzy ludzie która to Polska firma od akumulatorów była polecana na AK ??

Taka mało znana, a niby dobre aku produkują hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Może chodzi Ci o firmę Jenox ?

Nie, jakoś inaczej się nazywali

Napisano

> Przypomnijcie mi dobrzy ludzie która to Polska firma od akumulatorów była polecana na AK ??

> Taka mało znana, a niby dobre aku produkują

Parę osób tutaj polecało Autocrafta.Ja osobiście polecę ci AD Premium Plus(Centra Plus) i Jenoxa.

Napisano
  • Autor

O dzięki to chyba jest ten Autocraft ok.gif

Napisano

> Przypomnijcie mi dobrzy ludzie która to Polska firma od akumulatorów była polecana na AK ??

Polskim producentem jest Sznajder/Zap (który zresztą kupił Jenoxa ok.gif)

Napisano

> Polskim producentem jest Sznajder/Zap (który zresztą kupił Jenoxa )

Z tym, że najpierw Sznajder kupił ZAP-a grinser006.gif

Jest jeszcze Autopart i LOXA, no i Poznań-tylko teraz już Exide.

Napisano

> Z tym, że najpierw Sznajder kupił ZAP-a

> Jest jeszcze Autopart i LOXA, no i Poznań-tylko teraz już Exide.

a Exide i Centra to nie to samo ?

Napisano

> Z tym, że najpierw Sznajder kupił ZAP-a

dokładnie .. ale padła tu w wątku nazwa "Jenox" więc dodałem że zakupili ich teraz ok.gif

Napisano

\

Wsrod polskich producentow (nie takich ktorzy tylko produkuja naklejki na chinskie produkty) jest firma AUTOPART z Mielca.

Firma z pewnoscia warta polecenia, w calosci realizujaca produkcje w fabryce w Mielcu.

Szkoda tylko, ze siec dystrybucji nie jest jakas super rozwinieta.

Napisano

> Może chodzi Ci o firmę Jenox ?

Ileś lat temu w teście AŚ czy Motoru Jenox pokonał wszystkich dobrymi parametrami swoich akumulatorów, a jak jest teraz nie mam pojęcia.

Mój ZAP ma przed sobą już 6 zimę i jeszcze nie dał powodu żeby go zmienić.

Napisano

> Firma z pewnoscia warta polecenia, w calosci realizujaca produkcje w fabryce w Mielcu.

> Szkoda tylko, ze siec dystrybucji nie jest jakas super rozwinieta.

Przynajmniej w przypadku pojazdów użytkowych to cena adekwatna do jakości crazy.gif

Tzn nie jest źle ale bardzo dobrze też nie... wink.gif

Napisano
  • Autor

> Polskim producentem jest Sznajder/Zap (który zresztą kupił Jenoxa )

Polski to był ZAP a teraz to jest zagraniczne i do kitu no.gif tak jak z Centrą kiedyś była ok a teraz lipa no.gif

Napisano

Autocraft polecam ok.gif

sklep

Napisano

> Polski to był ZAP a teraz to jest zagraniczne i do kitu

Jak zagraniczne icon_eek.gif

Wiesz coś o czym inni nie wiedzą, zarząd nie wygląda na zagraniczny jakiś tekst , kapitał też podobno w 100% polski hmm.gif

Napisano

> Polski to był ZAP a teraz to jest zagraniczne i do kitu tak jak z Centrą kiedyś była ok a teraz

> lipa

?? yikes.gif chyba żartujesz. Zap do w dalszym ciągu polski produkt.

Napisano

ZAP tez juz nie to co kiedys, aku wytrzymał 3 zimy, a u matki w aucie juz przy drugiej zimie podczas mrozów nie miał siły zakrecic. Po doładowaniu sytuacja sie powtórzyła i wyladował na złomie, gdzie jego miejsce.

Napisano

> ZAP tez juz nie to co kiedys, aku wytrzymał 3 zimy, a u matki w aucie juz przy drugiej zimie

> podczas mrozów nie miał siły zakrecic. Po doładowaniu sytuacja sie powtórzyła i wyladował na

> złomie, gdzie jego miejsce.

Pierwsze pytanie - ładowanie w aucie jest ok ?

Napisano

> Pierwsze pytanie - ładowanie w aucie jest ok ?

Tak, w dwoch autach miałem rozwalone ładowanie zlosnik.gif

Ładowanie było ponad 14V, pradu nic nie kradło, wsadzona po tym złomie topla kreci do dzisiaj jak wsciekła.

Napisano

> Tak, w dwoch autach miałem rozwalone ładowanie

> Ładowanie było ponad 14V, pradu nic nie kradło, wsadzona po tym złomie topla kreci do dzisiaj jak

> wsciekła.

Miałem Tople w Lanosie i Astrze - bardzo dobrze się sprawowały. Ta z Astry teraz jeździ w Aveo, chyba piąty rok. W Lanosie miałem 3 lata i sprzedałem razem z autem. Wg mnie to też akumulatory godne uwagi.

Napisano

> Miałem Tople w Lanosie i Astrze - bardzo dobrze się sprawowały. Ta z Astry teraz jeździ w Aveo,

> chyba piąty rok. W Lanosi miałem 3 lata i sprzedałem. Wg mnie to też akumulatory godne uwagi.

Dokładnie tak i wzglednie tanie, bo za czerwona 62Ah płaciłem w sklepie 230pln. Gdy ostatnio zmieniłem samochód dostałem w nim nowego Exide premium, ktory kosztował stowke wiecej i juz pierwszej zimy miał problem z rozruchem, w tym roku temp spadła do -5*C i juz było słychac, ze ma ciezej odpalic. Pewnie dwuletni aku exide przy wiekszych mrozach pojdzie na smieci.